Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

A botrány után módosítanák az szmsz-t

A győri önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának (szmsz) módosítását kezdeményezte kedden Horváth László, Marcalváros II. önkormányzati képviselője.
A helyi politikus a területrendezési bizottság múlt csütörtöki ülésén történtekre reagált, ahol kiderült: a révfalui rendezésiterv-módosítás érintettjei csak akkor kaphatnak szót, ha azt megszavazza a testület.

Horváth László szerint a mostani rendszer antidemokratikus, s ez eddig csak azért nem tűnt fel, mert a szabályt senki sem alkalmazta. A képviselő – aki az említett bizottság elnöke – megtartaná az szmsz azon rendelkezését, hogy tanácskozási joga csak a bizottság titkárának, az előterjesztés készítőjének és a bizottság tagjainak van. Ezután a következő pontot szúrná be:

„Az ügyben illetékes szakiroda képviselői, a nem bizottsági tag önkormányzati képviselők, a rendszeresen meghívott társadalmi szervezetek képviselői, a rendszeresen meghívott szakértők, valamint az ügyben közvetlenül érintett személyek hozzászólási lehetőségét biztosítani kell. A többi jelenlévő hozzászólási lehetőségéről a bizottság dönt."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljegyzik a kutyás rendszámokat

Ahogy a jog ismeri a cserbenhagyásos gázolás fogalmát, úgy jó lenne, ha a cserbenhagyásos… Tovább olvasom