Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Autómentes Nap: ingyen utazás, noszalgiabusz és üzemlátogatás a Kisalföld Volánnál

Az Autómentes Napból a Kisalföld Volán is kiveszi a részét. Lesz díjmentes utazás, farmotoros nosztalgiabusz és bepillanthatunk a volán üzemi területére is. Ön mivel közelekdik majd ezen a napon? Szavazzon!


Szeptember 16. és 22. között ismét megrendezik az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Napot. Ez alkalmából a Kisalföld Volán is kiveszi részét a "buliból". Számos érdekes programmal várja Győrött a közösségi közlekedés iránt érdeklődőket.

Volán relikviák: vigye haza kedvenc busztábláját!

Jótékony célú vásáron vehetnek részt az érdeklődők a Megyeháza előtti téren szeptember 17-én, 9.00 és 16.00 óra között.

Szeptember 17-18-án, a szombatról vasárnapra virradó éjszaka úgynevezett Bagolybusz közlekedik a városban. Természetesen erre sem kell menetjegyek váltanunk.

Az éjszakai járatok 900-as és 911-es jelzéssel közlekednek.

A 900-as a Kálóczy tér - Marcalváros - József Attila lakótelep - Adyváros - Mészáros Lőrinc utca - Kálóczy tér útvonalat járja és óránként indul egész éjszaka.

Fotó: Kisalföld Volán
Fotó: Kisalföld Volán

A 911-es jelzésű autóbusz a Kálóczy tér - Kisbácsa - Bácsa - Víziváros - Kálóczy tér viszonylaton közlekedik és az éjszaka folyamán két alkalommal indul.

A részletes menetrendet a Kisalföld Volán honlapjáról ezen a linken érheti el.

Ingyen utazás minden helyi járaton!

Szeptember 22-én csütörtökön, az Autómentes Nap alkalmából lehetőségünk lesz ingyen utazni bármelyik városi autóbuszon.
 
Továbbá ugyanezen a napon, 16 és 18 óra között, egy Ikarus 55-ös autóbusszal szállítják az érdeklődőket a volán Ipar utcai telephelyére, ahol bepillanthatunk a társaság kulisszái mögé.


A farmotoros Ikarus már tavaly is nagy sikert aratott. Fotó: Winkler Ágoston
A farmotoros Ikarus már tavaly is nagy sikert aratott. Fotó: Winkler Ágoston

A „faros"nosztalgia-autóbuszt a látogatás előtt és után a Városháza megállóhelyen bárki megtekintheti és lefotózhatja. A telephelyen viszont fotózási lehetőség nem lesz.

Az igények felmérése céljából a társaság kéri, hogy az érdeklődők a winklera@kisalfoldvolan.hu email-címen, szeptember 18-ig jelezzék részvételi szándékukat nevükkel, foglalkozásukkal és elérhetőségükkel ellátva, továbbá megjelölve azt az időszakot, amikor részt kívánnak venni a teleplátogatáson.

Fotó a tavalyi üzemlátogatásról.
Fotó a tavalyi üzemlátogatásról.

"A részvétel feltétele az előzetes regisztráció! A jelentkezésekről néhány napon belül visszaigazolást küldünk, a turnusok pontos időpontjáról pedig legkésőbb 2011. szeptember 20-ig adunk tájékoztatást a jelentkezéskor megadott elérhetőségen" - áll a Kisalföld Volán Zrt tájékoztatójában.

A programokkal kapcsolatos információk folyamatosan bővülnek a Kisalföld Volán honlapján.

 

Olvasóink írták

 • 10. Freehill 2011. szeptember 30. 14:54
  „Ha ki van véve az úgynevezett lyukasztótüske, akkor bizony nem fog kilyukadni az a jegy... De a legtöbb buszon le is ragasztják szigetelőszalaggal a nyílást. Matrica is volt a korábbi években, de senkinek sem tűnt fel, tapasztalat...”
 • 9. turpiúrfi 2011. szeptember 22. 10:40
  „A volán arra nem volt képes a mai napon, hogy leszigetelőszalagozza a jegylyukasztókat, ha már valami alkalmi matricára nem telik. A sok tudatlan meg lyukasztgat ezerrel, a sofőr meg ...... szólni nekik, hogy pajtás spórolj 230 forintot...”
 • 8. medwe 2011. szeptember 08. 15:35
  „Akit érdekel! Szeptember 22.-én mindenki ingyen vonatozhat, ha van a nevére kiállított érvényes forgalmi. Már indul egy út, vidám ingyen vonatozás. Győrtől a Bakonyon át Fehérvárig, majd a Balaton Céli része és haza. Reggel 6-tól éjfélig. A pontos menetrend még nincs meg, de akinek van szendvicses piknikkosara, jó hangulata és reá ér ekkor csütörtökön, akkor jöjjjék! Nagy utazás (ingyen)”
 • 7. medwe 2011. szeptember 08. 10:42
  „A faros csodás, utaztam is benne. Önkéntesek ápolják. Ne a rendszámot nézzük, mert az P-s, s fel, le kerül. Inkább azt próbáljuk elérni, hogy legyen OT-s rendszáma.Meg kellene még rá egy-két eredeti darab. Az autómentes nap, pedig arra is jó, hogy a MÁV-nál egy napig utazhatsz, ha van érvényes forgalmid. Ingyen, csak a helyjegyet kell megvenni.”
 • 6. rubeola 2011. szeptember 07. 13:17
  „Amilyen piszok drága a benzin, lassan minden nap autómentes nap lesz, mert nem bírjuk megtankolni. Luxus lesz az autózás! Persze szép számmal akad azért, akinek nem gond méregdrága benzin sem, úgyhogy sajnos a szakadék egyre nagyobb...... Kedves "pappe" nagyon igazad van! :(”
 • 5. pappe 2011. szeptember 07. 13:13
  „2-hez: Jah. Közönséges kábelkötegelővel. :)”
 • 4. pappe 2011. szeptember 07. 13:08
  „3-hoz: nincs ellentmondás, ezért írtam az olajlobbi hatalmáról!”
 • 3. gig-big 2011. szeptember 07. 13:04
  „1-hez: és az elektromos energiát szén-, kőolaj-, vagy földgázüzemű hőerőművekben állítják elő. Mert atomenergia nem kell, Nagymaros sem kell. A propellerek meg a vicc kategóriába tartoznak.”
 • 2. orion1 2011. szeptember 07. 12:56
  „A farmotoros busznak igénytelenül lett feltákolva a rendszáma :D”
 • 1. pappe 2011. szeptember 07. 12:53
  „Nem értem ehzt az autómentes napot. Elvégre is a XXI. században élünk. Az autó ugyanúgy hozzátartozik a mindennapjainkhoz, mint Petőfi idejében az ökrös szekér. Ja, hogy az olajlobbi tartja a kezében az egészet? Az igaz. Azért vannak mindmáig csak kísérleti stádiumban az alternatív meghajtású autók. Mert a világot uraló olajlobbinak nem érdeke az elterjedésük. Amúgy - szvsz - a jelenlegi technológiai fejlettség mellett simán tudnának már nagy sorozatban gyártani mondjuk elektromos autókat. Csak hát... de már fentebb írtam, hogy ez valakiknek nem érdeke. Viszont arról meg nem az átlagautós tehet, hogy a modern autója ugyanazon az elven és ugyanazon üzemanyaggal működik, mint pl. a T-Ford 1908-ban!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult az aluljáró a vasút alatt a Jereváni úton

Megújult aluljárón közlekedhetnek a gyalogosok Szabadhegy és Adyváros között a Jereváni úti vasúti… Tovább olvasom