Győr és környéke

2018.10.18. 09:33

Klassz drónfelvételeket mutatunk a győri Bécsi kapu tér építéséről! - galéria

Madártávlatból így újul meg a hangulatos tér Győr történelmi negyedében.

kisalfold.hu

A Bécsi kapu tér teljes felújítása egész nyáron folytatódott, a munkálatok várhatóan év végéig tartanak, illetve egy-egy apróbb korrekció (főleg a teret övező épületekben) 2019-re is áttolódhat. Az 1,8 milliárdos költségek felét az állam, másik részét a város állja.


Áprilisban a Vadmentő Nimród-szobrot a Magyar Képzőművészeti Egyetemre, júliusban a Kisfaludy-szobrot Szórádi Zsigmond szobrászművész műhelyébe szállították restaurálásra. A karmelita templom előtti részt és a tér középső területét jelenleg burkolják.


A belvárosi teret övező Sarkantyú köz csapadékvíz elvezetési gondjait orvosolandóan is komoly feladat vár a szakemberekre: 7 méter mélyen új, négy szivattyúval felszerelt szennyvíz-átemelőt kell beüzemelniük a Nimród-szobor mögé. A felszínről ez nem lesz érezhető, csupán két fedőlap lesz látható.

 

A burkolat felújítás mintegy 5000 négyzetméter felületet érint, amely 3000 négyzetméter bontott és újjáépített építőanyag mozgatását jelenti. Fotók: Győri Útkezelő Szervezet





 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!