Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

A tél utolsó támadása volt? A héten 12 fok is várható

A héten 7 és 12 fok között várható a csúcshőmérséklet megyénkben. Hét elején a felhőzet megvastagszik, a havazást felváltja az eső.

Vasárnap, 8.30 - "Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Nyugaton és keleten némi napsütés, az ország középső tájain borult idő várható, jelentős mennyiségű (20-40mm) eső várható. A keleti szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Északnyugaton 4, délkeleten 11 fok körül alakulhat a délutáni órák hőmérséklete.

Hétfőn főleg a délelőtti órákban, és elsősorban a Dunától keletre várható több helyen eső, zápor. Később csökkenhet a hőmérséklet. 7 fok körüli maximumokat mérhetünk.

Kedden napközben fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és eleinte csak délkeleten, később máshol is előfordulhat csapadék. 7 és 12 fok között várható a csúcshőmérséklet"  - írja a Köpönyeg.hu.


Forrás: nyugatmet.hu
Forrás: nyugatmet.hu


15.31
- Megszűnt a havazás - folyamatosan javulnak a közúti közlekedés feltételei.

"A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának szombat délutáni jelentése alapján az országban már sehol sem havazik.

A társaság ezért már jóval hatékonyabban tudja ellátni hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkáit, így a közúti közlekedés feltételei is folyamatosan javulnak.

A Dunántúlon már megszűnt a havazás, esik vagy szemerkél az eső Pest és Nógrád megye nagy részén, valamint a Jászságban és a Tiszántúlon. A hőmérséklet általában nulla fok feletti, csak néhány helyen van fagypont alatt. A fő és mellékutak általában vizesek, nedvesek, csupán a dunántúli utakon számíthatnak latyakos és hókásás szakaszokra is a közlekedők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemmérnökségi dolgozói továbbra is 12 órás váltott műszakokban dolgoznak, a 15 órai összesítés idején közel 130 munkagép dolgozott a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon.

A közlekedők az aktuális útviszonyokról friss információkat a társaság Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a cég megyei ügyeletein - elérhetőségek a www.kozut.hu oldalon - kaphatnak" - mondta Pécsi Norbert Sándor, Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője. 

15.12 - Acsalagon `árkot fogott´ egy busz a havas úton, míg korábban Sopronnémeti és Szilsárkány között jutott hasonló sorsra egy járat.

14.02 - "Mi nagyon örültünk a hónak! Beledi vőlegény és menyasszony" - írta a két hóemberről Tudósítónk. Köszönjük az aranyos képet!


Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


12.05 - Olvasónk videója: délben ilyen volt a 85-ös főút Kapuváron.


Videó: Tudósító.


10.42 - Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délelőtt visszavonta a korábban kiadott figyelmeztetéseket, mivel a jelenlegi előrejelzés szerint már csak néhány centiméternyi friss hó várható.

Korábban öt dunántúli megyére - Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala és Somogy - elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a havazás miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délelőtt az MTI-hez eljuttatott előrejelzésében azt írta: a csapadék intenzitása a Dunántúlon fokozatosan csökken, majd megszűnik.

Délelőtt még néhány centiméter hó hullhat a Dunántúl nyugati-északnyugati részén és a Dunántúli-középhegységben. A Dunától keletre esőre kell számítani, kivéve az Északi-középhegység magasabban fekvő területeit.

Késő estétől vasárnap reggelig az Alpokalján (Vas megyében, Zala megye nyugati felén, Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén) 5 centiméter körüli hó valószínű, majd a hőmérséklet ott is várhatóan mindenhol fagypont fölé emelkedik. Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet általában plusz 2 és plusz 8 Celsius-fok között alakul

10.39 - Hóhelyzet Szárföldön


Fotók: Tudósító.

10.30
- Mosonmagyaróváron is több mint 25 cm hó hullott és még mindig folyamatosan esik! - írja Olvasónk.


Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


10.15

Szombati hóhelyzet a soproni Pihenőkereszt lakóparkban - fotók: Tudósító.

10.04 - Csornán (is) csúszosak az utak - figyelmeztet Olvasónk.
9.58

Hóhelyzet Győrszemere és Nagyszentpál között - fotók: Tudósító.

9.49 - "Fertőd-Süttörön eddig 25-30 cm hó hullott. Az utak nehezen járhatóak hóeke eddig egyszer ment. A buszok errefelé jelentős késéssel közlekednek. A parkoló kocsikat úgy kell kiásni. A 84-85-ös főút havas, lassan járható, rendkívül csúszik" - közölte Olvasónk.

