Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

A legjobb otellót keresik

Sokorói térség - Az otelló szőlőfajtából készült boroknak rendeznek nemsokára versenyt Kajárpécen, hogy ezzel a környéken megbecsült fajtával a kistérség hírnevét növeljék.
„A Sokoró legjobb otellója" díjért versenyezhetnek azok a borok, amelyeket a Sokoró Térségi Otelló Borversenyre neveznek be. Először szervezik meg Kajárpécen, a művelődési házban március 7-én, szombaton délután öt órától. Laki György kajárpéci polgármester lapunknak elmondta, hogy az otelló a Pannonhalmi borvidéken belül Ravazd és Kajárpéc környékére jellemző, de inkább csak kisebb területen szőlészkedőknél van néhány régi, nyolcvan-kilencven éves tőke, nem ültetvényekről van szó. Ennek ellenére a környék nagyon büszke az otellóra, itt ez az egyik legkedveltebb fajta. Sajnos azonban az uniós szabályozás szerint kereskedelmi forgalomba nem kerülhet a belőle készült bor, annak ellenére se, hogy a burgenlandi gazdáknak erre van lehetőségük. Kajárpécen viszont legalább ennek a környékre jellemző különlegességnek a segítségével – és persze a verseny révén – szeretnék jobban felhívni a figyelmet a kistérségre, értékeire.

A nevezési feltételekről a 96/551-046-os telefonszámon lehet érdeklődni. Az eredményhirdetésen műsort ad a Nyúli Borbarát Dalkör. A rendezvény fővédnöke Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyon sok a szegény gyerek

Magyarország - Elméletben ha minden szociális juttatást megvonnának a magyar családoktól, akkor a… Tovább olvasom