Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 4°C | 14°C Még több cikk.

A csatornák nehezen bírják a sok csapadékot, belvizet

A csatornanyílásokon keresztül nagy mennyiségű csapadékvíz került a szennyvízelvezető rendszerekbe, több helyen súlyos üzemzavarokat okozva.

A vízzel elöntött területeken a csatornanyílásokon keresztül nagy mennyiségű csapadékvíz került a szennyvízelvezető rendszerekbe, több helyen súlyos üzemzavarokat okozva a Pannon-Víz zrt. működési területein.

A cég ivóvízellátó rendszerei, vízbázisai mindenhol biztonságban vannak, mély fúrású, parti szűrésű és karsztvízbázisai idegen víztől való elszennyeződése kizárt.

Szivattyúzás – Bognár Zsolt és Buczkó Róbert egy gyirmóti hibaelhárításon dolgozik.
Szivattyúzás – Bognár Zsolt és Buczkó Róbert egy gyirmóti hibaelhárításon dolgozik.

A szennyvízelvezető rendszerek üzemelésének stabilizálásán folyamatosan nagy erőkkel dolgoznak. Legsúlyosabb a helyzet Bőny–Bana–Rétalap–Mezőörs térségében, ahol a Cuha-Bakony-ér áradása tovább rontott a helyzeten. Győr külső kerületeiben: Ménfőcsanakon, Gyirmóton, Győrszentivánon és Bácsán szintén történtek elöntések, vízátfolyások. A belvíz alá került csatornanyílásokon, aknákon keresztül a szennyvízelvezető rendszerek több helyen teljesen felteltek, mélyebb fekvésű helyeken a csatorna nyomás alá kerülhet, szélsőséges esetben az utcai tisztítónyílásokon kiönthet.

A szennyvízátemelők szivattyúi folyamatosan üzemelnek, ezek a szivattyúk a szennyvíz elvezetésére még képesek, de a hatalmas mennyiségű csapadékvízzel, belvízzel már nem bírnak. Az áramszolgáltatás üzemzavarai tovább nehezítették a helyzetet, a legfontosabb átemelőknél aggregátorokkal biztosítják az ideiglenes energiaellátást. A rendszerbe bekerült csapadékvizek és belvizek várhatóan egész májusban nehezítik a csatorna üzemelését.

A belvíz alá került csatornanyílásokon, aknákon keresztül a szennyvízelvezető rendszerek több helyen teljesen felteltek.
Győr belvárosának szennyvízelvezető rendszere kisebb üzemzavaroktól eltekintve jól működik. A meghibásodások legfőbb oka a víznyelők eldugulása. A szokásos utcai szemét és gyepnyiradék mellett a viharos szél néhol tömegesen leverte a fák terméseit, melyek a víznyelők rácsait felülről eltömik, ezzel blokkolják működésüket (így történt például a Bartók Béla úton és a Damjanich utcában).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmarad a jelzőrendszer, de már fizetni kell érte

Az ingyenesnek indult idősellátó rendszer, a jelzőkészülékes házi segítségnyújtás a Téti kistérségben fizetőssé vált. Tovább olvasom