Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

A Csík zenekarral nyitott a III. Győri Pálinkafesztivál - galéria!

A hazai népzenei élet egyik meghatározója a Csík zenekar, így hitelesen adta meg a Magyar Hagyományok Fesztiváljának és egyben a III. Győri Pálinkafesztiválnak az alaphangját a péntek esti koncerttel.

A győri Dunakapu téren a hideg ellenére több százan gyűltek össze a pálinkásstandok között s hogy felmelegedjenek, szíverősítőt kortyoltak és többen táncra is perdültek a lendületes talpalávalót hallgatva. A fesztivál szombaton és vasárnap folytatódik, többek közt néptáncegyüttesek műsoraival, céhes mesterségek bemutatójával, pálinkakóstoltatással, szabadtéri színjátékokkal, folkkocsmával.

A Csík zenekarral nyitott a III. Győri Pálinkafesztivál. Fotók: Krizsán Csaba.

Fesztiválnyertesek

A III. Győri Pálinkafesztiválon a fesztivál pálinkájának választották a szakemberek, kiállítók képviselői a harci Brill Pálinkaház Kft. 2008-as sárga vilmoskörte pálinkáját, Győr város pálinkájának a Pannonhalmi Pálinkárium termékcsaládjának legújabb tagját, a pannonhalmi Irsai Olivérből készült szőlőpálinkát.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Agent 2010. szeptember 13. 19:13
  „24, volt boros pavilon:)”
 • 26. elemér 2010. szeptember 13. 10:34
  „23. h.sz. IV.Béla
  Valóban Györi programokra én ezt ajánlom a sinentuliaknak. Minden nap tanulhatsz tölem valami ujat.

  http://www.gyor.hu/index.php?hcsid=9”
 • 25. szabo1936 2010. szeptember 12. 17:26
  „Tudjak uraim azt,hogy marha tragyabol is lehet jo palinkat fozni?”
 • 24. Révfalusi-szúnyog 2010. szeptember 12. 15:28
  „Kint voltam, a néhány kinyitott kézműves a biztonsági őröknek mutogatta, hogyan kell szalmából Prikulicsot csinálni, elég lehangoló volt. Aztán bementem a Matrózba borozgatni. Rövidesen jöttek többen is a térről, szintén borozgatni. Igen hamar közös nevezőre kerültünk s kiderült, nem szeretjük mi a pálinkát, főleg nem 300 ft-ért 2 cl-t. Ha kiraktak volna egyetlen boros pavilont, az előtt biztosan sor állt volna....
  Így viszont az a néhány elvetemült, ki a délutáni nyiválokásra kíváncsi s arra, miként rúgja a paraszt a port a szinpadon, a kezdésig bizonyosan a Matrózban fröccsözget. Én otthagytam őket, de búcsúzóul még felhívtam a kocsmáros figyelmét, hogy nem ártana bedeszkázni a szép ólomüvegablakokat, mielőtt az éles népi rinyálásra elrepednének, mert pl. a Sebestyén néni hangja messze veszélyesebb e szempontból, mint Günther Grass bádogdobja.”
 • 23. IV.Béla 2010. szeptember 12. 10:43
  „Ez az újság (mármint Közélet) elvileg a Győrben történtekről szól, és mivel tudták, hogy lapzárta után fellépnek (bár igaz, addig felrobbanhatott volna a világ :) ), szerintem egy mondatot rájuk lehetett volna szentelni. De mindegy is, lejárt dolog, ennyi.”
 • 22. nz 2010. szeptember 12. 10:22
  „21. Mit kellett volna írni a mostani számban? Ezt nem értem. Mivel lapzárta után volt a fellépés, így nem volt túl sok esély írni arról, hogy milyen volt. A beharangozó meg mint írtam már, egy héttel előtte ott volt.”
 • 21. IV.Béla 2010. szeptember 12. 10:15
  „20. nz!
  A korrekt tájékoztatáshoz az is hozzátartozott volna, hogy ha egy ilyen volumenű zenekart egy mondatba képesek lettek volna belezsúfolni, ha már mondjuk a KDNP újraindításra váró jogsegély-szolgálata egy teljes oldalt kapott. :)

