Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

A humánum Miszter Győr iránytűje

Győr - Miszter Győr, azaz a 21 éves győri Tömböly Tamás gondolt egy nagyot és hadra fogta a családját, ismeretségi-baráti körét és az év utolsó napján többféle adományt juttatott el a győr-likócsi hajléktalanszállóra. A jótékony akcióhoz bárki csatlakozhat, Miszter Győr folytatni szeretné humanitárius akcióját.

Győr arcának választották idén, ám a sikert, a hírnevet jótékony célra szeretné használni az a 21 éves fiatalember, aki mindennél többre tartja az emberek közötti megértést és humánumot. Tömböly Tamás
maga is ebben a szellemiségben nevelkedett Likócson s a hajléktalanszálló kialakítása idején még gyermekkorát élte,
így többször rácsodálkozott az itt élő emberekre, megrettentette a nyomorúságuk.

A családjukban mindig is téma volt a humánum és a segítségnyújtás, Tömbölyéknél a nagymama rendszeres adományozó civileknek és szervezeteknek egyaránt.

Újévi adományok: Minden családtag, rokon, támogató és ismerős lelkesen hozzátette a magáét.Fotó: Harcsás Judit
Újévi adományok: Minden családtag, rokon, támogató és ismerős lelkesen hozzátette a magáét.Fotó: Harcsás Judit


– Álmom volt, hogy személyesen hozom el a gyűjtött adományt, s az idei év jó apropót jelentett erre – mondta el a fiatalember. – Civilben sportolok, focizok, emellett pedig az édesapám vállalkozásába is besegítek. Minden családtag, rokon és ismerős lelkesen hozzátette a magáét, a nagymamám reggel óta sütötte a pogácsát, emellé pedig a többi támogató jóvoltából egy kis szilvás gombócot és forralt bort is hoztunk. Örömet szerezni sokszor csekély dologgal is lehet, úgy tűnik, ez most sikerült.

Tömböly Tamás szerencsésnek érzi magát, mert soha semmiben nem szenvedett szükséget, talán épp ezért gondolt a nála nehezebben élőkre, a hajléktalanokra. Kezdeményezését a Matusz-Vad, a Pontexx Kft. és az M. T. E. Autósbolt is támogatta, így – az élelmiszer- és a ruhaadományon túl – több mint száz csomag multivitamint, C-vitamint és többféle édességet is átadtak az intézmény lakóinak.

Olvasóink írták

  • 3. Stewe 2009. január 05. 19:13
    „Köszönet a 3 cégnek !!! Példamutatóak !!! Mennyi cég és vállakozó is van Győrben ??? Van még mit dobni a közösbe! Nem sokat: mindenki egy keveset, és Tamáséhoz hasonló gondolkodásmódot emberek !!!”
  • 2. elemér 2009. január 05. 01:37
    „Igen ez szép volt, de ez még nem elég.”
  • 1. Primax 2009. január 03. 20:41
    „Ez bizony nagyon szép cselekedet volt !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasúton Bécsbe: Fél órával lassabban vagy dupla áron

Győr–Budapest - Új menetrendet léptetett életbe a MÁV december 14-én, és beindult a… Tovább olvasom