Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

A jövő szezonra kész a látogatóközpont

Több mint négyszázmillió forintból fejleszthetik Győr térségének idegenforgalmát a következő időszakban: a beruházás keretében utakat építenek, újítanak fel, játszótereket létesítenek, kikötőket fejlesztenek, valamint idegenforgalmi látogatóközpontot alakítanak ki Győr belvárosában. (A fejlesztésről a Kisalföld korábban már beszámolt: Látogatóközpont épül százmilliókból a Baross utcában – 2010. április 2.)


A projekt támogatási szerződését tegnap írták alá a megyeszékhelyen, a munkák a következő turistaszezon előtt fejeződhetnek be. A Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségtől márciusban nyert 354 millió forinthoz a projektben résztvevő tíz település 68 milliónyi önrészt adott.

Borkai Zsolt győri polgármester, a térségi többcélú önkormányzati társulás elnöke az eseményen arról beszélt: a turizmus jelenti az egyik kiugrási pontot a térség számára. "A válság ellenére a környéken tíz, a megyeszékhelyen harminc százalékkal emelkedett az év első felében az eltöltött vendégéjszakák száma."

Horváth Jácint, a regionális fejlesztési ügynökség ügyvezető igazgatója annyit tett hozzá: újszerű a program annyiban, hogy nem egy-egy település speciális projektjét támogatják, hanem egy komplex projektet, amely egymást kiegészítő funkciók fejlesztését teszi lehetővé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő héten kész lesz a Jedlik híd

Az ütemtervnek megfelelően augusztus 31-re elkészül a Jedlik híd, amely igazi híd formáját ezen a… Tovább olvasom