Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

A megállapodás miatt lemondott az elnök

Győr - „A Pro Urbe Lokálpatrióta Egyesület frakciója által politikai szervezettel kötött megállapodás következményeként, amely tudtomon és egyetértésem nélkül köttetett, a továbbiakban nem látom biztosítva az egyesület civil mivoltának és önállóságának megőrzését.
Civil elvárásaimból eredő értékalapú politizálásnak nincs eszköze az érdekalapú politizálással szemben, ezért elnöki posztomról lemondok, és az egyesületből kilépek" – jelentette be lapunknak küldött sajtóközleményben Mikóczi Tamás.

Ahogy arról a Kisalföld múlt szerdán beszámolt, Dézsi Csaba András, a Fidesz- és Bárány István, a Pro Urbe-frakció vezetője együttműködési megállapodást írt alá. A pontok között szerepel például, hogy a felek „az általuk vallott nézetek és képviselt álláspontok hatékony érvényesítése érdekében" rendszeresen egyeztetnek, mi több, „együttes frakcióülést tartanak, ha a város hosszú távú fejlődési irányai szempontjából döntő jelentőségű kérdés kerül a közgyűlés elé".

Közleményében Mikóczi Tamás hangsúlyozza: elvi ellentéte nem a Fidesszel van, hasonlóan cselekedne bármely másik politikai szervezet esetén is.

„Elnökké választásomkor mondott programbeszédemben jeleztem, hogy nem kívánok képviselői mandátumért vagy polgármesterposztért választáson indulni. Minden politikai szervezettől egyenlő távolságtartást ígértem és erre kaptam felhatalmazást választóimtól. Szakmai munkában viszont együttműködni kívántam minden olyan szervezettel, amely Győrért, lakói életkörülményeinek javításáért munkálkodik, de ez ne igényeljen elkötelezettséget jelentő írásos megállapodást" – zárul a közlemény.

Olvasóink írták

  • 1. Nagy Árpád 2007. november 27. 12:11
    „A Pro Urbe ahogy "elbánt" a Jungi Csabával most ahhoz hasonlatosan aljas lépésre szánta el magát. Sajnálatos, hogy a civil szféra ennyire nem civil már. Attól tartok, hogy jelen esetben farkas az, ki bárány képében mutatkozik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holdingügy: a KDNP szerint van esély

Győr - „Minden hozzászólásban volt olyan momentum, ami a későbbi megegyezés alapja lehet"… Tovább olvasom