Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Amerikai hegedűművész húzza egy győri bandával

A győri Szívritmus zenekar tagjai harmadik bemutatkozó lemezük, a "Szájzár" tematikáját állították össze a közelmúltban, amikor érkezett a hír, hogy gyermekkori barátjuk édesapja, a nemzetközi hírű hegedűművész, Steve Kindler a megyeszékhelyre látogat Amerikából.

Ahogy a banda frontembere, Kocsis Péter mondta, így kezdődött a mesébe illő megtiszteltetés története.

– Megbeszéltük, hogy elhívjuk Steve-et otthonunkba egy kis örömzenélésre.

Akkor mutattuk be neki készülő új dalunkat, ami annyira megtetszett neki, hogy felajánlotta közreműködését. Rögtön meg is mutatta, milyen hegedűbetétet képzelne el ehhez a bluesos hangulatú számhoz – mesélte Kocsis Péter.

Mint megtudtuk, Steve San Franciscó-i stúdiójából küldte el a Szívritmusnak a hangfelvételt hegedűszólójáról, amit a technika segítségével illesztettek a többiekéhez.

– Így jött létre egy olyan CD, amiről még álmodni sem mertünk – folytatta a frontember, aki nagyon nagy megtiszteltetésnek érzi a gesztust, ami az amerikai művész – aki a világon először játszott hathúros hegedűn – számára magától értetődő.

A Szívritmus zenekar tagjai mesébe illőnek tartják a megtiszteltetést.
A Szívritmus zenekar tagjai mesébe illőnek tartják a megtiszteltetést.

Kérdésünkre Kocsis Péter elmondta: mivel a hegedűművész ideje nagy részét Amerikában tölti, az élő bemutatóra várni kell.

– Amikor Magyarországra látogat, szeretnénk, ha együtt állhatnának színpadra – fűzte hozzá. A dal egyelőre a www.szivritmus.com-on ingyenesen rendelhető CD-n hallható.


Steve Kindler névjegye

A nemzetközi hírű hegedűművész tízévesen, 1966-ban került a portlandi filharmonikus zenekarhoz. Tizennyolc évesen kérték fel, hogy csatlakozzon egy modern jazzbandához, a The Mahavishnu Orchestrához.

A hetvenes évek végén New Yorkban együtt húzta Jaff Backkel és Jan Hammerrel. Majd Hawaiin a Honolulu Symphony Orchestrában zenélt.

Később Steve Kleinnel megterveztek egy 6 húros elektromos hegedűt. 1991-ben egy tűzben elpusztultak a hangszerei. Ma azon munkálkodik, hogy népszerűsítse a magyar folkzenét.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olaszok üzemeltetik a közös bősi erőművet

A Kisalföld által indított országos népi kezdeményezés hatvannapos időtartama alatt, amit az… Tovább olvasom