Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Afrikai menekült a Vámosszabadinál talált halott férfi - újabb fotó a helyszínről

Valószínű egy húszéves guineai menekült holttestét találták meg a vámosszabadi befogadótábor melletti kukoricásban.

A Kisalföld információi szerint egy húszéves guineai menekült fiatalember holttestét találták meg a vámosszabadi befogadótábor melletti kukoricásban. Azért kell óvatosan fogalmazni, mert a rendőrség nyomoz az ügyben, s a bevándorlási hivatal is a nyomozó hatóság eredményére vár.

Tudni kell azt is, hogy a menekültek szinte mindegyike papírok nélkül érkezik Magyarországra, így bemondás alapján lehet tudni/sejteni az életkort és az országot, ahonnan jött.

Lapunk úgy tudja egy szemtanútól, hogy a holttestet félmeztelenül találták meg. A pulóver hiányzott róla, amely tíz-tizenkét méterre volt a hason fekvő embertől. Külsérelmi nyom nem látszott rajta, de érthető módon nem is nagyon merték a civilek megnézni a hetek óta halott férfit.

Aznap több gép is dolgozott a szántóföldön, de a holttestre nem hajtott rá a munkagép, mert időben észrevették az emberi alakot.

Afrikai menekült a Vámosszabadinál talált halott férfiKorábban - Vámosszabadi külterületén, a kukoricatáblában aratás közben egy férfi holttestét fedezték fel.  A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja a haláleset körülményeit, egyelőre nem tudni, ki az elhunyt.

A rendőrség ügyeletére vasárnap délelőtt érkezett a lakossági bejelentés, miszerint Vámosszabadi-Szúnyogházán a kukoricatáblában egy férfiholttestet találtak. A kukoricaföld mintegy 100 méterre található a menekülttábortól. A rendőrök a helyszínre érkezve egy vélhetően többhetes holttestet találtak, amelyet további vizsgálatra elszállítottak és átvizsgálták a helyszínt.


Vélhetően ebben a kukoricásban találták meg a férfi holttestét aratás közben. Fotó: Mészáros Mátyás


A falu polgármestere, Lizákné Vajda Lívia érdeklődésünkre elmondta: egyelőre még semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kapott, a szakértők válaszára ők is várnak. A rendőrség is a nyomozás későbbi szakaszában ad tájékoztatást és megkeresésünk idején a bevándorlási hivatal közleményére is várakoztak, mert nyilván felmerült: vajon nem a menekülttáborból hiányzik valaki? A polgármester asszony megerősítette, nincs tudomása arról, hogy a faluból bárki is eltűnt volna, csak találgatnak, ki lehet az elhunyt és hogy kerülhetett a kukoricásba.

A faluban az esetről mindenki hallott, de senki sem akart nyilatkozni. Egy dologban egyetértenek: nem helybélit találtak meg, mert arról már mindenki értesült volna.

Korábban - A rendőrség ügyeletére 2014. november 9-én délelőtt érkezett lakossági bejelentés, hogy Vámosszabadi-Szunyogházán a kukoricatáblában egy férfi holttestet találtak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja a haláleset körülményeit - közölte a rendőrség hétfőn.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó az árokban Ács és Gönyű között - Két sérült

Egy gépkocsi az út melletti árokba csapódott az 1-es főúton Ács és Gönyű között. Tovább olvasom