Fertőd-Süttör
Fertőd-Süttör


9.33 - "A képek szombat reggel 8 órakor készültek a Győrújbarát-hegy Petőfi Sándor utcáról, amely a 32-es helyközi busz (Győr és Győrújbarát-hegy között) útvonalához tartozik" - írta Olvasónk.

Nem nehéz kitalálni, hogy ezen az útszakaszon jelenleg erősen kérdéses a 32-es buszok közlekedése.
 
Hóhelyzet Győrújbaráton - 02.23 - fotók: Tudósító.

9.22
- Agyagosszergényen 30 cm hó esett, s még mindig szakad - írta Tudósítónk.

Agyagosszergényen is minden fehér.
Agyagosszergényen is minden fehér.

9.08 - Olvasónk videója és rövid kommentárja: Európa, Sopron, Fényi Gyula utca - 2013. február 22. Ehhez nagyon nincs is mit hozzátenni.
9.04
- Az Országos Meteorológiai Szolgálat reggel mérsékelte a korábban szombatra kiadott veszélyjelzését.

A havazás miatt jelenleg öt dunántúli megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. E szerint Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala és Somogy megyékben 24 óra alatt több mint 10 centiméternyi hó hullhat, de a Dunántúl északnyugati részén rövid idő alatt 20-25 centiméter is eshet. Késő este az Alpokalján újabb, maximum 5 centiméternyi friss hó várható. 

8.59 - Mosonmagyaróvár szombat reggel az éjszakai havazást követően. Olvasóink fotóit, útinformációt továbbra is az online@kisalfold.hu e-mail címre várjuk.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


8.43 - A Dunántúl több megyéjében változó intenzitással havazik - a csapadékos területeken téliesebbek az útviszonyok


"A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának szombat kora reggeli jelentése alapján az ország nyugat-dunántúli területein jelenleg is intenzíven havazik.

A társaság folyamatos munkavégzése ellenére a csapadékkal érintett területeken több helyen is havas útszakaszokra számíthatnak a közlekedők a fő- és mellékutakon egyaránt. Járhatatlan út vagy elzárt település ugyanakkor nincs az országban.

A Dunántúlon Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy és Veszprém megyében változó intenzitással havazik, Komárom-Esztergom és Pest megye területén elszórtan havas esőre vagy esőre kell számítani. Másutt az országban csapadékmentes az időjárás.

A fő- és mellékutak burkolata a havazásban érintett területeken többnyire havas, helyenként latyakos. Komárom-Esztergom és Pest megyében a korábbi havazás nyomán még latyakosak az alsóbbrendű utak, máshol az országban vizes, nedves mind a fő- mind a mellékúthálózat.

A csapadékos területeken jelentősen romlottak a látási viszonyok, átlagosan 100-300 méter között alakul a belátható út hossza. Csorna, Körmend, Zalaegerszeg és Nagykanizsa térségében az intenzív havazásban 100 méter alá csökkent a látótávolság. Tatabánya környékén ködfoltok nehezítik a közlekedést, míg az Alföldön Békés megyében sűrű köd képződött az éjszaka folyamán, helyenként ott is 100 méternél kisebb a látótávolság.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemmérnökségi dolgozói az éjszaka folyamán is dolgoztak a csapadékos területeken. Jelenleg a társaság csaknem 600 szakembere több mint 210 munkagéppel dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon.

A Dunántúlon tapasztalható téliesebb útviszonyokra való tekintettel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy a havazásban érintett területeken fokozott óvatossággal vezessenek. A közlekedők az aktuális útviszonyokról friss információkat a társaság Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a cég megyei ügyeletein - elérhetőségek a www.kozut.hu oldalon - kaphatnak" - közölte Pécsi Norbert Sándor, Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

8.20 - Az időkép szerint a havazást eső válthatja fel, és búcsúzik a tél

Kezdetben havazás, majd egyre inkább havas eső, eső formájában hullhat a csapadék.

20 cm fölött: Nyugaton már több helyen elérte a 20 cm-t a lehullott friss hó vastagsága, sőt Sopronból 24 cm-t jelentettek.

Szakad a hó nyugaton: a Komárom-Siófok-Kaposvár vonaltól nyugatra sokfelé szinte intenzíven havazik, míg a Dunántúl keleti felét inkább már eső áztatja. Keleten, északkeleten ugyanakkor átmenetileg felszakadozott a felhőzet, a felkelő Nap sugarait is látni lehet.

