Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A Napra-forgó ajándékai

Győr-Moson-Sopron - A megyei közgyűlés 2001 decemberében döntött a Napra-forgó Közalapítvány létrehozásáról, amelynek célja a szakosított szociális ellátást nyújtó intézményekben élők komfortkörülményeinek jobbítása, az ellátás feltételrendszerének segítése.
Az intézményeket immár hatodik éve támogató közalapítvány képviselői a közelmúltban ünnepélyes keretek között adták át a támogatásokat az otthonok vezetőinek.

Eszerint a jobaházi idősek otthona számítógéppel, az intézmény mentálhigiénés csoportja vezeték nélküli mikrofonnal, a pásztori felnőttkorú fogyatékosok otthona új asztalokkal és székekkel gazdagodik, a nagylózsi komplexum vezetői pedig a most átvett 200 ezer forintot szintén berendezések és egy komód vásárlására fordítják. A társasjátékok, filmek, könyvek mellett nagy szükség volt a koroncó-zöldmajori intézményben új televízióra, videóra és DVD-re – ez úgy tűnik, karácsonyra már a fa alatt lesz. A táplánypusztai Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon munkatársai mosható paplanok, lepedők és törülközők vásárlására fordítják az összeget, a soproni Fogyatékos Gyermekek Otthonában pedig bizonyára jószolgálatot tesznek a gyermekeknek az új érzékelő-relaxáló szoba berendezéséhez vásárolt lámpák, a zenélő szőnyeg, a textíliák, valamint egy diavetítő.

Kara Ákos mint a területért felelős megyei közgyűlés alelnöke, a kuratórium tagjaként is kiemelten fontosnak tartja a hat intézmény ilyen jellegű támogatását, s mint mondta, e nemes hagyományt folytatni szeretnék. A Napra-forgó már az adventre, közte december 12-én egy megyei jótékonysági gálára készül, a Győri Téli Vásár faházai közül egyben pedig a különböző sérültséggel élők munkáit, kézművesalkotásait is árulják az egyetem szociálismunkás-hallgatói. A bevétellel természetesen az alkotók, azaz a sérültséggel vagy hátránnyal élők ünnepe lehet szebb, teljesebb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lengyel gyökérrel magyar földön

Győr - Január óta fiatal lengyel szerzetes, Pawel atya szolgál a karmelita rendházban. Honfitársai… Tovább olvasom