Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A Duna ügye az itt élőké

A Duna elsősorban nem a politikáé, hanem a civileké, az itt élőké, akiket arra kértünk: karolják fel az ügyünket. A "Vizet a Dunába" című kampányunkban sok civil is részt kívánt venni, hogy segítsen az aláírásgyűjtésben.
Lukácsi Andrásné, az Árpád úti Edit fodrászat tulajdonosa is aktivistánk lett, és a Kisalföldnek arról beszélt, miért tartja fontosnak a népi kezdeményezést.

„Vizet a Dunába
"Vizet a Dunába"-kampány: Lukácsi Andrásné bízik a civil összefogásban. Fotó: H. Baranyai Edina

– Azt szeretnénk elérni, hogy a természet olyan hívogató, a vízi élővilág olyan gazdag legyen, mint régen.

Én nem vagyok sem politikus, sem vízügyes, csak azt szeretném, ha megint annyi csónakázó tudná használni a folyót, mint azelőtt, amikor vasárnaponként csapatostul indultak felfelé a vízen a fiatalok, a családok, a cserkész- és más közösségek.

Ha ismét lenne vízi élet, azzal fejlődhetne a vízi turizmus is, s a jótékony hatás visszafelé is működne: ha több lenne a vendéglátóhely, a szolgáltató, az élet is jobban pezsegne – érvel a térség ügye mellett Lukácsiné.

– Ehhez az kell, hogy a víz magassága, kiszámíthatósága olyan legyen, mint régen, az a látvány fogadjon, mint régen, s a Duna a nyugalom és béke vonulata legyen. Valahol szomorú, hogy a folyók városában arról kell most beszélni, hogy kerüljön víz a Dunába. Ugyanakkor bízom abban – mivel mindig bebizonyosodik –, hogyha szívvel-lélekkel fogunk össze, az sikerhez vezet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizet a Dunába: `pezsgő vízi élet lehetne´

"A turizmus fellendülne, növelni lehetne a vendégéjszakák számát, benépesülne a part" – mondta Dinnyés Előd. Tovább olvasom