Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

A győri egyetemen is indul a nemzetközi igazgatási alapszak

2013 szeptemberétől - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mellett - a győri Széchenyi István Egyetemen is indul a nemzetközi igazgatási alapszak és az európai és nemzetközi igazgatási mesterképzési szak.

A nemzetközi igazgatási szak szeptembertől nappali munkarendben, önköltséges formában választható, az európai és nemzetközi igazgatási mesterképzési szak önköltséges formában mind nappali, mind levelező munkarendben várja a jelentkezőket.

A nemzetközi igazgatási alapszakos képzés során a hallgatók megismerkednek a köz- és magánintézmények menedzsment feladataihoz kapcsolódó legfontosabb ismeretekkel.

A hallgatók a jogi kar nagy elméleti tudású, és a jogi-igazgatási gyakorlatban is tapasztalt oktatóitól sajátíthatják el az igazgatástudományi, polgári jogi és munkajogi, valamint nemzetközi- és EU jogi ismereteket.

A gazdaságtudományi kar oktatóinak közreműködésével pedig betekinthetnek a közgazdaságtan, a menedzsment és a marketing világába.

A képzés nemzetközi jellegét a magas óraszámú, szaknyelvre is kiterjedő idegennyelvi oktatás, valamint a nemzetközi politikával, diplomáciai ismeretekkel, gazdasági- és politikai földrajzzal fogalakozó tárgyak adják.

Az alapszakot eredményesen elvégző hallgatók a Széchenyi István Egyetem Európai és nemzetközi igazgatási mesterszakán is tovább folytathatják tanulmányaikat, az Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolában az igazgatási szakterületen PhD (doktori) képzés várja - a mesterszakot is teljesítő - hallgatókat.

A végzett hallgatókat az elmúlt években szívesen fogadták a hazai igazgatási szervezetek, a cégek és a külföldi munkaerőpiac szereplői is.

A pályakövetési rendszer adatai szerint a szak végzett hallgatói a diploma megszerzését követő fél éven belül, a tanult szakterületükön tudtak elhelyezkedni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a HÖOK januári megállapodásának értelmében, a miniszter jogász szakon is biztosítja a helyek állami ösztöndíjas formában való meghirdetésének lehetőségét, előzetes ponthatár meghatározásával.

A Kormány pedig arra törekszik, hogy az elsőhelyes jelentkezők 10-20%-a számára biztosítson magyar állami ösztöndíjas férőhelyet.

Így a győri jogász szak szeptembertől állami ösztöndíjas és önköltséges formában, nappali és levelezős keretek között is indul.

- Aki szeretne bepillantást nyerni a győri egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának mindennapjaiba, azok számára február folyamán óralátogatási lehetőséget biztosítunk - tájékoztatott dr. Karácsony Gergely dékáni hivatalvezető.

Előzetes bejelentkezés a karacsony@sze.hu e-mail címen, illetve a 96/613-627-es telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetséggondozó tábor a győri egyetemen

A Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Karának Szerkezetépítési és Geotechnikai Tanszéke… Tovább olvasom