Kisalföld logö

2018. 09. 20. csütörtök - Friderika 15°C | 26°C Még több cikk.

A Voki nevelőtestülete Zánkán tanácskozott

Győr–Zánka - A Vocational Academy nevelőtestülete és az iskola tevékenységét támogató munkatársak kétnapos tanévnyitó konferencián vettek részt a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrumban.
A tanácskozáson szó volt a tanév legfontosabb s egyben új feladatairól. Kiemelt téma volt a győri általános iskolában korábban bevezetett kompetenciaalapú oktatás kiterjesztése a csornai, a kapuvári és a kunszigeti iskolákba is.

A pedagógusok kommunikációs, gazdasági témájú és tanulást segítő tréningeken is részt vettek. Az iskola oktatási módszereinek köszönhetően az elmúlt években mind az általános iskolás, mind a középiskolás tanulók kiemelkedő eredményeket értek el az országos méréseken. A Vocational Academy győri két tannyelvű általános iskolájának 8. évfolyamos tanulói a 2007. évi mérésen (olvasás 586 pont, matematika 563 pont) megelőzik a győri önkormányzati iskolák tanulóit, a középiskolások szintén az országos átlag felett teljesítettek. A konferencián részt vevők célul tűzték ki az elért eredmények további javítását, ennek érdekében új pedagógiai módszereket, oktatásszervezési eljárásokat vezetnek be valamennyi iskolában.

Olvasóink írták

 • 9. Mekk Elek 2008. szeptember 01. 22:19
  „A VOKI azért nagy missziót tölt be Kunszigeten!
  A legjobb diákok tavaly elmenekültek Győrbe, helyette a szomszéd falvak magatartászavaros és egyéb információkat, jelesül a tananyagot csekély mértékben birtokló diákokat hoztak helyettük!
  Szép dolog ezekkel, a diákokkal küzdeni és szolgálni Öttevény, Mosonszentmiklós közoktatásának színvonal-emelkedését.
  A kiskörzeti gyógypedagógiai feladatok ellátása követendő példa lehetne!
  Gratulálok Én is Kedves Maximilián! Ehhez kellett a konferencia. A győri fiókintézményben állítólag már kevesebb az általános iskolás diák, mint Kunszigeten. A vezérképviselet átkerült a kiskörzeti tudásközpontba!”
 • 8. rózsa36 2008. augusztus 31. 20:25
  „Meglehetősen széles körből vannak erre vonatkozó információk a Vokiból más iskolákba távozott tanulóktól...”
 • 7. meggyke 2008. augusztus 31. 19:56
  „Arról is kellene beszélni,hogy zajlik egy dolgozat vagy érettségi írásbeli megbeszélése majd megírása a Vokiban. Igy már érthető lesz az átlag feletti teljesítményük.”
 • 6. pan.cser 2008. augusztus 31. 16:24
  „5! Háry János azért különbül hazudott, Kunsziget még csak ezután fog bebukni. 10 év fegyház nehéz vasban, követ törve törlessze amivel tartozik Ottó bácsi. Gondolom már testőrre is telik nem csak BMW-re mások pénzéből. Angolszász iskola módi? Gentleman fogalmát se ismeri ez a disznó, honnét ismerné akkor az angolszász értékrendet?”
 • 5. Maximilián 2008. augusztus 31. 13:34
  „Végre elolvashatja a sok buta ember, hogy a VOKI még mindig a legjobb. Mit tud a Szakács erről?
  Kunszigeten azóta ismert a boldogság érzése a gyerekek közt, mióta ez a nagyszerű és remek iskola ott van. Hála ezért a Marika néninek és az összes bölcs képviselőnek. Végre!
  Az Ottó bácsi jobb miniszter lenne, mint ez a majom és pösze Hiller Pityu.
  Győr többi iskolája csak irigykedhet! Az igazság persze hogy fáj a sok lusta állami pedagógusnak. A jövő attól még az innovatív, műhelymunkát végző angolszász értékrend szerint működő iskoláé!
  Hajrá VOKI!”
 • 4. ismerős 2008. augusztus 31. 12:29
  „Az én pénzemen könnyen megy a Balatonra Ottó bácsi de azt nem tudja hogy nekem mikor fog fizetni {220000 Ft}”
 • 3. rózsa36 2008. augusztus 30. 23:22
  „Mintha Kunszigetre (is) üzent volna Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke a mai Kisalföldben, amikor azt mondta:

  Kistelepülési önkormányzatok a megmaradás érdekében olyan kompromisszumokra, például alapítványi együttműködésre kényszerültek, amelyekről utóbb kiderült, hogy fenntarthatatlanok. Amelyek fennmaradtak, azok viszont alapítvány nélkül is működhetnének...

  Működhetnének, hiszen továbbra is problémátlanul finanszírozni tudják - a Voki helyett és a Voki nevében - a települési iskolát, s mindennek a tetejében úgy, hogy az állami normatívát viszont a Voki kapja. (Kapná, ha az APEH nem lenne fürgébb.)

  A nagy üzlet tehát a következő: az egy magyar forintért értékesített, s immár vokis iskolát továbbra is teljes egészében a helyi önkormányzat finanszírozza, miközben a kunszigeti tanulók után járó állami normatívából nagyonnagy úr az adótartozásait csökkentgeti.”
 • 2. Érintettek 2008. augusztus 30. 20:12
  „Ez az undorító, nyálas, szétfolyó gennyláda, rengeteg embernek tartozik rengeteg pénzzel úgy, hogy esze ágában sincsen fizetni.
  Régen a börtönben lenne a helye, a Vokit pedig fel kellene számolni.”
 • 1. Süsüke 2008. augusztus 30. 20:07
  „Amennyiben az igaz, amit írnak a teljesítményt illetően, akkor az egyértelmű csalás eredménye. Erre más iskolákban is volt példa.
  Ez egyébként fizetett hírdetés? Ilyen alapon az összes iskloláról lehetne hírt adni, hogy ki mit tett, és mit álmodott.
  A főnöknek új BMW-je van, pedig vannak még kintlévőségei is bőven!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csutorások a művészetért

Győrújbarát - Évről évre csökken a művészeti órák száma, a szakemberek szerint ez évek múlva… Tovább olvasom