Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Audi bővítés Győrben: világszínvonalú lesz a gyár

Az Audi győri gyárbővítésének sikerét az biztosítja, hogy "egyértelműen a világszínvonal csúcsát képviselő" üzem épül.

Az Audi győri gyárbővítésének sikerét az biztosítja, hogy "egyértelműen a világszínvonal csúcsát képviselő" üzem épül itt - hangoztatta a beruházás pénteki bokrétaünnepségén Frank Dreves, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja.

"A minőség, a bizakodás és a szigorú következetesség nélkül, amit itt, Győrben biztosítanak, nem lenne elképzelhető" mindez - tette hozzá.

Az építési munkálatok kiváló ütemben haladnak. Meg vagyunk róla győződve, hogy a járműgyárat a tervek szerint határidőre felépítjük – mondta az eseményen Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Hunicum 2012. május 17. 16:31
  „Valaki árulja már el nekem, hogyan lehet azt a barom hirdetést eltüntetni az oldal jobb oldalán!
  Eszem megáll, hogy nem lehet használni a funkciókat amik jobb oldalon vannak.”
 • 30. Agent 2012. május 14. 22:43
  „29, a blog író még ahhoz is sötét volt, hogy rájöjjön, attól mert az Audi gyár építésén dolgozik, még nem Audi alkalmazott "Audis bérrel":) De nagy az Isten állatkertje.

  "Egy olyan környezetben, ahol már mindenki át jár a szomszédos Austriába dolgozni, - ha ért egy kicsit valamihez., - s nem is beszélve arról hogy Győrben lassan már drágább az élet mint Bécsben.."

  Ebből pedig tényleg látszik, hogy nem járt:
  1. az Audiban
  2. Győrben:)

  Ne ülj fel minden hülyeségnek.”
 • 29. cicus10 2012. május 14. 06:49
  „Arady: Szocdemblog-Arady Beszéljünk konkrétan!
  Rabszolgatelep az Audi beruházása is..
  Tegnap, 14:31
  Orbán, multik, Audi, tolvajok, Audi beruházás

  Néhány nappal ezelőtt jelentkeztem egy álláshirdetésre, mert szeretett, és köztiszteletben álló népi bölcsünk, és vezérünk szerint ebben az országban "bárki dolgozhat aki csak akar".
  No meg állandóan bérvédelmi és munkásvédelmi nyilatkozatokat is tesz, ezért tehát úgy gondoltam hogy csak "jól járhatok" attól függetlenül is, hogy nem feltétlenül munkát kerestem, csak anyagot próbáltam gyűjteni Orbán Viktor munkaerő piaci ámokfutásához, amit - reményeim szerint - nem soká a fejükre lehet majd olvasni. Döbbenetes dolgokat tapasztaltam!

  A munkát Győrött a sok milliárd Euro költséggel megvalósuló AUDI gyár új gyártelepének építésére hirdették meg, szakmunkás beosztásban. Ez azért is reménykeltőnek tűnt, hiszen az elmúlt 22 évben a politikai osztály az exportőrületében a szakipart gyakorlatilag kivégezte, és egyrészről nincs már elegendő szakmunkás sem, meg erre való piaci igény sem. Másrészt a segédmunkásnál a szakmunkás elvileg többet keres. Így akár monopolhelyzetben lévő munkaerőként is bejelentkezhettem a munkaerőre éhes vállalkozónál....

  Rövid telefonos beszélgetés után, a gigantikus építkezés kapujában találkoztam a későbbi munkaadóm egyik vezetőjével, aki nem sokat kertelt: óránként 600 Ft kézbe, mert mindenki ennyit kap. És slussz!
  Tekintve, hogy az Audi ugyan ezt a munkát Európa egyetlen országában se tudná elvégeztetni ennyiért (600 Ft = cc. 2 Euro, az átlag ott meg legalább 10 Euro/óra) majdnem felröhögtem, de bele mentem az alkuba, hiszen nagyon kíváncsi lettem hogy miféle emberek hajlandóak ennyiért dolgozni. Egy olyan környezetben, ahol már mindenki át jár a szomszédos Austriába dolgozni, - ha ért egy kicsit valamihez., - s nem is beszélve arról hogy Győrben lassan már drágább az élet mint Bécsben..

