Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

182 millió a számlán: a Pannon Szárnyas dolgozói megkapják jogos fizetésüket

Jó hír a sokat szenvedett Pannon Szárnyas dolgozóinak: hamarosan számlájukon lesz megérdemelt fizetésük, de azért üröm is vegyül az örömbe.

Mint arról hírt adtunk szeptember közepén, felszámolóbiztos szerint elmaradt bérük jelentős részét megkaphatják a győri Pannon Szárnyas egykori munkatársai.

Nos, a 182 millió forintos kérelemről a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ örömteli döntést hozott a napokban.

"Azon dolgozunk, hogy pénteken el tudjuk utalni a dolgozók elmaradt bérét"

"A Pannon Szárnyas számlájára megérkezett a 182 millió forint, jelenleg azon dolgozunk a munkatársaimmal, hogy pénteken el tudjuk utalni a dolgozók elmaradt bérét" – kezdte a kisalfold.hu-nak Nemeskéri Attila felszámolóbiztos.

Kis üröm is vegyül azért az örömbe. Tekintettel ugyanis, hogy cég bér- és bérjellegű tartozása a jelenlegi állapot szerint meghaladja 228 millió forintot, többen nem fogják megkapni teljes mértékben jogos járandóságukat.


Képünk illusztráció. Fotó: Kisalföld-archívum.
Képünk illusztráció. Fotó: Kisalföld-archívum.


"Egy év leteltével bizakodhatnak egy újabb sikeres bérgarancia kérvényben"

"A bérgarancia támogatási program keretein belül 994 500 forint a kifizetések felső határa. Azok a dolgozók, akiknek ennél magasabb összegű fizetésüket nincs lehetőségünk elutalni, egy év leteltével bizakodhatnak egy újabb sikeres bérgarancia kérvényben.

Hozzá kell azonban tennem, hogy másodjára már csak korlátozott összeget lehet igényelni, s azt is szigorú feltételek mellett" – tudtuk meg Nemeskéri Attilától.

A felszámolóbiztos hozzátette: "azok az egykori Pannon Szárnyas munkatársak, akiknek a bankszámlaszámuk megváltozott március óta, saját érdekükben jelezzék minél előbb a változásokat munkanapokon 9 és 14 óra között a 96/900-029-es telefonszámon, vagy a következő e-mail címen".

Olvasóink írták

  • 2. janika 2010. október 02. 06:31
    „Vajon ez az esemény köszönhető e megyei szakszervezetnek?”
  • 1. döncike 2010. október 01. 13:43
    „Végre történt valami!Ennyi idő után már ideje volt annak hogy pénzt kapjunk.De remélem ez nem csak ígéret és valóban most már 1-2 napon belül rajt lesz a pénz a számlánkon.De sajnos amit kapunk az szerintem sokaknak el is megy arra a sok kölcsönre amit kérni kellett.Mert ugye mint köztudott március óta no lóvé.És az akárhogy is számolom bizony kemény 7 hónap.Gondolom ezzel nem én vagyok így egyedül.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Politikai plakátok mustrája Győrben

Hová és hogyan ragaszthatók ki a választási plakátok? Miként hatnak ránk ezek a kampányeszközök?… Tovább olvasom