Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

A LEGO Győrben is bemutatja a jövő világát

A LEGO ® Csoport, a világ vezető építőjátékokat gyártó vállalataként 2011-ben a régióban először hazánkban mutatja be jövőépítő eseménysorozatát.

A LEGO ® Csoport, a világ vezető építőjátékokat gyártó vállalataként 2011-ben a régióban először hazánkban mutatja be jövőépítő eseménysorozatát. A rendezvények első állomásán Kohajda László, környezetvédelmi szakértő előrejelzéseit követve Szujó Zoltán segítségével építhették meg a gyerekek a jövő elképzelt világát a budapesti Allee Bevásárlóközpontban. A jövőutazás Győrben folytatódik április 1-3. között az Árkádban, és ingyenesen látogatható lesz.

A hamisítatlan családi élményeket kínáló programokra ellátogatók mesés utazást tehetnek jövő világába, amelyet ők maguk is formálhatnak a rendelkezésre álló csaknem 1,000,000 építőelem és kreativitásuk segítségével. Az elkészült alkotásokat pedig a LEGO-földgömbön illetve a tematikus pódiumukon ki is állíthatják.
Az esemény különlegessége, hogy az építőelemek segítségével megismerhetjük, a gyerekeknek milyen elképzeléseik és ötleteik vannak a jövőre nézve. Visszajönnek-e a dinoszauruszok, a Földön vagy egy másik bolygón él-e majd az emberiség, repülő autókon közlekedünk-e majd, robotok tanítanak-e a majdani iskolákban? Mindegyik kérdésre a kicsik adnak majd sajátos választ építményeiken keresztül, hiszen a jövő átvitt értelemben is az ő kezükben van. Segítségükkel a látogatók az „időutazó" portálon átlépve már most betekintést nyerhetnek a jövő világába.

"A LEGO fantasztikus jövőképét nézve nyilván sokunkban felmerül a gondolat, hogy valóban ilyen szép világban élhetünk-e majd mi és gyermekeink is. Bár számos kutatás létezik, amely az ellenkezőjét vetíti előre, sosem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a jövő alakítása csak rajtunk múlik. A most körünkben legózó gyerekeknek nagy szerepük lesz abban, hogy ezt az idilli világot nem csak a szőnyegen, hanem az életben is valósággá varázsolják" - mondta Kohajda László, környezetvédelmi szakértő a rendezvényt indító sajtótájékoztatón.

A mai felgyorsult világ sajnos a gyermekek vállára is egyre több terhet ró, pedig a gyermekkornak az önfeledt vidámságról, és a képzelőerő korlátlan szárnyalásáról kellene szólnia. A LEGO játékok abban a szellemben készülnek, hogy a kicsik minőségi időt tölthessenek el, amely kreativitásuk fejlődését is a koruknak megfelelő mértékben segíti elő, nem véletlenül választották a színes műanyag építőelemeket az évszázad játékának kétszer is.

A tanulás így észrevétlenül válik a szórakozás részévé, és a szobában legózó gyermekek elsőként játékosan, majd később felnőttként válnak a jövő építőivé. Tele ötletekkel és tele bátor álmokkal indulunk az életben mindannyian, és erről felnőttként sokan megfeledkeznek, ezért a LEGO mindig is arra törekedett, hogy minden generáció tagjai közül a jövőről kreatívan, felelősen gondolkodó emberek kerüljenek ki.

Már gyerekként is boldogsággal töltött el minden pillanat, amikor legózhattam, ezért nagyon örültem, hogy a LEGO felkért a közös munkára. Habár nekem lányaim vannak, de még ők is imádnak legózni, és bevallom magam is gyakran elcsábulok manapság is, hiszen a LEGO ötletes megoldásai egyenlőek a kortalan szórakozással."- mondta Szujó Zoltán, a nyitóesemény házigazdája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felkészítő értekezletet tart a megyei védelmi bizottság Pannonhalmán

A Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság (MVB) március 25-én, pénteken Pannonhalmán tartja meg a… Tovább olvasom