  Másnap korán reggel az építkezés számos konténercsoportjának egyikében, az Audi által delegált munkavédelmi szakember tartott biztonságtechnikai előadást a velem együtt megjelent kb 30 "új felvételisnek". Az előadáson a hagyományos magyar stílusban eldaráltak pár jogszabályt, aztán mindenkivel aláírattak egy papírt, ami az Audi felelősségének kizárását szolgálta, az esetleges munkabaleset bekövetkezése esetén.
  Végül mindenki kapott egy a magyar személyi igazolványhoz hasonló arcképes belépőkártyát, - én is- ami az építkezésre való bejutást biztosította a számtalan marcona biztonsági őr között.

  Az építkezés lenyűgöző. Óriási - nem rég még természetvédelmi - területen több darab, egyenként több ezer négyzetméteres, kétszintes gyártócsarnok készül, ahol szorgos munkások ezernyi fős tömege dolgozik. Vannak itt Németek, szlovákok, románok, lengyelek, és honfitársaink is képviseltetik magukat.

  Az új brigádom tagjai egykedvűen fogadtak - amolyan "öreg" szakik voltak. Igaz az is nyomban feltűnt, hogy fiatalok alig találhatók az építkezésen. Nem soká kiderült, hogy szinte mindegyiküket az elmúlt hetekben "úgy kapkodták össze" erre a munkára, hogy szakirányban csak egyik-másikuknak volt bármilyen értékelhető tapasztalata. Igaz ezt nem is várták el tőlük hogy legyen, mert gyakorlatilag - szakmunka helyett- szakipari segédmunkát kellett végezni.
  Mindezt saját szerszámokkal (mert nem adnak) és szintén saját munkaruhában, mert hogy azt evidensen nem adnak..
  A kollégák átlagéletkora miatt egyértelmű volt, hogy másutt sehol nem alkalmaznák őket ebben az "új" "modern" "progresszív" világban. Épp ezért nem tartották azt sem olyan szörnyűnek, hogy minden nap a 130 kilométerre lévő lakóhelyükről hurcolják őket az építkezésre egyikük kocsijával - az oda-vissza utazással töltött súlyos órákért egy fillér ellenszolgáltatás megfizetése nélkül.. Legalább a benzint a munkaadó állja. (olajt, pályamatricát, biztosítást, gépjármű amortizációt nem)

  Az is kiderült, hogy az Audi vezetése elrendelte a kivitelezőknek a hétvégi munkát is, amit sokan hetek óta megszakítás nélkül teljesítettek is. Pluszpénz ezért persze nem jár. De más sem!!
  Annak ellenére, hogy a munkavédelmi oktatással egy időben, elvették, és jogellenesen lemásolták a személyi igazolványokat, és a társadalombiztosítási igazolványokat, a brigádom legtöbb tagja egyáltalán nem volt biztosított, tekintve, hogy nem is voltak bejelentve. Akár csak én.
  A társadalombiztosítást pedig a rabszolgasorból felszabadult társadalmak épp azért találták ki, hogy minden állampolgár szociálisan védett legyen - ami a társadalom szervezetének egyik legfontosabb alappillére!
  Erre a beruházásra azonban már az első napon is úgy tűnt, hogy nem vonatkozik semmilyen ismert szabály, így nagyon nem lepődtem meg!

  A tapasztalatszerzés után az Audis pályafutásom minden egyes munkanapja után a következő mérleget vonhatom:

  Elvileg kerestem 5 400.- Ft-ot.

  Mínuszok:

  a.) Közvetlenül, a munkavégzéssel összekapcsolható kiadások:

  Munkába járás költsége. 960.- Ft (nem fizetik)
  Reggeli: 700.- Ft
  Ebéd. 1 000.- Ft
  Szerszámkopás: 200.- Ft
  Mosás 100.- Ft

  Összesen: 2 960.- Ft

  b.) Munkaerő újratermelésével kapcsolatos napi költség:

  Lakásköltség: 3 000.-

  És nem is érdemes tovább számolni a tételeket mert máris nem fedezi a költségeimet sem az álom kategóriának gondolt AUDIS bér...

