Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A Beöthy Képző-Iparművészeti és Irodalmi Társaság vak énekesnek segített Győrben

A Beöthy Képző-Iparművészeti és Irodalmi Társaság 2012. április 4-én kiállítás és zenei est keretében szponzori segítséget nyújtott Jánoki Márió vak énekesnek, hogy hozzásegítse őt egy zongora vásárlásához.

A fiatal, vak énekes, aki számos magyar és külföldi arany, ezüst, és nagy díjat kapott versenyeken, több dal eléneklésével köszöntötte a nagyérdemű közönséget.

Ezen az esten mutatkozott be először a Beőthy társaság rendezvényén Zokob Anett énekes is, akiben egy kifinomult, csermely tiszta hangú énekest ismerhettünk meg. Ismételten hallhattuk Sely Edit harmonika művésztanárt, aki új zenei számokkal érkezett és kísérte harmonikán a Beőthy énekkart.

Fotó: Szük Ödön
Első alkalommal láthattuk Szury Mari olajfestményeit, kiállítás keretében. A festő nyugdíjasként kedvtelés és önmegvalósítás céljából kezdett alkotni, és ím, a szunnyadó tehetség kibontakozott, felszínre tört. A Győr-Moson-Sopron megyei Keresekdelmi és Iparkamara aulájában 2012. április 20-ig tekinthetjük meg a festményeit, néhány Beőthy társasági alkotó munkájával együtt.

A kiállítók között láthatjuk Szük Norbert festőművész, Bejer Valéria, Csendes Péter, Székely Ilona, dr. Schmidt Györgyné, Péter Aletta, Locsmándi Bettina, Barth Krisztián festők, grafikusok alkotásait is. A felvételek elején Bejer Valéria és Szury Mari láthatók az alkotásaikkal. Ezen a rendezvényen vehette át Locsmándi Bettina festő, Tóth Gábriel fafaragó, Csendes Péter grafikus és festő, valamint Barth Krisztián festő grafikus a Leonardo díjat, melyet az Ég és Föld, valamint a Sejtelmes félhomály című pályázat legtehetségesebb alkotói, munkájukkal érdemeltek ki.

Gratulálunk mindannyiuknak, és további sikeres alkotói munkát kívánunk. Megköszönjük a műsorban szereplő költő-versmondók szereplését is. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Te hol buliztál szerdán Győrben? - Képgaléria három helyszínről

Három helyszín, három buli. Rengeteg szórakozó fiatal. Íme a szerdai bulik eseményfotói! Tovább olvasom