Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Áron, a győri matekversenyző

Igaz, hogy még csak az általános iskola harmadik osztályába jár, de már számos matematikaversenyen szerepelt jó eredménnyel, több megmérettetésen végzett az első helyen Jánosik Áron.

A kisdiák kedvenc időtöltése – ha nem versenyre készülve feladatokat old meg – kürtön játszani tanul, focis kártyákat gyűjt, cserél vagy társasjátékozik.

A győri, Marcalvárosi Közoktatási Központ Arany János Általános Iskola két tannyelvű 3. osztályának tanulója, Jánosik Áron csendes, halk szavú fiú. Osztályfőnöke, matematikatanára, Matkovitsné Magyar Erika biztatására szerényen kezd a beszélgetésbe. Pedig igazán büszke lehet eredményeire.

– Az első évet Budapesten jártam, utána költöztünk szüleimmel Győrbe. Már akkor is indultam matematikaversenyen, amin első lettem. Azt a megmérettetést elsősöknek szervezik, "Kis vakond" a neve – mondta Áron.

Második osztályban tovább folytatódott a szép sorozat, akkor is több versenyen szerepelt eredményesen a fiú, többek között a Holenda Barnabás területi matematikaversenyen, amelyen második helyezést ért el.

– A nagyobb versenyek harmadik osztálytól kezdve következnek, azokat eleve ennek a korcsoportnak hirdetik meg. Amilyen korán csak lehetett, Áron jelentkezett, de a matematika mellett nyelvtanversenyen is szép eredménnyel vett részt – fűzte hozzá Matkovitsné Magyar Erika.

A kisdiák a Zrínyi Ilona matematikaverseny megyei fordulóján, majd az országos döntőn is első helyezett lett, a Kenguru nemzetközi matekversenyen az országos első helyet szerezte meg. S lehetne még sorolni az eredményeket.

Áronnak egy lány- és egy fiútestvére van, mindketten kisebbek, mint ő. Az iskolában, az osztályban több barátja van, akikkel a szünetekben játszani, focizni szoktak, vagy éppen a futballcsapatok játékosait ábrázoló kártyákat cserélik.

– A tanulás mellett zeneiskolába járok, kürtre, azt nagyon szeretem. Szabadidőmben, amikor megtanultam a leckét, s végeztem a gyakorló feladatok megoldásával, társasozni szoktam.

Amikor szüleimmel elmegyünk a Balatonra, szívesen úszom. Olvasni is szeretek, a versenyeken sok könyvet kaptam jutalmul, utoljára Verne Gyula Némó kapitány című könyvét olvastam – mondta el Jánosik Áron, aki annak örül, hogy sikereivel másoknak, főként a szüleinek is örömet szerez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Krúdy-iskola: Hal tömjénezve és kürtőskalács lila akáccal

Halból gulyás? Versenysiker. Kicsit szokatlan a harcsa mint gulyásalapanyag, de a Krúdy… Tovább olvasom