  Na már most:
  - Ha a munkaerő a magántulajdonom, akkor aki ennyi pénzért dolgoztat az sima tolvaj.
  - Ha pedig ehhez állami támogatást is kap -a tőlem elvett Áfa, meg Szja felhalmozott összegéből, - akkor DUPLÁN tolvaj! Nem csak tőlem lopott, hanem TŐLED IS!
  - Mivel erre TÖRVÉNYES lehetősége van, hogy megtegye (az Orbán kormány szerint napi 1 630-Ft-ból is meg lehet élni!!!) akkor támogatja is a jelenlegi politikai osztály!
  - Ha a politikai osztály ezt támogatja, akkor az nem a társadalom érdekeit szolgálja, hanem egy új rabszolgatartó társadalom megteremtésén munkálkodik! 2012-ben, Európa közepén!

  Azt csak szerényen jegyzem meg, hogy a bér után a törvényes járulékok meg nem fizetése brutális károkat okozott az elmúlt évtizedekben - és olyan nagyon vagyonos emberek születtek emiatt mint Demján vagy Csányi..
  A nyugdíj kassza és az egészségügyi pénztár összeroskadóban van a be nem folyt - magánzsebeket dagasztó - járulékok ezer milliárdjai miatt! Mindeközben, és ennek ellenére is, ma már szisztematikusan folyik a közkasszák, az ország, és a munkavállalók kifosztása, - a leghatékonyabb állami támogatással, - hazai "gazdagok" és külföldiek segítségével is!

  A történetből jól látható, hogy egy új nap virradt fel a tudtunkon is kívül: a Magyar Rabszolgatartó Társadalom fekete hajnala - amit külföldi segítséggel kíván Orbán Viktor és bandája megvalósítani.

  Ne hagyjuk hogy felíveljen ez a gonosz csillag! Állítsuk meg együtt Orbánnak, az Audinak, meg a többi multinak, és a Magyar helynökeiknek a rabszolgatartás európai legalizálására irányuló törekvéseit!

  Első sorban ne vásárolj, és soha, utasként se használj Magyarországon gyártott autót!

  PANCSER ÉLETEDBEN ANNYIT DOLGOZTÁL VOLNA MINT ÉN AKKOR MOST CSENDBEN LENNÉT, DE KI IGAZÍTALAK, BALOG JÓZSEF ÍRTA ALÁ AZ AKKORI POLGÁRMESTER. NEKEM MINDEN HOL ÉR VÉLEMÉNYEM MINDENKINÉL, OKÉ NEM SZÜLETTEM GRÓFNAK SZEGÉNY BECSÜLETES CSALÁDBÓL SZÁRMAZOK AZ ÖTVENE ÉVEKBŐL HA NEM BAJ ÉS ÉN TUDOM MI AZ A MELÓ, A BECSÜLET AZ IS MERT ABBÓL CSAK 1 VAN”
 • 28. pancser 2012. május 13. 21:58
  „"cicus10" Körülbelül annyit ér a véleményed az Audiról amennyit rólam írtál, vagyis semmi köze a valósághoz. Ismerem az ilyen emberfajtát, azt akinek semmi nem jó, mindenféle ideákat gyárt ahelyett, hogy a szerszámot használná keményen, amit a kezébe adtak. Születtél volna grófnak!”
 • 27. maslow765 2012. május 13. 13:14
  „Hú ez csúcs hír!!!! csak azt nem értem, arról mért nem cikkeznek, hogy az ott dolgozók napi hány órában nyomatják az ipart?! csak jól rájuk kéne küldeni a munkavédelmi felügyelőséget, akiknek csak a gépüzemnaplóba kellene belekukkantani, amiből kiderül, hogy az emberek rabszolgasorsra vannak ítélve az építkezésen. Mellékesen megjegyezve, hogy a munkaidejük reggel 7kor kezdődik, és este 8kor fejeződik be. Nincs olyan, hogy vasárnap, hiszen az is "munkanap". Szerencsétlenek kapnak napi szintem fél óra ebédidőt, azt osszák be pihenésre, evésre, ivásra!És ha ez valakinek nem tetszik, el lehet ballagni! Szánalmas, hogy az ott dolgozókkal senki nem foglalkozik, a lényeg, hogy jó ütembe halad az építkezés.....”
 • 26. Agent 2012. május 13. 10:50
  „24.
  "ÉRTHETŐ VAGYOK UGYE ÉS HA ÍROK AZ IGAZSÁGRÓL"

