Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

300 előadást tartott a most záruló évadban a Győri Nemzeti Színház - fotók

Forgács Péter igazgató elmondta: a legnagyobb sikert a Jekyll és Hyde című musical aratta, amelyet több mint 21 ezren láttak.

A Himnusz után egyperces néma felállással emlékeztek meg a színház elhunyt dolgozóiról az évadzáró résztvevői. Bor József rendezőre, Tóth-Tahi Máté színészre és Czető Zoltán kellékesre gondolva sokan érzékenyültek el. A színházi évadzáró ezután kezdődött.

Győr alpolgármestere a színpadon ült, míg azok, akiket eddig nézett, a nézőtéren. A fordított helyzet most azonban szinte kötelező volt. A Győri Nemzeti Színház évadzáróját tartották.


Győri Nemzeti Színház - évadzáró

Forgács Péter igazgató visszatekintve az évadra nem tehetett mást, mint dicsérte a társulatot, a műszakot, a színházat, mindenkit. A közönség ugyanis ítélkezett. A mai napig időarányosan már több bérletet váltottak a következő évadra, mint egy éve. A TAO támogatásokból elképesztően nagy, százmilliós összeg folyt be a kasszába, jelezve a vállalkozások is elismerik a munkát.

Két évvel ezelőtt hetvenöt százalékos volt a színház látogatottsága a nagyteremben, idénre ez a szám jóval túllépte a kilencvenet! A legnépszerűbb színdarab a Csinibaba volt, ahányszor játszották, annyiszor kellett lépcsős teltházban megtenni ezt.

A következő évad giga bemutatója, ahogy az igazgató fogalmazott, az Abba musical, a Sakk lesz. Szeptember 12-én a nyílt napon ebből a szerencsések már megnézhetnek egy koncertváltozatot.

A 35 éves színházi épületből idén nyáron az ablakok újulnak meg, ez közel harmincszázalékos fűtési költségmegtakarítást jelenthet.

Sajnos a Kisfaludy-díjat nem tudták kiosztani, érvénytelen lett a szavazás, de ahogy azt az Kisfaludy Alapítvány elnöke Miklósy Lajos is megerősítette, ősszel újra szavazhat a társulat. Az ösztöndíjat viszont odaítélték Menczel Andreának.

Az önkormányzat részéről Somogyi Tivadar alpolgármester, mint győri polgár álmokról beszélt. Az egyiket Martin Luther King mondta el egy nagy gyűlésen. "Ő egy színesbőrű emberi jogi harcos volt, sajnos lelőtték. Volt egy álma, hogy afróamerikai elnöke legyen Amerikának. Ez valóra vált, csak ötven évet kellett várni rá.

Nekem is van egy álmom, hogy a győri színház legyen az ország legjobb vidéki színháza, és legyen bent az ország öt legjobb színháza között. Remélem nem kell ötven évet várnom. Ehhez az önkormányzat minden segítséget megad" - mondta az alpolgármester.

A cél már közel, hiszen a nemzeti státusz elnyerése, a teltházas előadások, a növekvő bérletszámok mind-mind arra utalnak, a város és a nézők is kedvelik a Győri Nemzeti Színházat.

Az árvíz az évadzáróra is "beszivárgott", az igazgató azonban bízik benne, hogy az utolsó vasárnapi bérletes előadás nem marad el a katasztrófahelyzet miatt!

Olvasóink írták

  • 1. Valaki 2013. június 09. 07:40
    „Normális Magyar színimű nem várható? :)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bokszoló is legény a gáton: Kelemen homokzsákot pakol

Mostanában edzésből, és homokzsák pakolásból áll a napja. Kelemen Balázs profi ökölvívó először a… Tovább olvasom