Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

A kutyakozmetika fontossága

A gyönyörű, selymes, hosszú szőr, a bájos, lelógó fül, a laza bőrredők kutyakozmetika nélkül megkeseríthetik viselőjük életét.

Szeretne tájékozódni a témában?

Győri kutyakozmetikák a CGR.hu szolgáltatási oldalon.

Egyes kutyákon nem a természet alkotta formákat látunk, ezek emberi közreműködéssel, a különböző kutyafajták kitenyésztése során jöttek létre, sokszor divatot követve, szélsőséges esetekben nélkülözve minden praktikumot.

Bizonyos fajták alig igényelnek kutyakozmetikai kezelést, a gazda otthon elláthatja kutyáját. Ilyenek általában a rövidszőrű fajták.

A hosszú szőrű kutyák gazdái legtöbbször azért járnak kutyakozmetikushoz, mert kutyájuk bizonyos formára megnyírt szőrrel teljesítik a fajtára jellemző követelményeket. Például aki uszkár, vagy spániel fajtát vásárol magának, fel kell készülnie az évi 2-3 alkalommal adódó kutyakozmetikai költségekre is. Nyírás nélkül kutyája nem érzi jól magát a bőrében, a házilag nyírt fajkutya pedig nem túl szép látvány. A kutyanyírást igénylő szőrű fajták egyedeit még kicsi korukban hozzá kell szoktatni a kutyakozmetikus ténykedéseihez.

Egyes fajták - például a bobtail - szőre rendszeres és alapos gondozást igényel, napi fésülést, amikor a kihullott szőrszálakat választjuk ki az élő szőrből. Ha a rendszeres fésülés elmarad, akkor a szőr előbb-utóbb egyre jobban csomósodik. Végső esetben olyannyira, hogy a kutyát a mozgásban is akadályozza. Nem szabad elhanyagolni a kutya szőrét, ebben az esetben a jobbik megoldás az évi többszöri nyírás. Akinek nincs türelme a rendszeres fésüléshez, vagy nem akar költeni kutyakozmetikusra, válasszon inkább rövidszőrű kutyát.


A kutyakozmetika szolgáltatásai
Egy kutyakozmetika általában az alábbi szolgáltatásokat biztosítja kutyáink számára: fürdetés, nyírás, trimmelés, karomvágás, fültisztítás, bűzmirígy tisztítás. A nyírás esetében ki kell emelni az egészségügyi nyírás, ami alatt azt értjük, hogy a szemek, a tappancsok és a végbélnyílás környékén lévő szőröket vágják le. Az egészségügyi nyírás szintén elsősorban a hosszúszőrű fajták esetén válik szükségessé. A trimmelés a szálkás szőrű kutyák szőrének ápolására jellemző, ahol az elhalt szőröket távolítják el a bundából, hogy helyettük új szőr növekedjen. Ha trimmelést igénylő fajtát választunk, ügyeljünk a kutyakozmetikus kiválasztásakor, hogy nem mindenki ért a trimmeléshez. A trimmelés szakszerűen végezve nem fájdalmas, sőt, megkönnyebbülést jelent a kutyának, mert bőrük jobban szellőzik.

Ne essünk túlzásokba az állatkozmetika kapcsán!
A kutyakozmetika, ha túlzásba visszük, vagy indokolatlanul veszünk igénybe szolgáltatásokat, akár káros is lehet. Ilyen a túl gyakori fürdetés, amikor a kutya bőre kiszáradhat, vagy az indokolatlan bűzmirigy kinyomás, amitől akár be is gyulladhat a mirigy. És nem kell a kutya szőrét sem befesteni, nem kell befonni, nem kell semmilyen csecsebecsét befűzni a szőrébe.

Szükség van a kutyakozmetika tevékenységére, de a kutya alapvetően maradjon kutya, ennek megfelelően vegyük igénybe a kutyakozmetika szolgáltatásait.

Forrás: http://allatiszepseg.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1091451

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tapintható láthatatlan - élő videós közvetítés szombaton 11 órától

A Rotary Klub eseményének közvetítése a győri Széchenyi térről. Tovább olvasom