Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A nyár az intenzív nyelvtanulás szezonja

Nyáron az angol és a német mellé a spanyol, az olasz és a francia is feliratkozik a népszerűségi listára. Sokan azért fognak nyelvtanulásba, hogy a külföldi vakáción ne kerüljenek „bábeli" zavarba. Júniussal megkezdődött az intenzív kurzusok szezonja.

Az intenzív nyelvtanfolyamo- kon a hagyományos heti kétszer három vagy háromszor két óra helyett két hétig naponta akár négy-hat órán keresztül van lehetőség foglalkozni a nyelvvel, ezáltal a tanuló rá van kényszerülve, hogy a célnyelven gondolkodjon, beszéljen. A kéthetes tanfolyamok tananyaga egy féléves kurzuséval ér fel.

Krafcsik Renáta, a Royal Nyelviskola és Fordítóiroda vezetője és Mátyás Erika, az angol nyelvi részleg vezetője szerint az intenzív kurzusok előnye, hogy kis csoportban, ki-ki a saját tempójában, mások tanulási sebességétől alig befolyásolva haladhat. A tanfolyamok kezdő szinten is indulnak, többnyire azonban azok választják a tanulásnak ezt a módját, azok számára igazán eredményes, akiknek néhol hiányos a tudása, esetleg a megszerzett ismereteket szeretnék rendszerezni vagy őszi vizsgára készülnek.

Az intenzív nyelvtanfolyamok résztvevőinek naponta akár négy-hat órán keresztül van lehetőségük foglalkozni a nyelvvel. Képünkön Hatos Hajnalka nyelviskola-vezető. Fotó: H. B. E.
Az intenzív nyelvtanfolyamok résztvevőinek naponta akár négy-hat órán keresztül van lehetőségük foglalkozni a nyelvvel. Képünkön Hatos Hajnalka nyelviskola-vezető. Fotó: H. B. E.


– Vannak, akik azért kezdenek tanulni, hogy a tervezett külföldi nyaraláson meg tudják értetni magukat vendéglátóikkal – ezt már Hatos Hajnalka, a Hatos és Társa Nyelviskola vezetője mondja, aki úgy tapasztalja: a német és az angol továbbra is nagy favorit, újabban azonban a spanyol, az olasz, a francia is dívik, főleg a felnőttek körében, az említett turisztikai céllal.

Miben rejlik az intenzív nyelvtanfolyam hatékonysága? Németh Hajnalka, a Katedra Nyelviskola vezetője szerint a napi magas óraszámban, valamint abban, hogy a csoport minden résztvevője azonos nyelvi szinten van. Ezért érdemes elvégezni a beiratkozáskor az előzetes tudásfelmérést, hogy a résztvevők együtt, gyors ütemben haladhassanak. Persze otthon is készülni kell, tanulni, ismételni. Ezzel érhető el a tanfolyam valódi „intenzitása": nemcsak a napi 4 óra, hanem az egész 2 hét a nyelvtanulás jegyében zajlik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fesztiválok: tízezreket várnak Győrbe és Sopronba

A győri Négy Évszak Fesztivál nyári programjaira több mint százmillió forintot áldoz a helyi… Tovább olvasom