Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

"A mérőórát jöttünk leolvasni", álszerelők csapnak be időseket Győrben

A lopással okozott kárt esetenként még azzal is fokozzák, hogy az „ellenőrzésért" pénzt kérnek.

„…A mérőórát jöttünk leolvasni…"- ezzel a mondattal indítanak azok az áldíjbeszedők és álszerelők, akik a közüzemi szolgáltatók nevével visszaélve a mérőkészülékek leolvasásának, a házban tapasztalt rendellenességek elhárításának ürügyén jutnak be a lakásba, ahonnan a sértett figyelmének elterelésével különféle értékeket tulajdonítanak el.

A lopással okozott kárt esetenként még azzal is fokozzák, hogy az „ellenőrzésért" pénzt kérnek. Az ilyen jellegű bűncselekmények áldozatai szinte minden esetben idős, nyugdíjas emberek.

Tekintettel arra, hogy a közelmúltban, Győrben ismét történtek ilyen jellegű bűncselekmények a rendőrség az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

• A közüzemű szolgáltatók díjbeszedőket nem alkalmaznak, pénzt személyesen nem hoznak, és nem is kérnek!

• Az áramdíjszámla, vízdíjszámla és gázszámla összegét kizárólag banki átutalással, csoportos beszedési megbízással vagy postai úton, csekkel lehet kiegyenlíteni!

• A szolgáltatók szerelő munkatársai feladatuk végrehajtásakor arcképes igazolványukat és megbízólevelüket kérés nélkül bemutatják!

• Az arcképes igazolványon lévő azonosító alapján az ügyfelek telefonon keresztül ellenőrizhetik a szolgáltatók munkatársainak hitelességét!

• A mérőórák cseréjét az ügyfelekkel előzetesen egyeztetve végzik!

• A lejárt hitelességű mérőórák cseréje a szolgáltatók ügyfelei számára díjtalan!

• A helyszínen megrendelt egyéb szolgáltatással kapcsolatos tevékenységek elvégzését, amelyet az ügyfelek bizonylati űrlapon igazolnak, kizárólag utólag, folyószámlán vagy csekken keresztül lehet kifizetni!

A rendőrség kéri, ha minden óvintézkedés ellenére mégis visszaélést tapasztal vagy áldozattá vált, haladéktalanul tegyen feljelentést. Ezt bármelyik rendőri szervnél megteheti, de célszerű a lopás helye szerint illetékes rendőrkapitányságon bejelenteni az esetet.

Az elkövetőről/elkövetőkről adott pontos személyleírás, valamint a gyors bejelentés nagymértékben segítheti a rendőrség munkáját. A rendőrség díjmentesen hívható telefonszámai: a 107 és a 112 segélyhívó számok.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vida Ádám kaszkadőr, az életveszély vonzásában él - fotók

Tehetségekben eddig sem szűkölködött Győr, ám Vida Ádám nevét még egyelőre kevesebbet hallottuk. Tovább olvasom