Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

A Biblia a legkeresettebb könyv

Győr-Moson-Sopron - A szeretet ünnepének közeledtével mindig jobban fogynak a vallási témájú gyerekkönyvek. A kiadók követve a meg-meglendülő keresletet, ontják a bibliai történeteket ábrázoló kiadványokat. Áruk elérheti a 6000 forintot is.
Lehet a könyvesbolt kicsi vagy forgalmas, kisvárosi, esetleg győri, a tapasztalat ugyanaz: karácsony előtt több gyermekeknek szóló, vallási témájú kiadvány kerül a polcokra. A szeretet ünnepére rímelnek mind hangulatukban, mind tartalmukban: az öröm, a barátság, a megbocsátás, a bátorság, a közösségvállalás, a tisztesség, a hála köszön vissza a történetekből.

A Biblia a legkeresettebb, találtunk olyan boltot, ahol háromfélét is rendeltek. Leginkább a nagymamák vásárolják, akik aztán a csemete kora szerint választhatnak kirakósat, képeset, lexikon jellegűt, gazdagon illusztráltat, hagyományos papírra nyomottat vagy éppen igényesebbet. Már a tipegőknek is készülnek Jézus életét és tetteit bemutató leporellók, lapozók, színezők.

A keresztény kiadók más típusú kiadványaikhoz képest ilyenkor jelentős példányszámban és választékban adják közre a kisebbeknek szóló könyveket, van, amelyik olyan sikeres, hogy pár hét alatt elkapkodják. Az üzletek nincsenek könnyű helyzetben, amikor összeállítják a kínálatot, találtunk olyat, ahol csak vallási témájú gyerekkönyvből 25-félét tartanak.

Az utóbbi hétvége forgalmát már érezhetően az ajándékvásárlás dobta meg, az igazi roham azonban még várat magára.

S ami az árakat illeti: kicsiknek szóló lapozókat, kifestőket már 1000 forint alatt találunk, ezeket a kirakók követik, aztán a könyvek, amelyeknek átlag 2500–3000 forint az ára, de a legigényesebbekért elkérhetnek több ezret is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lányok a bencés gimnáziumban

Győr - Változás történt a győri bencés szerzetesközösség életében: a rendház függő perjelségi rangot… Tovább olvasom