Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A második boncolás buktatta le

Győr - Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében a Győri Ítélőtábla másodfokon is bűnösnek találta Budi Vilmát, aki tizenöt év fegyházbüntetéssel felel az 1998-ban Rábapordányban elkövetett gyilkosságért.
A Kisalföld korábban már írt a korántsem szokványos perről, amelyben a megyei bíróságnak ki kellett hantoltatni egy tíz éve meggyilkolt férfi holttestét a további sérülések feltárása miatt. Az exhumálás és az újabb boncolás nem volt hiábavaló, s az új eljárásban hétről tizenöt évre emelték a rábapordányi sértett meggyilkolásával vádolt Budi Vilma büntetését. A hatvanhat évesen elhunyt sértettet, P. Lajost ugyanis nem puszta fojtással, hanem brutális veréssel ölték meg, fején és testén 19 külsérelmi nyomot találtak.

Az erdélyi származású, s portékával házaló, ma már ötvenegy éves asszony korábban azzal védekezett, hogy a nála egyébként jóval kisebb termetű, idős férfi erőszakoskodott vele, ezért dulakodás közben megfojtotta. A bíróság megállapítása szerint azonban a nő szexuális együttlétet helyezett kilátásba, amikor a kocsmában a magányos férfi asztalához ült. P. Lajos az ajánlatot komolyan vette, ételt-italt vásárolt délutánra, ami rácáfol az erőszakról szóló védekezésre. A szalonna és disznósajt elfogyasztására azonban már nem került sor, az asszony ugyanis pénzért jött ide, s mivel a férfi mást remélt, valószínűleg dulakodás kezdődött kettejük között.

A három évvel ezelőtt még elfogadott tényállás megállapítása után mindenkit „hideg zuhanyként" ért: P. Lajos fejét valósággal szétverte Budi Vilma egy szeneslapáttal.

A nő a gyilkosság után pár nappal visszautazott Romániába és házasságot kötött élettársával. A házasság révén nevet is váltott, s új útlevelet csináltatott magának. Azt remélve, hogy már nem keresik (négy év telt el a szörnyűséges nap óta), új nevén visszatért Magyarországra, ám ujjlenyomata egy idegenrendészeti eljárás során lebuktatta.
A megyei bíróság a megismételt eljárás során tavaly tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte Budi Vilmát, ami ellen ő is, védője is, de az ügyész is fellebbezett, így még akár életfogytiglannal is zárulhatott volna a per. A Győri Ítélőtáblán tegnap dr. Nagy Zoltán tanácsa végül helybenhagyta a megyei bíróság főbüntetését, a mellékbüntetésként első fokon kiszabott végleges kiutasítás időtartamát viszont megváltoztatta és tíz évben határozta meg a Magyarországról való kiutasítás idejét. A hosszúsága miatt bűnügyi rekordnak számító szörnyűséges ügy ezzel lezárult.

Olvasóink írták

 • 7. S.K. 2008. március 21. 08:20
  „A "románozós" és "szőröstalpú hegyipásztorozós" hozzászólónak üzenem, hogy ez a cselekmény 10 évvel ezelőtt történt és az azóta gyilkolók pl. az örömlányt agyonverő strici, a férjét megölető győri nagyságos asszony, a soproni kaszinós gyilkos, a szintén sporoni taxisgyilkos testvérpár, a baltás házaspár-gyilkos stb. mind-mind "tiszta" magyar emberek voltak.
  Végtelenül szomorú, hogy csak az idegengyűlölet, a sovinizmus és a rasszizmus horgad fel egyesekben ezt a cikket olvasva.
  Ennek a szörnyű történetnek számomra az a tanulsága, hogy jobban kell figyelni a környezetünkben élő magányos, kiszolgáltatott, idő emberekre, hogy ne élhessen vuissza senki a hiszékenységükkel és védtelenségükkel.”
 • 6. csabazs 2008. március 19. 20:22
  „5/pupi!
  Ha nem tudsz normálisan írni, akkor maradj csendben!
  Minden etnikumban van rendes és nem rendes ember, ez nem etnikai hovatartozás kérdése!!!”
 • 5. pupi 2008. március 19. 17:04
  „Hát igen,ez is egy román volt!Az ő fejét is jól szét kéne verni!Húzna haza az összes Romániába!!!Csak lopni,csalni meg ölni tudnak.Rohadékok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 4. pupi 2008. március 19. 17:04
  „Hát igen,ez is egy román volt!Az ő fejét is jól szét kéne verni!Húzna haza az összes Romániába!!!Csak lopni,csalni meg ölni tudnak.Rohadékok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. load 2008. március 19. 16:24
  „Engem inkább az érdekel, hogy az akkori patológus miért nem vette észre, hogy "P. Lajos fejét valósággal szétverte Budi Vilma egy szeneslapáttal", és folytogatásnak diagnosztizálta az esetet?
  Ehhez még boncolni sem kell. Anélkül is látszik.”
 • 2. Népjóléti 2008. március 19. 15:47
  „Ezt hogy kell érteni? Tudod, mint hozzászólást. A cikkhez! Hogy érteni ezt.”
 • 1. L 2008. március 19. 07:16
  „Szőröstalpú hegyipásztor.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Melengető műremek cserépből

Győr - Sokan segítik felajánlásokkal – így építőanyaggal, kétkezi munkával is –, hogy a… Tovább olvasom