Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

A bűnesetet figyelik a kamerák

A Győrbe vezető hat főút csomópontjainál 18, a városban 26 kamera ügyel a közbiztonságra.

A város 2006 óta 45 millió forintot fordított fejlesztésre, a legtöbbet, 25 milliót idén. A korszerűtlen Baross úti kamerákat is lecserélték.

A győri térfigyelő kamerarendszer fejlesztésének újabb szakasza fejeződött be. A közbiztonságra ügyelő kamerák szinte a város minden pontját figyelik. A rendszert tegnap adta át Borkai Zsolt polgármester Szabadfi Árpád dandártábornok, főkapitánynak és a Győri Rendőrkapitányság vezetőjének, Horváth Csaba alezredesnek.

A polgármester elmondta: 2006 óta 45 millió forintot költött az önkormányzat a rendszer fejlesztésére. A legtöbbet, 25 millió forintot ebben az évben. A városvezetés jövőre sem mond le a rendszer fejlesztéséről, amit a költségvetésből több millió forinttal erősítenek meg.

A győri kapitányság ügyeletére bekötött rendszert Horváth Csaba alezredes mutatta be. Fotó: Bertleff András
A győri kapitányság ügyeletére bekötött rendszert Horváth Csaba alezredes mutatta be. Fotó: Bertleff András

Az átadáson Horváth Csaba elmondta: a Győrbe bevezető hat főútcsomópontnál 18 fix kamera, míg a városban 26 dómkamera működik. Emellett a Baross úti régi, elavult rendszerét is korszerű berendezésekkel váltották ki. A kapitány több bűncselekményt is említett, amelyeket a térfigyelő kamerák segítségével előztek meg, vagy sikerrel fogták el az elkövetőket.

Az adatvédelmi aggodalmakkal kapcsolatban Szabadfi Árpád megnyugtatásul elmondta: csak három embernek van hozzáférése a felvételekhez, amelyeket öt nap után törölnek. Csak abban az esetben másolják ki azokat DVD-re, amennyiben bűncselekmény megoldásához, bizonyításához kell őket felhasználni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy élelmiszerboltot Győrben

Fegyvernek tűnő eszközzel kényszerítette a rabló az eladót a pénztárban lévő néhány tízezer forint… Tovább olvasom