Részletek >>

7.40 - Fertőszentmiklós és Győr között a 85-ös főút havas. Közlekedni nagyon lassan lehet - írta olvasónk, aki hozzátette, az enesei elkerülő egy sávon járható.

6.10 - A 86-os főúton Zalalövőnél a 30-31-es km között elakadt kamionok miatt lelassult a forgalom, ezért Körmend és Rédics között a 74-es, 75-ös, 76-os főúton, Zalaegerszeg – Bak útvonalon át terelik a tehergépjárműveket - írta az útinform..Szombat 6.00 - Szombat hajnali 3 órától folyamatosan havazik Kapuváron és a térségben - írta olvasónk. Kapuvát és Vitnyéd között a 85-ös főút vastagon havas. Körülbelül 15-20 cm hó esett.


Havazás Kapuváron 02.22.

Péntek - 18.34 - A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának péntek 18 órai jelentése alapján az ország több pontján jelenleg is havazik. A társaság folyamatosan munkavégzésének is köszönhetően a főutak, forgalmasabb útszakaszok vizesek vagy sónedvesek.

A legfrissebb jelentések szerint továbbra is változó intenzitással havazik Pest, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye számos pontján. Sokfelé a havazás azonban havas esővé alakult át.

A főutak burkolata a folyamatos síkosságmentesítési munkáknak és a korábbi megelőző sószórásnak köszönhetően többnyire vizes vagy sónedves, csak Balassagyarmat környékén vannak hókásás szakaszok. A mellékutak nagy része a Dunántúl nyugati és északi részén, valamint az északi megyékben, különösen a Börzsöny, a Mátra, a Bükk és a Zemplén hegyvidéki útjain havas vagy latyakos, Balassagyarmatnál jégbordás néhány alsóbbrendű útszakasz.

A hőmérséklet a Dunántúlon többfelé – 4 celsius fok körüli, ennek ellenére lefagyást vagy síkosságot még nem jeleztek a társaság útellenőrei. Az esti és éjszakai órákban még tovább csökkenhet a hőmérséklet, így a folyamatos sószórás ellenére bárhol kialakulhatnak síkos útszakaszok.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei a mai napon is 12 órás váltott műszakokban több száz munkagéppel dolgoznak. A következő időszakra jelentős mennyiségű csapadék várható az előrejelzések szerint, ezért a társaság gondoskodott arról, hogy a saját gépparkján felül szükség szerint bérelhető munkagépeket is az utakra tudjon rendelni a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkák elvégzésére.

A téliesebb útviszonyokra való tekintettel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal vezessenek. A közlekedők az aktuális útviszonyokról friss információkat a társaság Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a cég megyei ügyeletein – elérhetőségek a www.kozut.hu oldalon - kaphatnak.

15.41 - A nyugatmet.hu számításai szerint hosszabb-rövidebb szünet után estétől újra erős csapadékrendszer érkezik, amelyből kb. Győr-Lenti vonaltól nyugatra eső területeken igen intenzív havazás valószínűsíthető.

Vasárnap hajnalig elsősorban az Alpokalja térségében 20-30 cm friss hó hullhat, majd várhatóan az enyhülés eléri a nyugati határvidéket is és az átmenetileg szűnő csapadéktevékenység kíséretében egyre inkább eső váltja fel a havazást.

A maximum hőmérsékletek ekkor már északnyugaton is néhány fokkal fagypont felett alakulnak. Vasárnap napközebn és hétfőn elsősorban a középső és keleti országrészben kell újabb esőkre számítnai, majd kedden főkén nyugaton várható újabb kiadós csapadék.

A jövő hét első napjaiban délkeleten akár +10°C fok feletti maximumokat is mérhetnek, míg nyugaton +3, +5 fok közelében alakulnak csak legmelegebb órák hőmérsékletei.


13:20 - Közlekedési viszonyok Sopronban (olvasó-tudósítónk videója)12.23 A met.hu előrejelzése szerint szombaton borult időre számíthatunk. Nyugaton, északnyugaton és eleinte a magasabban fekvő tájakon havazás, az Alföldön ismétlődő eső várható, másutt havas eső, eső egyaránt előfordulhat.

A Dunántúlon a nyugati, északnyugati, másutt a keleti, délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +10 fok között alakul, délkeleten lesz enyhébb az idő.

