Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

A vaskakas legendája is életre kel

Győr - Sokszínű program, valóságos művészeti kavalkád várja a győrieket s a megyeszékhelyre látogatókat a következő hetekben. Az Arrabona Nyári Fesztivál mellett helyet kap a film, a Borhét, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál, és megelevenedik a vaskakas legendája is.
Csurák Erzsébet, a győri fesztiváliroda igazgatója a tegnapi sajtótájékoztatón bejelentette: feszes, nyolcnapos időtartam jellemzi az Arrabona Nyári Fesztivált, amelynek helyszíneit a Móricz Zsigmond rakpart, a Xántus-múzeum, valamint a Hotel Kálvária udvara jegyzik. A rendezvénysorozat karakterét a népi kultúra, a jazz és a kézművesség határozza meg, a koncertek a népzene és a jazz határterületét képviselik neves hazai és nemzetközi sztárok képviseletével. A sajtótájékoztatón elhangzott: a Monarchiafest és a Kisalföldi Folklór Fesztivál vendégei lesznek többek között olasz, török, marokkói, lengyel, horvát, cseh és szlovák együttesek, de az érdeklődők természetesen megnézhetik a győri és a városkörnyéki néptánccsoportok bemutatóit is. Bizonyára sokan szívükbe zárják majd a hagyományos népi esküvői szokásokat bemutató matyó lakodalmast, de hogy senki ne maradjon étlen-szomjan, a fesztivál kiegészül a Borhét, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál keretében a hazai gasztronómia és borkultúra kínálatával, valamint a magyar kézművesség remekeinek bemutatásával is.

A tavalyi fröccsfesztivál után idén sem marad senki étlen-szomjan, a rendezvények ugyanis kiegészülnek a Borhét, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivállal. Fotó: Kisalföld-archívum
A tavalyi fröccsfesztivál után idén sem marad senki étlen-szomjan, a rendezvények ugyanis kiegészülnek a Borhét, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivállal. Fotó: Kisalföld-archívum

Hogy némi kuriózummal is szolgáljunk: a fesztiváligazgató elárulta: itt lesz Felső Barnabás, aki Cousteau kapitánnyal is dolgozott együtt. Most szabadtéri tűzön készít különféle pásztorételeket, amiket természetesen bárki megkóstolhat. Míg a Győri Tér-Film-Zene Fesztiválnak második alkalommal ad helyet a kisalföldi megyeszékhely, addig július 25-től 27-ig a Vaskakas Fesztivál programjai várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Megelevenedik a megyeszékhely egyik legrégebbi és legismertebb legendája, így aztán lesz török tábor és zene, és bizonyára kedvelt lesz a mesterségek és a középkori ízek utcája csakúgy, mint az utcaszínházi előadások, az íjászat, a dárdavetés vagy a korabeli lövészbemutató. (Bővebb információ a www.gyor.hu-n, a www.monarchiafest.hu-n, illetve a 4evszak.kisalfold.hu-n.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújították a Dr. Kovács Pál síremléket

Győr - Civil kezdeményezéshez, a Kisalföld és a Múzsa felhívásához csatlakozott a Ménfőcsanakiak… Tovább olvasom