Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

A DVD bevételével a lakásotthont segítik

Győr-Ménfőcsanak - A bentlakásos otthonoknak évek óta egyre kevesebből kell gazdálkodniuk. Ráadásul a megye ménfőcsanaki, Győri úti lakásotthonába tavasszal betörtek, s a tolvajok két számítógép mellett a mélyhűtő tartalmát is elvitték.

Soha jobbkor nem érkezhetett volna hát a Szent Kereszt-plébániatemplom férfikórusának közel százezer forintos adománya, amelyet személyesen adtak át az intézeti nevelteknek.

A Szent Kereszt-plébániatemplom férfikórusa Wass Albert-esttel járja a megye falvait, az összeállításból DVD is készült. Persze nem öncélúan, sokkal inkább az adományozás szándékával, hisz minden lemez bevétele jótékony célt szolgál. Németh Péterné tanár, a program összeállítója lelkesen mesél minderről, s arról is, az erdélyi Wass Albert-árvaházba meg Vicére már küldtek pénzadományt. A minap arra gondoltak, itthon segítenek, azaz a ménfőcsanaki lakásotthonnak juttatnak az összegyűjtött pénzből.

– Hat éve, a kórus megalapításakor már az első gondolatunk az volt, hogy minden forintot jótékony célra fordítunk – tájékoztatott Gangl András kórustag, a részönkormányzat vezetője.

A Szent Kereszt-plébániatemplom férfikórusa Wass Albert-esttel járja a megye falvait, az összeállításból DVD is készült.
– Most helyben szerettünk volna segíteni, folytatni Orsovszky Jenőné Anikó néni kezdeményezését, aki – kívánsága szerint – halálát követően a családi házát hagyta az árvákra. Cserébe nem kért semmit, talán csak azt, hogy néha jó szívvel gondoljanak rá, gondozzák a sírját.

Sasvári Gyula kórusvezető szeme elfátyolosodott Horváth Lajost, az otthon szakmai vezetőjét hallgatva. Szerinte ez a találkozás akár hosszú távú kapcsolat kezdete lehet, s noha a tagok már csak foglalkozásuk, civil munkájuk miatt sem tudnak naponta jönni, a jövőben folyamatosan érdeklődnek az itt élő tíz kis- és nagyobb gyermek hogyléte felől.

– Érezhető a válság, az utóbbi időben megcsappant az a kör, akik szívesen adnak vagy ajánlanak fel ruhát, élelmiszert, pénzadományt – tudtam meg Horváth Lajostól, a Győri úti lakásotthon szakmai vezetőjétől.
– Ezzel együtt a fenntartó megyei önkormányzat idén is erején felül segít: a központi normatívát több mint 50 százalékkal egészíti ki. A kis- és nagyobb gyerekek szabadidős tevékenységére sosincs elég pénz, a most kapott összegből kirándulni, fagyizni visszük őket.
Pártfogók és pártfogoltak: A Szent Kereszt-plébániatemplom férfikórusának adománya ezúttal a Győri úti lakásotthon tíz lakójának szabadidős tevékenységéhez járul hozzá. Fotónkon a kórustagokkal együtt azok a gyerekek, akik vakációjukat is az otthonban töltik. Fotó: Harcsás Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ennyit költ a város segélyezésre

Győr - Csaknem 700 millió forintot – saját részként 450 milliót – fordít idén… Tovább olvasom