Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Árvíz után: újra lehet közlekedni az 1-es főúton Komárom és Győr között

Az 1-es főúton ismét lehet közlekedni, ugyanakkor ezzel egy időben megszűnt a díjmentesség az M1-es autópályán Komárom és Győr között.

Újra lehet közlekedni az 1-es főúton Komárom és Győr között - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője péntek este az MTI-vel.

Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint ezzel egy időben megszűnt a díjmentesség az M1-es autópályán Komárom és Győr között.

Korábban írtuk:

A Duna és a Mosoni-Duna áradása miatt a megyében bevezetett közúti forgalomkorlátozások -
a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság tájékoztatója

Az 1. sz. főúton az M19-es csomópont és Komárom között teljes lezárás van. A terelés ideje alatt az M1-es autópálya és az M19-es autóút Győr és Komárom közötti érintett szakaszát díjmentesen lehet igénybe venni.

Az 1. számú főutat árvízvédelmi védekezés miatt a M19-es autóút Győr - likócsi csomópontja és az 1. számú főút- nagyszentjánosi összekötőút csomópontja között lezárták, a közlekedőket az M1-es autópályára terelik. Jelenleg még folynak a visszabontási munkálatok. Ezt követőn még további takarítási és helyreállítási munkák szükségesek.

A Gönyűn lakók otthonaikat Győr felől a 19. sz. főút - M1-es autópálya-Nagyszentjános útvonalon közelíthetik meg. A Komárom felől érkezők a nagyszentjánosi csomópontnál - lakcímkártyájuk alapján - Gönyű településre behajthatnak. A többi közlekedőt az M1-es autópályára terelik.

Budapest felől az 1. sz. főúton közlekedőket a komáromi Közútkezelő, a 131-es út érintésével az M1-es autópályára tereli. A forgalom az M19-es út Győr-likócsi csomópontjában térhet vissza az 1. számú. főútra

1401. számú út a forgalom számára igénybe vehető az alábbi korlátozásokkal: a mezőgazdaságo vontatók kivételével 10 t súlykorlátozás, valamint 30km/h sebességkorlátozás van érvényben.

1303. számú úton Vámosszabadi - Nagybajcs között 30km/h sebesség korlátozás van érvényben.

1402. számú összekötő úton teljes útlezárás van /a mecséri híd lezárva, nem vehető igénybe a közúti forgalom számára./ Mecsér csak az 1. sz. főút felől közelíthető meg, csak a mecséri lakosok, a védelemben résztvevők, és buszjáratok közlekedhetnek. A helyreállítási munkák folyamatban vannak.

8511. számú összekötő úton Bodonhely és Kisbabot között 10 t súlykorlátozás és útszűkület van érvényben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan dolgozik a vízügyi igazgatóságok, megyei védelmi bizottságok és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakembereivel az árvízben elöntött és járhatatlanná vált útszakaszok felszabadításán.

A Duna északi szakaszain várhatóan a jövő hét közepéig, a Budapesttől délebbre található területeken viszont sok helyen csak június végén várható az összes lezárt út megnyitása.

Amennyiben a Duna apadását követően levonul a víz egy-egy útszakaszról, akkor a vízügyi igazgatóságok, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok, a megyei védelmi bizottságok és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei átvizsgálják az érintett utakat, majd minden érintettnek el kell végeznie a szükséges teendőket ahhoz, hogy az utat újra megnyithassa a közlekedők számára a közútkezelő.

Ehhez többek között a homokzsákokat el kell szállítani, az útszakaszokat le kell tisztítani, fertőtlenítési munkákat kell ellátni. Ezen kívül a Magyar Közút szakemberei ellenőrzik a burkolat és a padka állapotát is, a felméréseket követően a szükséges javításokat elvégzik, illetve gondoskodnak a megfelelő közúti jelzések kihelyezéséről és szükség esetén a földművek állékonysága érdekében az ideiglenes súlykorlátozásokról. A felsorolt munkálatok minimum egy, de akár több napot is igénybe vehetnek, attól függően, hogy milyen mértékű helyreállítási munkákra lesz szükség egy-egy szakaszon.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tervei szerint Győr-Moson-Sopron megyében az 1-es főút Komárom és Győr közötti szakasza június 14-én este, a Mecsérre vezető 1402-es út leghamarabb a hét vége felé szabadulhat fel.

Komárom-Esztergom megyében szintén június 14-én indulhat újra a forgalom a 1011-es úton Tátnál, a 11324-es úton a Pilismarótról a Duna-partra vezető úton.

A tervek szerint június 16-tól a 11326-os úton Esztergomnál lehet majd a korlátozás feloldására számítani. Míg június 17-én a 111-es főút Esztergom és Tát közötti szakaszán, a 11325-ös út szobi révhez vezető részén, a 11342-es és 11343-as út Dunaalmási szakaszán is lehet majd közlekedni.

Június 18-tól pedig az 1-es főút Komárom és Győr közötti szakaszán, a 11-es főút Esztergom és Tát közötti szakaszain, valamint a 10-es főút Almásfüzitő és Dunaalmás közötti részén indulhat meg ismét a forgalom.

Június 14-től várhatóan ismét járható lesz Pest megyében a 2-es főút a váci szakaszán, valamint a 12-es főút Verőcénél.

A tervek szerint június 17-től ismét lehet közlekedni majd a 11-es főút 42-es és 44-es kilométer közötti szakaszán Visegrádon, azonban csak a védvonal bontása után lesz járható a 2-es főút Sződligetnél, a 11-es főút Dunabogdánynál és Visegrádnál, valamint a 12-es főút Nagymarosnál.

A Pest megyei mellékutak közül a tervek szerint megnyílik a forgalom előtt június 14-én Tahitótfaluban a váci, Szigetmonostoron a szentendrei révhez vezető út és újra megközelíthető lesz Leányfalun a pócsmegyeri révhez vezető út is.

A Kisorosziba vezető 1113-as út jelenleg víz alatt van és víz borítja a 12303-as mellékutat Vácnál, az 50305-ös mellékutat Szigetújfalunál és az 51307-es mellékutat Lórévnél, a 11-es úton Szentendre és Tahitótfalu között félpályás korlátozás mellett zajlanak hétvégén a helyreállítási munkák.

Fejér megyében június 17-én a dunaújvárosi komphoz és hajóállomáshoz vezető utak, június 18-án a kisapostagi bekötőút és az adonyi hajóállomáshoz vezető út válhat járhatóvá.

Tolna megyében az 55-ös főút Pörböly és Baja közötti része csak június 21-én, míg az 51366-os út dombori szakasza június 19-án nyitható meg újra.

A korlátozások várhatóan a legtovább Bács-Kiskun megyében maradnak érvényben, ahol június 21-28. között lehet felszabadítani majd az 55-ös főutat Bajánál, a tassi, szalkszentmártoni és hartai révhez, valamint a fajszi komphoz vezető utat, valamint a dunafalvi bekötőutat, az 51347-es utat Géderlaknál, az 51349-es utat Uszódnál és az 5107-es utat Újmohácsnál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázcsövet szakított át egy munkagép Kisbácsán

A Boglárka utcában történt az eset péntek délelőtt. A környék lakóinak csak rövid időre kellett… Tovább olvasom