Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

A boltos betegórái

A munka törvénykönyve rendelkezik arról, hogy a munkaidőkereten belül a munkáltató nem dolgoztathatja le a munkavállalóval a törvényben meghatározott okból távol töltött időt.

– A kérdező valószínűleg munkaidő-keretes rendszerben dolgozik, mert különben nem lehetne ilyen a munkaidő-beosztása – szögezte le szakértőnk, Potyondi Antal, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) megyei vezetője. Magyarázata alapján A munka törvénykönyve (118/A § 5. bekezdés) rendelkezik arról, hogy a munkaidőkereten belül a munkáltató nem dolgoztathatja le a munkavállalóval a törvényben meghatározott okból távol töltött időt. Például keresőképtelenség, munkaszüneti nap, rendes szabadság esetén.

(A munkaügyi tanácsadásban a Kisalföld partnere a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége.)


Olvasói kérdés

Heti 30 órában állok alkalmazásban kereskedelmi cégnél, ahol nem 5-ször 6 óra a munkaidő-beosztás, hanem 3-szor 8 óra plusz 1-szer 6 órából tevődik össze a heti 30 óra. Mivel a múlt hónapban betegállományban voltam, munkáltatóm kéri, hogy mivel 8 órás műszakot mulasztottam, dolgozzam le a napi 2 órányi mínuszokat. Ha beteg vagyok, nemcsak 6 órában vagyok az, hanem napi 24 órában. Jogos ezeknek az óráknak a pluszkénti ledolgoztatása?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyapjúszövők és népi díszítő alkotók kiállítása

Megnyílt Győrött a VOKE Arany János Művelődési Ház galériájában (Győr, Révai u. 5, Hotel… Tovább olvasom