Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

2,7 milliós parkolóbővítés a győri Barátság Sportparknál - videó

Az erősen behatárolt terület ellenére további 10 parkolóhelyet alakítottak ki a parknál.
 

Szinte napra pontosan négy éve, 2009. szeptember 18-án adták át a megújult, külső megjelenésében és az egészséges életmódot elősegítő koncepciójában egyaránt egyedülálló létesítményt, a Barátság Sportparkot.

Ezt megelőzően a park mintegy három évtizedig szolgálta a lakótelep, illetve a város polgárainak szabadidős programjait, ami alatt csak az elengedhetetlenül szükséges karbantartás és felújítási munkálatok elvégzésére került sor.


Videó: OxygenMint ismert, az átépítés során a közel 29 000 m2-es parkban három korszerű, részben sátorral fedhető, változtatható kapuméretű, műfüves pálya, utcai kosárlabda pálya, szabadtéri erőpark, az uniós szabványoknak megfelelő gyermekjátszótér, az életkori sajátosságok figyelembevételével kialakított nyugdíjas park és egy 600 méteres rekortán borítású futópálya került megépítésre. A korszerűen megvilágított, zárhatóan körbekerített park igénybevételét egy 420 m2-es kiszolgáló létesítmény segíti öltözőkkel, irodákkal, terasszal és büfével.

Szombati Bertold Győr-Szol Zrt. ingatlangazdálkodási igazgatója elmondta: nyitás óta egyre nagyobb népszerűségnek örvendő létesítményt a GYŐRSZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. kezeli és üzemelteti. Az elmúlt négy esztendőben folyamatosan nőtt a látogatók száma, hisz az alkalmas minden korosztály számára a sportolásra, a szabadidő hasznos eltöltésére. Emellett egyre több nagyszabású sportrendezvénynek is helyet ad a Barátság Sportpark. Délelőttönként a győri iskolák közül a Móra, a Fekete, a Speciális, a Gárdonyi és a Tánc és Képzőművészeti tartja itt testnevelés óráit, ami az e téren megnövekedett feladataik miatt nagy segítség az oktatási intézményeknek. A délutáni órákban a park műfüves pályáinak kihasználtsága száz százalékos.

Ahogy egyre népszerűbbé vált a létesítmény, a helyi adottságok miatt, úgy jelentett egyre nagyobb gondot a parkolás, kellemetlenséget okozva a látogatók és a környéken élők számára egyaránt, hisz a parkhoz tartozó 13 db parkoló messze nem volt képes kielégíteni az igényeket.

Ezért született döntés arról, hogy az erősen behatárolt terület ellenére kerüljön kialításra további 10 db parkolóhely. A helyi viszonyokhoz remekül alkalmazkodó tervezési munkát követően a kezelő GYŐR-SZOL saját kivitelezésben Radnóti Ákos képviselő támogatásával, mintegy 2 millió 700 ezer forintos bekerülési költséggel, építette meg a parkolókat, melyek remélhetően nagymértékben segítik majd a létesítmény igénybevételét.


Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy tervezetten folynak a parkolóhely-bővítések a választókörzetében, hiszen a tavalyi évben a Körkemence utcában, a Szigethy A.97-107.környékén volt erre lehetőség, idén pedig ez a bővítés valósult meg, de továbbiakra is sor kerül még a körzet más részein ebben az évben. Hozzátette, hogy idénre az általa képviselt választókörzet összes utcájában elkészült a parkolóhelyek felfestése, így a Barátság Park melletti Ifjúság körúton, s a szomszédos Földes Gábor utca tízemeletes házai előtt-és mögött is, pont azért, hogy kulturált-és szabályos parkolás biztosítva legyen, hiszen ezáltal is szabadultak fel parkolók, amennyiben a felfestéseket betartva parkolnak, de ezzel az újabb 10 hellyel a környéken lakóknak is könnyebb lesz a parkolás, hiszen a sportolni jövők így kevésbé veszik el a helyeket a lakóház előtt.

Köszöni a lakosság türelmét is, hiszen korábban is számtalan kérés érkezett be a bővítésekre, viszont sok helyen ez egyáltalán nem lehetséges, hiszen az értékes zöldterületből, parkokból kellene elvenni területeket, aminek nagyon kicsi a lakossági támogatottsága és itt Adyvárosban a zöldterületek fejlesztése is elsődleges és az ilyen szempontok figyelembevételével van lehetőség az ilyen fejlesztésekre is.

Olvasóink írták

 • 6. Mankapunka 2013. szeptember 20. 16:46
  „Ott a benzinkút mögött meg csont üres a parkoló. Nem értem, valaki több órát megy sportolni, és nincs 5 perce sétálni?

  Olyan hipertecsós eset, a legközelebbi parkoló kell, de utána több órát mozgok.

  Tényleg elkényelmesedett a társadalom, de hogy még a sportolók is, na ez a vicc.”
 • 5. arrabonem 2013. szeptember 20. 10:42
  „4. bn
  Igazságod vagyon.”
 • 4. bn 2013. szeptember 20. 09:47
  „10db parkoló miatt kellett ekkora csinnadrattát csinálni?
  Az a szomorú, hogy már átadáskor nem volt meg megfelelő parkolószám, hanem csak simán megváltották, de ettől több autó nem tudott megállni ott. Inkább szép csendben kellet volna átadni.
  a 20eFt/m2 nem tűnik vészesnek, főleg, hogy csak a térkő m2-e lerakva kb. 3000-5000Ft”
 • 3. Hedon 2013. szeptember 20. 09:33
  „# 1

  Novembertől - márciusig nem éppen kerékpáros barát idő van Magyarországon.
  Ehhez még hozzávesszük hogy meccs után letusolva átöltözve, indul haza az ember
  azt abban a 4-5 hónapban én sem kerékpárral tenném meg.
  A kivitelezés viszont egy csöppet drágának tűnik, ha csak valamilyen közművet
  esetleg a bővítés miatt át kellett helyezni.”
 • 2. Gőcze_László 2013. szeptember 20. 07:55
  „Legyünk egy kicsit engedékenyek, de azért érdekelne mi kerülhetett 1m2 parkolóterület kialakításakor ~20eFt-ba?”
 • 1. piroskaésabarkasz 2013. szeptember 20. 05:36
  „Sportpályához parkoló???Nem inkább kerékpártárolót kellene építeni??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 350-en pattantak kerékpárra Győrben - videó, fotók

A Segítőház Alapítvány csütörtökön rendezte meg jótékonysági kerékpártúráját; a célállomás a táplánypusztai szociális intézmény volt. Tovább olvasom