Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

A lovagkirályra emlékezünk

Győr - A hagyományos Szent László-napi rendezvényeket a jövő hétvégén, pénteken és szombaton tartják a Káptalandombon és környékén – jelentették be a szervezők kedden.

Ottófi Rudolf alpolgármester felhívta a figyelmet, hogy a győri képviselő-testület díszközgyűlését idén az Esterházy-palotában rendezik június 27-én, szombaton délután fél ötkor. A körülbelül egyórás program részeként adják át az idei Szent László-díjakat is, majd a káptalandombi emlékműnél koszorúznak. A nevezetes körmenettel végződő, 6 órakor kezdődő püspöki szentmisét idén Bábel Balázs kalocsa–kecskeméti érsek mutatja be.

A legszélesebb közönség számára szervezett valamennyi program ingyenes lesz. A Szent László és a Szent György Lovagrenddel közösen már pénteken délután 5 órakor megkezdik a ˝lovagi táborok˝ építését a Radó-szigeten. A moldvai népzenét játszó Somos zenekar koncertje és táncháza este 8 órakor kezdődik: a legfiatalabbak is élvezettel sajátíthatják el a könnyű körtáncokat.

Szombaton 10 órától a belvárosi utcákon korhű jelmezben vonulnak fel a lovagok és kísérőik, nem egy közülük, ahogy illik, lóháton. A Káptalandombról indulnak, a Városház téren fordulnak és vonulnak vissza a Radó-szigetig, közben a Kecskés együttes koncertet ad a Baross úton. A Radó-szigeti események délután fél háromtól vásári hangulatban zajlanak: vár- és ügyességi játékokkal, népi körhintával, kikiáltókkal, énekmondókkal. A tánc-, lovas-, íjász-, bajvívó, harci és lovagi bemutatók mellett este 10 óráig lesz itt térszínházi és bábszínházi előadás, Kecskés-koncert, de nem marad el a Szent László-legendák felidézése sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Generációk egymásért

Győr - Az időseknek Ki mit tud?-ot, szűréseket és vásári forgatagot is szerveztek a szociális… Tovább olvasom