Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

A világbajnokság arca

Győr - A megyehatárhoz egészen közel vezet a Junior Távlovas Világbajnokság pályája és a verseny arcának is megyénkbeli fiatalt választottak. A szőke gimnazista, Fekete Patrícia ezt azért vállalta, mert szívesen népszerűsíti kedvenc sportágát.

Történelmi környezetben, Bábolnán, az európai arab lótenyésztés egyik fellegvárában rendezik meg szeptember 5–6-án a Junior Távlovas Világbajnokságot. Ezzel óriási lehetőséget kapott a magyar lovassport, ezért a verseny népszerűsítésében szívesen részt vesz Fekete Patrícia, akit a vb arcának választottak. A győri gimnazista – aki a hat magyar lovas egyikeként egyéniben és csapatversenyben is képviseli hazánkat – felkerült a világbajnokság plakátjára és tévéinterjúkban nyilatkozott mostanában sportágáról.

A legszebb és a leggyorsabb: Fekete Patrícia a világbajnokságra edz Metaxa O’Bajan Aladdin nyergében.Fotó: Győri Foto- és Videoshop
A legszebb és a leggyorsabb: Fekete Patrícia a világbajnokságra edz Metaxa O’Bajan Aladdin nyergében.Fotó: Győri Foto- és Videoshop

˝Szép hosszú, szőke haja, aranyos pofija nézőket vonz˝ – így szólt a szervezők indoka kiválasztásakor. Továbbá az is mellette szólt, hogy az egyedüli magyar, aki kategóriájában már számottevő nemzetközi eredményeket tud maga mögött. Megnyerte a Közép-Európa-kupát, jelenleg 26. a világranglistán. Szülei is versenyeznek lovassportokban, ő már 6 éves kora óta lovagol. Ezért is vállalta a vb népszerűsítését a Révai szinte kitűnő tanulója. Modellkedéssel nem foglalkozik. Minderről édesanyjával, Feketéné Wachtler Katalinnal beszélgettünk, mert Patrícia jelenleg Kínában van. Egy nemzetközi versenyen teljesítette az ultramaratoni jellegű távot idegen terepviszonyok, klíma közepette. Ez azért jelent már önmagában sikert, mert olyan lovakkal versenyzett, melyek három hete még a mongol pusztákon legeltek, azóta tettek nyerget az épphogy betört állatokra.

Feketéné elmondta: ugyan lánya lova, Metaxa O’Bajan Aladdin a leggyorsabb a magyar csapatban, nehéz megjósolni Patrícia esélyeit. A táv ugyanis 120 kilométeres és a lovakat minden 20–40 kilométeres szakasz után állatorvosok ellenőrzik, csak az egészséges állatokat engedik tovább.


Verseny a megyehatáron

A vb versenypályája három körből áll, egy 35 kilométeresből és két 25 kilométeresből. Erdőn-mezőn, hegyen-völgyön halad át és több települést érint, útvonala megyénk határához közel vezet. A verseny központjában szinte egy „falut" építenek fel a szervezők. 29 ország 180 lovasát várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A felújított panelok szigetelése bírja a lángokat?

A tízemeletes panelházaknál 45 percig kell bírnia a hőszigetelő rendszernek a tüzet. Tovább olvasom