  15. Mate88!
  Még pénteken, amikor felkerült ez a hír, néztem, hogy a honlapjukon fentvan-e. És ott sem volt.

  16. gig!
  Megnéznék egy statisztikát, hogy vajon a KO mennyivel veri látogatottságban a gyor.hu-t. Valószínűleg nem kicsivel. :)”
 • 20. nz 2010. szeptember 12. 09:59
  „14 IV. Béla:
  Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Csík zenekar fellépése pénteken volt. Így logikusan nem a másnapi újságban kellett volna keresni. Az előtte hetiben meg benne volt...”
 • 19. elemér 2010. szeptember 12. 07:25
  „Megkérdeztem ott hogy mi ez a Pálinkafesztivál. Erre kezdtek ott nekem vami mesét a török idöböl ezek a sinentuliak.;)”
 • 18. sziszifusz 2010. szeptember 12. 07:22
  „Dicséret:ez forradalmi fellépés volt- pálinkaforradalmi.Hamvast hagyjuk, utálta a bolsevikokat.”
 • 17. Révfalusi-szúnyog 2010. szeptember 12. 00:42
  „Hamvas Bélától tudjuk, hogy kétféle nép van. Pálinkanép és bornép. Nem kétséges, hogy a magyar melyik csoportba tartozik. A többség tudja, s ezt mutatja is a borfesztivál és a pálinka napok iránti érdeklődés közötti különbség. Mellesleg én már csak mosolygok a ,,minőségi pálinka" dumán, amióta tavaly kimentem erre az eseményre, belső zsebemben egy laposüveg itthoni saját ágyaspálinkával. Az egyik pavilonnál vitát provokáltam s rövidesen eljutottunk oda, hogy néhány szesztestvér és szakértő árus beleegyezett egy rögtönzött pálinkaversenybe. Ez annyiból állt, hogy páran elfordultunk, amíg a poharakba pálinkát töltött egy ott szobrozó feleség. Utána mindenki kóstolt s valamelyik pálinka mellett letette a garast. Még a pavilonban árusító szaki is az én pálinkámra mondta, hogy az az övé, a minőségi. Nagy kacagás lett a vége, de a lényeg, hogy ez a dolog túl van fújva. A régi öregek szerint a cefrébe még az ágydeszka is belemehet. Ha ennyire nem is, de azért túlzásokba se kell esni. Nem olyan nagy dolog az. Én is itthon elkészítem a pálinkámat évek óta, aszaltgyümölcs ágyra teszem, s bizonyos idő teltével lefejtem. Bolond, aki többszáz forintot ad néhány centiliterért, bevéve a minőségi dumát. Ráadásul a fesztiválon kapható pálinkák nem is pálinkák, mert 40-42 fok körüliek, ami ugye vicc. Az én pálinkám 52 fokos, de az igazi Erdélyben az oroszhegyi, amelyik 60 fok körül jár. No ezek pálinkák, a Dunakapu tériek pedig legfeljebb párlatok.”
 • 16. gig 2010. szeptember 11. 23:59
  „IV. Béla!

  Azt írod: "Győr "hivatalos honlapja" a kisalföld.hu". Ez biztos jól esik a honlap szerkesztőinek, csak félő, hogy elhiszik...

  Aki nyitott szemmel járt Győrben az elmúlt hetekben, az számos fórumon találkozhatott a programmal. Más települések kapcsán sajnos nincsenek tapasztalataim - lehet, hogy e téren még lehet erősíteni a szervezőknek.”
 • 15. Mate88 2010. szeptember 11. 22:17
  „http://www.csikband.hu/index.php?p=koncertek
  ;)

  De van némi igazság abban amit írtok.”
 • 14. IV.Béla 2010. szeptember 11. 21:12
  „10. kikelet_!
  Arról írtam én is, amiről Catherina és b.ildi57. Mellesleg ma (szombaton) kaptunk itthon egy Győri Közélet című hetilapot, amiben írnak a PáliFesztről, csak éppen a Csíkot egy szóban sem említik meg.”
 • 13. Hedon 2010. szeptember 11. 20:17
  „Egy mszp-s napilaptól még is mit vártok?
  Elkészült az új Bácsai út sikerült róla 2 mondatot
  írni azt is egy másik cikkben beágyazva.
  Viszont naprakész lehetsz, hogy mi a helyzet
  Kónyban ott talán bele lehet rúgni a Fideszbe.
  Cigányozni is azóta lehet mióta azzal már
  a Fideszes kormányon lehet ütni.
  Gyárvárosban vagy a Köztelek utcában
  vagy éppen a Simor püspök terén csak április 11-óta
  vannak ázsiai állapotok?
  Bajnai lelépése előtt vajon miért járt búcsú látogatáson
  a Kisalföld napilap szerkesztőségében.”
 • 12. b.ildi57 2010. szeptember 11. 19:55
  „Sajna mi is lemaradtunk róla pedig mindennap olvasom a Kisalföld.hu-t de meg se említették, a városba pedig nem sokszor vagyunk . Sajnos a munkánk nem Győrhöz köt.
  Egyetértek Catherinával.”
 • 11. Catherina 2010. szeptember 11. 16:16
  „Én nem maradtam le róla, de hiányolom ,hogy itt nem jelzik eléggé. Csak utólag. Ez pedig tény és való.”
 • 10. kikelet_ 2010. szeptember 11. 14:27
  „Tényleg nem bántásból írom, de ha ti innen tájékozódtok a városi programokról, akkor megérdemlitek, hogy lemaradtatok róla...”
 • 9. pirosász 2010. szeptember 11. 12:25
  „Bezzeg ha a klezmerbanda játszott volna...........!”
 • 8. Catherina 2010. szeptember 11. 11:44
  „Igen, ez jellemző a lapra, hogy nem igazán hívja fel a figyelmet egy nagyobb szabású együttesre, rendezvényre, inkább csak utólag ír róla, hogy volt ez meg ez. Én is véletlenül tudtam csak meg, amikor megnéztem a pálinkafesztivál részletes műsorát, megjegyzem a plakátokon is és mindenhol apró betűvel írva, nehogy feltűnő legyen!!! Nem értem, amikor az isten háta mögött meg elcsúszik valaki és beüti a fejét, azt meg vezércikkben harsogja már messziről, mintha itthon történt volna már megint valami véres valóság.
  Mert, hogy erre harap a nép. Mekkora tévedés!!!!! igen is, hiányzik az igényes rendezvény, nemcsak a hülye abba-show, amit persze tudtak mindenhol hirdetni. Mért kell silánysággal etetni a népet? az igényes kultúrát meg fű alatt megemlíteni csak????”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Freskót, gótikus ablakot találtak

Közvetlenül a győri kőtár mellett a régi Bécsi kapu téri épület belsejének szinte teljes… Tovább olvasom