  Nem, sajnos nem vagy érthető, mert vagy nem tudsz, vagy nem akarsz fogalmazni, én egy nagy kazal félmondatot látok, amiből nem igazán lehet kimagozni, hogy vajon mit is akartál írni?”
 • 25. Hedon 2012. május 13. 10:28
  „#24

  Némi pontosítás:
  Az Audi 1993-ban írta alá a szerződést az akkori ipari miniszterrel Dunai Imrével
  Győr akkori polgármestere pedig (az azóta már elhúnyt)Kolozsvári ERnő volt.
  Egyébként az egész fejlesztés kronológiája itt megtekinthető:

  http://audi.hu/hu/profil/beruhazas_merfoldkovei/

  Kell még egy kicsit dolgozni azon hogy a győri Audi gyár letelepedése
  és fejlesztése, kizárólag mszp-s érdemként legyen eladható.”
 • 24. cicus10 2012. május 13. 05:44
  „pancser. Meg is állhat az eszed!!
  Tisztelet kivétellel amit leírtam, mindenki olyan de hogy jobban megértsed a hozzá szólásomat,igen dolgozott, az Audi részszén becsülettel o csak hogy rájöttek, hogy ismét a dolgozók át lettek verve meg lettek károsítva de ha te annyira Audis vagy tudnod kell tavaly kB a dolgozok fizetése 20-30 kevesebb lett miért is ismert lenyúlták a fizetésüket. mi lett vége mivel nem fideszes lapátra tették . ugye milyen jó elhelyezkedett mivel jött egy jó lehetőség és lassan kiverte a fejéből az Audit mire jött a telefon azonnal mondjon fel érdekes honnét tudták, hogy dolgozik?? Nem volt titok, erre írtam azt, amit előtte leírtam. Semmi rágalom igen Győr büszkesége az Audi csak ne felejtsd el ezt céget nem Fidesz építette hanem az előző kormány és az előző P.M. BECSÜLET TÖBBET ÉR!!! ÉN ENGEMET NEM TUDNAK MEGVENNI SEM ÍGY SEM ÚGY. ÉRTHETŐ VAGYOK UGYE ÉS HA ÍROK AZ IGAZSÁGRÓL A NE FÁJJON. NARRÁTOR!!!!!!!!!!!!!! NEM VAGYOK CIGÁNY ÉS UTÁLOM HA CIGÁNYOZNAK,BÁR KIT IS ŐK LEGALÁBB BÜSZKÉK LEHETNEK MERT MÁR 2 NYELVEN BESZÉLNEK ENNYI, TE ÚGY LÁTSZIK IGEN CSAK FAJ GYŰLÖLŐ VAGY SZÉGYEN.”
 • 23. maraton 2012. május 12. 20:11
  „Nem kell csodálkozni, az itt fröcsögők 3-4 soros szövegében hemzsegnek a helyesírási hibák, a primitívség. Aki becsülettel dolgozik, az megtalálja a számítását. Az, hogy nincs fluktuáció (illetve alig) mutatja, hogy akik ott dolgoznak, azok úgy érzik, megbecsülik őket.
  A városnak óriási plusz az Audi, a munkahelyek lehetősége, igen, a jövő Győrben épül....”
 • 22. narrator 2012. május 12. 18:25
  „15.cicus10
  Szerintem azé me szigán vagy.Nem?
  Már csak ez hiányzik.”
 • 21. Agent 2012. május 12. 13:16
  „19, inkább nem fogom:)”
 • 20. Sárkányfűárus 2012. május 12. 12:38
  „Pancser! nem kell messzire menni... csak néz körül pl. a Pd-n vagy a globálon.”
 • 19. ekkenekepen 2012. május 12. 12:05
  „12. Agent 2012.05.11. 23:00
  te inkább csak fogd be a pofádat, haver, köszi”
 • 18. zsi-ci 2012. május 12. 11:26
  „16. pancser! Pedig hidd el volt olyan ,aki nem a saját bizonyítványát fénymásolta és adta be. Tőlem is csak a fénymásolatot kérték( nekem mondjuk van eredeti ,gépjárműtechnikai technikusi).”
 • 17. tricse 2012. május 12. 10:34
  „9 Agent!
  Kérdéseidre megtalálod a választ a Discovery ismeretterjesztő csatornáin, én se úgy álmodtam az egészet csak nem tudom pontosan elmondani műszaki érzék híján!:)Viszont kedvenc műsoraim közé tartozik a Gadget show és a Tech Parade!:)