12.18 - Még mindig hull a hó

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu

12.02 - 85-ös főút Fertőendréd és Petőháza közelében12.00 - A 85-ös főút Agyagosszergénynél


10.59 - A 85-ös főút Vitnyéd és Agyagosszergény között:


10.50 - Betegszállító borult fel Abda felé >>

10.39 - A 85-ös főút Kapuvár és Vitnyéd között videón:


10.20 - Baleset Tét és Gyömöre között: busz és kisteherautó ütközött - fotó >>

9.49 - Balesetek,  torlódások - Forrás: Útinform, Állami Autópálya Kezelő Zrt.

Az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán a Geleji pihenőhely után a 143-as km-nél összeütközött egy személy- és egy teherautó. A külső sávot lezárták.

A 4-es főúton Nyírpazony és Nyírtura között a 283-as km-nél összeütközött egy személygépkocsi és egy autóbusz. A fél útpályát zárták le.

Az 51-es főúton Apostag térségében az 513-as főúti csomópont közelében a 77-es km-nél keresztbe fordult egy kamion. A jármű félpályás lezárást okoz.

A 61-es főúton Tamási és Nagykónyi között a 63-as km-nél árokba csúszott egy személygépjármű. Félpályás lezárás mellett helyszínelnek.
 
A 84-es főúton Zalagyömörő és Ukk, a 29-es és 30-as km között összeütközött egy kisbusz és egy személyautó. A főutat lezárták a műszaki mentés idejére. Áll a forgalom.


9.34 - A pillanatnyi időjárás

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu


08.50 - Fertőd belterületén a Kelemente hídnál a járatos busz és egy személygépkocsi ütközött. Csak a kocsiban lett kár, személyi sérülést nem láttam. Az arra közlekedők figyeljenek - írta tudósítónk.

08.44 - Videó a kapuvári havazásról


08.08 - Hull a hó és hó-zik-zik országszerte

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu

7.52 - Nincs nagyobb fennakadás a közúti közlekedésben

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának péntek reggeli jelentése alapján szinte az ország teljes területén változó intenzitással havazik vagy szállingózik a hó.

A társaság szakemberei és a mai napon is 12 órás váltott műszakban, folyamatosan látják el a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat. Több térségben is téliesebbek az útviszonyok, de ez nagyobb fennakadást nem okoz a közlekedésben.

Szinte az egész ország területén esik vagy szállingózik a hó, de a délkeleti határ mentén Makótól Hódmezővásárhelyig már esőt jeleznek. A legtöbb hó a Mecsekben és az Alföld déli részén esett, itt a friss hóréteg vastagsága 5-6 centiméter, a többi csapadékos területen 1-3 centiméter.

A főutak a folyamatos munkavégzés ellenére a Dunántúlon egyelőre még havasak, hókásásak Vas, Zala és Baranya megyében, valamint Tapolca környékén, latyakosak Tamási és Szántód térségében. A keleti országrészben az Alföld középső és déli részén a Hajdúságban és a Nyírségben, sőt már a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei utakon is havas, hókásás az úthálózat. Pest megyében egyelőre csak lepelszerű a hó, így fennakadás nincs a közlekedésben. A mellékutakon téliesebbek az útviszonyok, havas az alsóbbrendű úthálózat a Kisalföldön, az Alpokalján, a somogyi dombok között és a Mecsekben, továbbá az Alföld középső és déli felén, valamint az északkeleti országrészben, továbbá Vác, Salgótarján és Putnok térségében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a reggeli órákban több mint 280 munkagéppel látja el a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat. A cég szakemberei 12 órás váltott műszakokban dolgoznak a mai napon is.
 

7.44 - Pénteken országszerte borongós, sokfelé csapadékos idő lesz meghatározó: elsősorban havazni fog, viszont keleti, délkeleti tájainkon - ahová a magasban már kissé enyhébb levegő áramlik - havas eső, eső válthatja fel a havazást. Igazi téli idő ígérkezik, a legmagasabb hőmérséklet is csak fagypont körül, kevéssel az alatt várható, csupán keleten, délkeleten lehet kissé enyhébb időre számítani. Az élénk északi, északkeleti légmozgás továbbra is okozhat kisebb hófúvásokat - írja az Időkép.hu.

Hétvégén tovább folytatódik a csapadékos, gyakran szeles időjárás, viszont a dél, délkelet felől érkező enyhe levegő hatására a havazást egyre nagyobb területen havas eső, majd eső váltja fel, legtovább - előreláthatólag vasárnap hajnalig - a nyugati, északnyugati határ mentén havazhat, ahol akár ismét kialakulhat komolyabb hóhelyzet. Több helyen kiadós csapadékra van kilátás, helyenként akár 50 mm-t meghaladó mennyiség is lehullhat a jövő hét első napjaiig tartó időszakban.

