Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Adókedvezmény munkahelyteremtőknek

Helyiadó-kedvezmény biztosításával próbálja ösztönözni a győri önkormányzat a vállalkozásokat arra, hogy munkahelyeket teremtsenek.
„ A győri városvezetés úgy ítéli meg, szükség van foglalkoztatásnövelő intézkedésekre" – jelentette be a tegnapi városházi sajtótájékoztatón Eredics Imre. Az alpolgármester közölte: a jövő csütörtöki közgyűlés elé kerül a helyi iparűzési adóról szóló rendelet módosítása. A javaslat értelmében azok a cégek, amelyek vállalják 150–200 új munkahely teremtését, 2006-ig szóló 50–100 százalékos adófizetési kedvezményt kaphatnak. A politikus szerint a szabályozás összhangban van az európai uniós normákkal.

Kun András alpolgármester a Kisalföld kérdésére elmondta: az iskolabezárásokat is magában foglaló intézményracionalizálási intézkedésekről várhatóan április 3-án hoznak döntést a képviselők. Hozzátette: az érintett szervezetek múlt hétfőig véleményezhették a terveket, s tehettek javaslatokat. „A közgyűlés Fidesz–MDF–MKDSZ frakciója nem élt ezzel a lehetőséggel" – jegyezte meg Kun András.
Dömötörné Holeczky Judit alpolgármester tudatta: a hét végén elbírálták az egyetemfejlesztési tervpályázatra beérkezett munkákat, s az eredményhirdetésre március 17-én kerül sor.
Schmidt Péter alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy március végétől április végéig tíz helyszínen rendezik meg az Egészségpiacot. Az önkormányzat olyan támogatók jelentkezését várja, akik akár pénzzel, akár termékekkel segíteni tudnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új munkahelyek Kunszigeten

Míg Győrött több cég leépíti alkalmazottainak létszámát, Kunszigeten új munkahelyeket teremt a… Tovább olvasom