Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

A Harmónia nevében

Cikkünk elolvasása után a Harmónia kht. (Petőfi Sándor Művelődési Ház) igazgatója nyílt levelet jutatott el szerkesztőségünkbe.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatával a Harmónia Művészeti Központ Kht. határozott idejű közművelődési megállapodást kötött 2001. március 30-án közművelődési feladatok ellátására. Ezen megállapodást a 163/2005. számú határozatával kívánja a közgyűlés módosítani úgy, hogy a feladatok változatlanul hagyása mellett 2005-ben az elmúlt évhez képest csaknem 6 millió forinttal csökkentenék a támogatás összegét.

Kértük Balogh József polgármester urat, hogy a megállapodás egyoldalú módosítása helyett a művelődési igények, a pénzügyi és jogi lehetőségek összehangolása céljából egyeztessünk. Sajnos ez a mai napig nem történt meg. A polgármesteri előterjesztés – amelyből a Kisalföldben megjelent számadatok származnak – részben hiányos, részben olyan összehasonlításból von le következtetéseket, melyek szakmailag követhetetlenek, torzítanak. Így például a működési bevételek összege a Harmónia-PSMH vonatkozásában a kérdéses 2004. évben nem 10.695.000 forint, hanem 16.122.000.

Leszögezzük továbbá, hogy az önkormányzattal kötött szerződésben vállalt elszámolások folyamatos teljesítésének a kht. eleget tett. Megértjük az önkormányzat nehéz pénzügyi helyzetét, de az intézményfenntartással, működéssel, a folyamatos karbantartá-
sokkal és fejlesztéssel járó többletkiadásokat a Harmónia kht.-nak kell viselni. Tisztelettel a Harmónia kht. nevében:

Takács Zsolt

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közművelés vagy pénznyelés?

A győri közgyűlés csütörtökön szembesül azzal az előterjesztéssel, amely a győri és Győr környéki közművelődési intézményeknek juttatott pénzekkel, illetve ezen intézmények működési hatékonyságával foglalkozik. Az előterjesztés benyújtásának fő oka az, hogy a Petőfi Sándor Művelődési Ház éves támogatását 5 millióval akarják csökkenteni. Tovább olvasom