Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Árkád: a gyermekmegőrzőről, a parkolókról és a buszokról

"Kérdem én, hogy az Árkádban miért nem lesz gyermekmegőrző, és miért kell fizetni a parkolásért?"
SMS
"Kérdem én, hogy az Árkádban miért nem lesz gyermekmegőrző, és miért kell fizetni a parkolásért?"
Ahogy a pécsi Árkádban, úgy valóban a győriben sem lesz a plázában lévőhöz hasonló játszóház, egészen egyszerűen azért, mert nem illik bele a cégcsoport magyarországi koncepciójába. Helyette máshogy próbálunk a gyerekek kedvében járni – tudtuk meg Hegyi Ferenc centermenedzsertől. A szülőket és csemetéiket többek között kisautóra hasonlító bevásárlókocsik várják, melyekhez a gyerekek jogosítványt, s minden használat után egy-egy pecsétet kapnak, utóbbiakat összegyűjtve pedig apró ajándékkal jutalmazzák a kis „törzsvásárlókat". A bevásárlóközpont egyébként gyerekbarát lesz: minden üzlet babakocsival is kényelmesen megközelíthető, a kismamákat pedig pelenkázóhelyiség és – gondolva az autóval vagy busszal érkezőkre – babakocsi-kölcsönző szolgálja.

Ami a parkolást illeti, nem nehéz kitalálni, miért lesz fizetős a rendszer: ha ingyen lenne, a túlzsúfolt és drága belvárosi parkolóhelyek helyett sokan az Árkád parkolóját vennék igénybe hosszabb távú parkírozáshoz.
– Nálunk a vásárlóink a legfontosabbak, az, hogy kényelmesen elférjenek a parkolóinkban, éppen ezért nem adunk ingyenparkolóhelyet még a saját bérlőinknek sem – mondta Hegyi Ferenc, aki konkrét tarifákat egyelőre nem árult el. Egy biztos: az első óra ingyenes lesz, s a további, óránként felszámolt díj is jóval kedvezőbb lesz, mint a „városi" díjszabás. Válthatók lesznek feltölthető parkolókártyák is, melyekkel legalább 10 százalékkal olcsóbban parkolhatunk. Az Árkádban egyébként két parkoló is épült; az épület mellettiben 740, a tetőparkolóban pedig 410 autó fér el, utóbbiba fűtött rámpán hajthatnak majd fel a vásárlók. 


SMS
„ Remélem, az Árkád megnyitásával a Volán is megváltoztatja a buszok menetrendjét és útvonalát, mert a kisbácsaiak is szeretnének ott dolgozni és vásárolni. Jó lenne, ha a 11R egész nap járna és bejönne hozzánk is!"
A Volán csak akkor változtathatja meg a menetrendet, ha erről – az önkormányzat kezdeményezésére – megegyezés születik a társaság és a városvezetés között, mondta megkeresésünkre Pócza Mihály, a Kisalföld Volán vezérigazgatója, aki szerint eddig nem érkezett az Árkád nyitásával összefüggő kérés a Volánhoz. (Mi több, amint arról múlt szerdai számunkban beszámoltunk – „Az új testület vitatja a Volán-szerződést" –, az új győri városvezetés még az előző ciklusban a város és a Volán között megkötött szerződés több pontját is vitatja...) Ha a lakóknak igényük van a változtatásra, azt a helyi önkormányzati képviselőnek kell jelezniük, ezután vizsgálható csak meg, többek között a járatok kihasználtságának figyelembevételével, hogy jogos és ésszerű-e a kérés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar és lengyel gyerekek ’56-ról

Rajzpályázatot hirdettek magyar és lengyel gyermekeknek az ’56-os forradalom témájával… Tovább olvasom