Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Átláthatóbb költségvetést szeretnének

Munkatársunktól - Részletes módosító javaslatot terjeszt elő a szocialista frakció a csütörtöki győri közgyűlésen a költségvetés tárgyalásakor - erről tartottak szerdán délelőtt sajtótájékoztatót az MSZP városi szervezeténél.
A javaslandó módosítások a költségvetés 13 százalékát érintik, végösszegét nem változtatják, s minden esetben megjelölik a forrást is. Az MSZP továbbra is az iparűzési adó 2 százalékról 1,6 százalékra való csökkentésével számol, ami lényegesen növelné a munkabiztonságot, a céget munkaerő-megtartó képességét.

A módosító javaslatok között szerepel egyebek között, hogy az úthálózat tervezésére szánt összeget 45-ről 190 millió forintra emeljék. A panelprogramra szánt 29,5 millió forint helyett 79,5 milliót tartanának szükségesnek. Megemelnék a közbiztonság javítására szánt 27,5 millió forintot 32,5 millióra. Letelepedési támogatásra 100 milliót költenének (ilyen nem szerepel a költségvetési tervezetben).

A kamatmentes lakásvásárlára előirányzott 120 millió forintot 100 millióval megnövelnék a lakaáshoz jutás segítésére... A költségvetés-tervezetet összességében átláthatatlannak, ellenőrizhetetlennek tartják a szocialisták. Mint elhangzott a sajtótájékoztatón: Győrnek nem az a feladata, hogy az állami költségvetési bevételeket növelje.

Olvasóink írták

  • 2. aTibi 2008. február 28. 12:11
    „Természetesen a költségvetésről az mszp képviselőt kell megkérdezni.
    Jó lenne ez a" komcsi ballib "beállítotságú újság észrevenné,hogy nem a csókosok vannak már hatalmon!!ha tetszik ha nem!!”
  • 1. Cseter János 2008. február 27. 17:00
    „Üveg zseb után üveg költségvetést! Nagyon helyes! Simogassák csak a közpépnzt! Rakosgassák egymásra hát, ha fialnak is! De vajon értenek is a gyarapitáshoz, vagy csak a költéshez. Igaz egy ország csak, akkor lesz gazdag, ha lakói is gyazdagok lesznek! Vajon a kormányunk is ezt akarja?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Stáció perel, a kórház fizet?

Győr-Moson-Sopron - A régió nyolc temetkezési cége is aláírta azt a kérelmet, amelyben a megyei… Tovább olvasom