7.43 - Az egész országban havazik

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu

Péntek, 06.47 - Kapuváron kb. 5-6 centiméter hó esett az éjjel. Ismét havas minden. Nincs ez másként Mosonmagyaróvártól Győrig sem, több centi hó hullott.

A Hegyeshalom felől Győrig közlekedő, javában diákokat szállító vonat 5 percet késett. A győri vasútállomáson az információs tábla szerint a 10 perces késés a maximum.

Csütörtök

Csütörtök éjjeltől többfelé havazás várható, és péntek éjfélig a Nyugat-Dunántúl déli részén több mint 10 centiméternyi friss hó is hullhat - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében.

Az éjszakai órákban északon is egyre többfelé kezdődik havazás, a Tiszántúlon pénteken napközben havas eső, majd eső váltja fel. Átmeneti szünet után péntek este délnyugat felől újabb havazásra lehet számítani.

A Tiszántúlon a péntek reggelig lehulló maximum 5 centiméteres hóréteg az enyhülés hatására elolvad. Péntek éjfélig 2-7 centiméter friss hó hullhat, de a Nyugat-Dunántúl déli részén a kialakuló hóréteg várhatóan meghaladja a 10 centimétert.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a havazás miatt Vas és Zala megyére citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre.

A meteorológiai szolgálat korábban az MTI-hez eljuttatott középtávú előrejelzése szerint a hétvégén többfelé várható havazás, de fokozatosan enyhül az idő, és vasárnap már 13 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. borsmenta 2013. február 25. 13:39
  „55. Túrabakancs

  Tél van. Ez a normális időjárás.

  (Lehűlés újhold előtt várható, vagyis hetedike körül. Csapadék biztosan lesz még a héten, de inkább csak eső, bár a hó sem kizárt csütörtökön, de biztosan azonnal elolvad.)”
 • 55. Mankapunka 2013. február 25. 01:27
  „Túra

  Múltkori télen meg mi úsztuk meg a nagyobb havakat. Most fordult a kocka, nincs is ezzel semmi gond. Veteményesnek akkor is kevés még mindig ez az eső.”
 • 54. Túrabakancs 2013. február 24. 22:26
  „Engem az idei télen a csapadék mennyisége jobban bosszantott, mint a hőmérséklet alakulása, ami nem kimondottan volt hideg. Az elkövetkező időszakban a várt enyhülés nem kimondottan a Dunántúli terü-
  leteken lesz érzékelhető, tehát sajnos marad a hideg idő, további csapadékkal. Még hosszabb távon is.
  Keleten meg akár napozni is lehet majd a jövő héten persze csak a bátrabbaknak. /13-15-fok árnyékban
  napon 16-18-fok// Ez a hőmérsékleti tendencia egész télen érzékelhető volt, mi sajna rosszul jártunk. :(
  Csak reménykedni lehet abban, hogy a tavaszi hónapok változtatnak ezen a felálláson, bár az előrejelzések
  szerint ez ügyben nem lehetünk túlzottan optimisták.”
 • 53. józanparaszt 2013. február 24. 14:42
  „reméljük még tart a tél 40-50 cm friss hóval...”
 • 52. Cloeon_dipterum 2013. február 24. 13:41
  „51. OCC 2013.02.24. 10:21
  Lakóhelyemen, tartózkodási helyemen, ismerőseimnél, bajba jutottaknál önként segítek és segítettem tegnap is. Ezen túl a felhasznált idő és energia pénzt kíván. Ezért jelentkeztem hómunkásnak (is), de Sopronban nincsen rá szükség, mert ezek szerint mindenki (és örömömre minden nagyszájú is) le tudja maga előtt takarítani a járdát és az autóutat. Végre eljutottunk idáig! Ezen túl egy panaszt se halljak a hóra!”
 • 51. tkrs9980 2013. február 24. 11:09
  „még 4-5 hónap, és pénzért vennénk a havat :D”
 • 50. OCC 2013. február 24. 10:21
  „47. Cloeon_dipterum 2013.02.23. 17:35