  6 Sárkány.... Az én pék párom olyan műszaki érzékkel van megáldva,hogy örülhetne az Audi ha ilyen munkaerői lennének,de sajnos anno ez a lehetőség adatott meg neki,hogy pék legyen! Sokkal fárasztóbb meló,kevesebb pénzért!
  Van egy szintén műszaki beállítottságú postás fiam,az ő munkáját egyetlen Audis dolgozó nem cserélné el a sajátjáéval hidd el! És végül én dolgoztam ott,délben kitöltették velem a munkavédelmi tesztet,fél 1-kor közölték,hogy van fél órám elhagyni a gyár területét és hidd el nem azért mert nem lett hó a teszt!:(Ja és megígérték,hogy amint kilábalnak a válságból az elsők között leszünk akiket visszahívnak! Nem hívtak! Mindegy is!
  Ezt nem a vita kedvéért ,csak úgy!:)))”
 • 16. pancser 2012. május 12. 09:50
  „15! Az eszem megáll! azt mondja cicus 10, az Audiba pénzen vett bizonyítvánnyal lehet bejutni(kizárva, rágalom), stb, stb, stb. Van akinek sehol sem jó, ez is egy külön emberfajta. Az ilyen emberek aztán mindenkivel háborúznak, ahelyett, hogy megpróbálnának alkalmazkodni. Nekem is volt ilyen esetem érdekes az is hölgy volt, most máshol, másnak kellemetlenkedik.
  Az Audinak hiszek, ez a gyár Győr büszkesége!”
 • 15. cicus10 2012. május 12. 06:42
  „6. Sárkányfűárus
  Csak ,hogy válaszoljak nem nem vesznek fel Ide csak olyan embereket vesznek fel akik megveszik a bizonyítványukat,most ez a sláger, és az, hogy elmozdítanak olyan embereket a biztos megélhetésekből, és átvernek azzal, hogy az Audi dolgozója vagy. Nem igaz, ez mind a Mampoveren keresztül megy csak, hogy a Mampopver, olyan embereken próbál segíteni ez igaz akinek már lejárt a munkanélkülisége, és így kölcsön adja az embert az Audi részére De az Audi soha nem veszi át őket, Mivel érintet vagyok az Ügyben így le merem írni, én nem vagyok Fideszes, de a tegnapi Látogatás a Matolcsi és az a rengeteg Fizetett ember aki buszokkal jöttek az mind mind a z ott dolgozó pénzéből voltak ott. De befejezem a többi legyen a Birósság dolga. Elmozdítottak a hazugsággal olyan helyről ahol nem kelet attól tartanom, hogy miből tartom el a családomat, megkaptam a fizetésemet 1-hónapra 66.ft ahol dolgoztam a3x kerestem. Ez az Audi. Nem voltam munkanélküli,dolgoztam és hittem nekik.”
 • 14. zsukov111 2012. május 12. 06:28
  „Eddig nem az volt ??”
 • 13. Agent 2012. május 11. 23:03
  „"Nem mellesleg ezalatt kb 15 elég régmúltú magyar gyár ment tönkre és vált földdel egyenlővé, dehát ide a nyugat szemete is megfelel, ezt érdemlitek!"

  Sorold fel ezt a 15öt kérlek innen Győr körzetéből, illetve vázold fel, hogy mi köze volt ezekhez a "földdel egyenlővé válásoknak" az Audi gyárhoz! Kérlek!!:)”
 • 12. Agent 2012. május 11. 23:00
  „11, sírnál te örömödben egy ilyen "nyugati szemét" volánja mögött hidd el:):)”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri gyilkosság a Vadkan presszónál: P. Lajos előzetesben marad

A kettős gyilkosság gyanúsítottja akár életfogytig tartó büntetést is kaphat. Tovább olvasom