Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

135 millió forintból nem úsznak az utcák Győr-Szabadhegyen - videó

Elkészült a győr-szabadhegyi csapadékvíz-elvezetés felújításának negyedik üteme, a beruházást kedden avatták fel.

Az eseményen Borkai Zsolt polgármester (Fidesz) hangsúlyozta: több városrész – Szabadhegyen kívül Kisbácsa, Adyváros, Gyirmót és Ménfőcsanak – ilyen munkálataira nyert el az önkormányzat összesen 280 millió forint európai uniós támogatást, amihez 31 millió forintot saját erőként tesznek hozzá. Emellett a város pénzén, 214 millió forintból az érintett utcákat is felújítják.

Videó: Oxgen Hírügynökség


Simon Róbert Balázs alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője (Fidesz) elmondta: a most átadott fejlesztés a Mozsár, a Gyöngyvirág és a Kopja utca szakaszait érintette. A 65,5 millió forintos uniós támogatásból kiépítették a korszerű csapadékvíz-elvezető rendszert, korábban ugyanis nagy esőzésekkor vízben álltak a pincék és a kertek.

Emellett a városháza további 69,5 millió forintot költött az utcák és – összesen 600 méter hosszon – a járdák rekonstrukciójára. A politikus hangsúlyozta: a közeli Lepke utcában már zajlanak a hasonló munkálatok, amelyekkel ősszel végez a kivitelező. Az lesz az ötödik üteme annak a programnak, amelyből még öt ütem van hátra.

Győr-Szabadhegyen 2006 óta a Pannónia, a Vak Bottyán és a Traktoros utcában újult meg a csapadékvíz-elvezetés. Ezenkívül kiépítették a városrész vizeinek befogadójába, az adyvárosi 1-es számú tározótóba vezető gerincvezetéket egy olajleválasztó műtárggyal együtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz után a gáton - Rabok nélkül mostanáig

A büntetés-végrehajtó intézetek több száz fogvatartottat küldtek a gátakra. Tovább olvasom