Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A brutális győri kutyatámadásnak operáció lett a vége - fotók

A brutális győri kutyatámadásnak operáció lett a vége - fotókSzakács Ferenc, Török Mónika és Füge a támadás helyszínén: a kézsérülésnél lassabban gyógyulnak a lelki sebek. Fotó: Cseh Róbert.A cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Szörnyű kutyatámadást élt át Török Mónika a Nádor utca sarkán. A közeli kisboltban kávézó Szakács Ferenc mentette meg a győri nőt és kutyáját, Fügét a nagytestű állattól. Mindketten a tanulságok miatt vállalják a nyilvánosságot.
"A szelektív gyűjtőknél történt a rémálomba illő incidens. Eltelt tíz nap, de nem telik el úgy óra, hogy ne jutna eszembe, ahogy Fügét és az alkaromat marcangolja a németjuhász. Üvegeket dobtam az edénybe reggel nyolc óra körül, amikor feltűnt a németjuhász és rögtön nekiesett a kutyámnak. Füge Bichon havanese, az átlagos súlya 5 kg, míg egy németjuhász akár 50 kg-osra is megnőhet. Ahogy felkaptam Fügét, a németjuhász elkapta az alkaromat. Az állkapcsának szorítása erős volt, borzalmas fájdalmat éreztem. Kiabálni kezdtem, szerencsére hamar jött segítség" - kezdte Török Mónika.
 


Öt nap a kórházban

Szakács Ferenc munkatársaival a szomszédos kisboltban kávézott, amikor meghallotta a jajgatást. "Egyből Mónikához futottam, próbáltam lábbal elzavarni a németjuhászt, de ez hatástalan volt. Az egyik munkatársam mondta, hogy vágjam fejbe a megvadult állatot. Kétszer ütöttem meg kisebb kővel a nagytestű kutyát. Kicsit megrogyott, elengedte Mónikát és Fügét, majd elfutott" - idézte fel a győri férfi. A drámai pillanatokat egy nádorvárosi Olvasónk jelezte szerkesztőségünknek, ő levelében "hétköznapi hősnek" nevezte Szakács Ferencet. "Ha holnap látnék hasonló esetet, akkor is segítenék" - mondta az iparosként dolgozó férfi, akinek van kutyája, a családjával tacskót nevelnek.

A szörnyű támadásnak - a lelki sérüléseken túl - komoly következményei lettek. Mónika a Petz-kórházba került. "Hiába láttak el a sürgősségin, a gyulladás nem ment le a kezemről. A támadás után két nappal megműtötték az ínhüvelyemet. Öt napot töltöttem kórházban, egy hónapig nem tudok dolgozni, ráadásul a kutya a jobb kezemet kapta el. Füge lábát össze kellett varrni, a héten - biztos, ami biztos - veszettség elleni oltást kapok" - közölte Török Mónika.

 
Füge hátsó mancsán le kellett borotválni a szőrt, most már szépen gyógyul a seb

Kerülni a pánikot

A németjuhászt a gyepmester elszállította. Szomorú tény, hogy a befogása előtt az Ikva utcában egy kistestű kutya életét kioltotta a megvadult kutya. "Nem a kutyára haragszom, a felelőtlen gazdáról van véleményem. A németjuhász számos alkalommal elkóborolt - erről több felhívás keringett a Facebookon - egy Orgona utcai cég telephelyéről. A kutya rendszeresen elszökött, mégsem akadályozták ezt meg" - zárta szavait Török Mónika, aki rendőrségi feljelentést tett.

"Ha hasonló szörnyűségen megy keresztül az ember, nehéz jól cselekedni, de nem szabad pánikba esni, elfutni. Amennyire lehet, higgadtan viselkedjünk. Fontos szabály, hogy az arcunkat és a nyakunkat a kezünkkel védjük a harapásokkal szemben. Ha a földre ránt a kutya, akkor vegyünk fel magzatpózt. Ha két kutya verekedik össze, akkor a szájuk és a nyakörvük felé tilos nyúlni, a hátsó testüknél, lábuknál fogva válasszuk szét őket" - mondta Kruzslicz Anita, győri kutyakiképző, kiképzésvezető. A témát innen folytatjuk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset a 83-ason: kamion és autó ütközött a koroncói elágazásnál - fotók

Halálos baleset a 83-ason: kamion és autó ütközött a koroncói elágazásnál - fotók
A fekete Opel Astra férfi sofőrje a helyszínen életét vesztette. Az érintett szakaszon teljes az… Tovább olvasom