  Múltkori havazásnál még nagy önkéntes voltál, most meg már pénzért lapátolnál?????”
 • 49. orion1 2013. február 24. 09:16
  „Most tényleg 25-30 cm hó hullott (például Mosonmagyaróvár, Agyagosszergény, Sopron), vagy csak elkezdtünk ki tud nagyobbat mondani-t játszani? Ha én kimegyek az udvarra (Sopron), akkor látok itt 12-30 cm havat, de a garázs mellett 40 cm is van, sőt az árokban 120 cm!! (oda lapátoltam a havat)”
 • 48. Lobbo71 2013. február 24. 07:55
  „46. Techniker: ha meg leengedte volna a lapot és rátolta volna a parkoló kocsidra a havat, akkor meg azon lennél felháborodva, igaz? :D”
 • 47. Contar 2013. február 23. 20:22
  „37. Cumulus !
  Köszönöm!”
 • 46. Cloeon_dipterum 2013. február 23. 17:35
  „Hólapátolást vállalok 1000 Ft-os órabérért Sopronban.”
 • 45. Techniker 2013. február 23. 16:21
  „Egy érdekes történet: A mai nap a Lomb utcából a spenótig és vissza: 8.14-kor indultunk ülőgarnitúrát rendelni.
  A Fő utcán 12-15cm-es hó. Szembe jön a ,,hótoló" fölemelt lappal!!!!!!! Kb. 8.52-kor Erkel út jön egy traki a barkácsbolt irányából (10-12cm-es hó) FELEMELT LAPPAL. Visszaérünk a Városháza elé szembe jön a második traki szintén fölemelt lappal!!!!!! MIRE FIZETEM AZ ADÓKAT?? Ez több mint fölháborító!!!!!!!!”
 • 44. oxana 2013. február 23. 16:13
  „44. Gondolom, a tücskot-bogarat az akkori meteorológiai helyzetre mondták. Lehet, hogy az idöjárás gyorsabban változott, mint ahogy elöre jelezték. Ez elöfordul mindenhol.”
 • 43. Hyppolit 2013. február 23. 15:12
  „" Az OMSZ visszavonta a körábban kiadott figyelmeztetéseket". Meteorológusnak lenni álom-munkahely. Melyik munkahelyen lehet azt megtenni, hogy vki minden felelősségre-vonás nélkül mondjon olykor tücsköt-bogarat?”
 • 42. Mankapunka 2013. február 23. 15:02
  „Képeken látható havas utakon lehet a legszebben közlekedni, van mibe kapaszkodjon a téligumi.

  Csak az aggódósok félnek ilyenkor vezetni. Most megint húzkodhatták az ősz hajszálaikat.”
 • 41. soproni 2013. február 23. 14:05
  „37. Cumulus ! Tökéletesen megfogalmaztad a lényeget . :-)”
 • 40. ATX 2013. február 23. 11:16
  „"25 cm friss hó" Olvad ezerrel...”
 • 39. ATX 2013. február 23. 10:44
  „37: "Aki nem tud biztonságosan közlekedni télies útviszonyok mellett az üljön tömegközlekedési eszköre vagy maradjon otthon ...." Ezzel maximálisan egyetértek!”
 • 38. gte325 2013. február 23. 10:08
  „remélem azt a jó kis 415-öst azért még megcsinálják, és túléli...nagy szükség lesz még rá, amikor már az összes credo <moderálva> a sashegyi hulladéklerakóban fog sorakozni...úgy 4-5 év múlva...”
 • 37. Cumulus 2013. február 23. 09:53
  „Havasak az utak, intenzív havazás volt (5cm/óra), tél van, kb. 10 cm hó esett győrben. Járhatatlan utak nincsenek. Aki nem tud biztonságosan közlekedni télies útviszonyok mellett az üljön tömegközlekedési eszköre vagy maradjon otthon ....
  Tűsarkú helyett hótaposó, nyárigumi helyett téligumi + hólánc, csomagtartóban hólapát, só vagy homok, megfelelően megválasztott sebesség, hirtelen kormánymozdulaton fékezés és gáz mellőzése és máris lehet közlekedni. Télies útviszonyok mellet hosszabb menetidővel kell számolni, azaz időben kell elindulni. Télies útviszonyok mellet nem javasolt vezetés közben telefonálni, sminkelni, enni-inni, a hátsó ülésen rendet rakni ecetra-pecetra.... :-)
  Otthon ha valaki havat lapától erős havazásban az tudja, hogy mire a végére ér addigra megint havas ott ahol éppen elkezdte, az uatakon járdákon miért lenne másképpen. Ne akarjunk már télen nyári útviszonyokat (vizes út)! he-he”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatási tilalom a győri Pszichiátriai Osztályon

A Petz-kórház Pszichiátriai Osztályának összes részlegén - a krónikus részleg kivételével - február… Tovább olvasom