Győr és környéke

2018.07.24. 09:30

Győr-Adyvárosban épül az újabb nyilvános illemhely - fotó

Az adyvárosi tó környékén épül a következő nyilvános automata illemhely Győrben. Az idén elkészült másik két ilyen WC eddig tisztának és könnyen használhatónak bizonyult.

kisalfold.hu

Hamarosan újabb automata WC-t használhatnak a győriek. Az év elején a Bisinger sétányon, majd június közepén, a Virágpiac mellett telepített automatizált, közterületi nyilvános illemhelyet a GYŐR-SZOL Zrt"

– olvashatjuk a közszolgáltató honlapján.

 

Nyilvános WC a Virágpiac mellett

Nyilvános WC a Virágpiac mellett


A harmadik automata illemhely az adyvárosi tó környékén fog felépülni várhatóan augusztus első hétvégéjéig; a munkálatok már látszódtak, amikor néhány napja arra jártunk. A népszerű várjátszótér és a tóparti sétány mindig sokakat vonz, így ésszerű volt ezt a helyszínt választani.


Néhány járókelő a következőket mondta az adyvárosi illemhelyről.

 

  • „Messzebbről érkeztünk, az unokánk kívánsága volt, hogy jöjjünk el a várjátszótérre. Örülünk, hogy a jövőben lesz itt egy nyilvános WC".
  •  

  • „Itt lakunk a szomszédos emeletes házban, így nekünk nem fontos ez az újítás. Bármikor haza tudunk ugrani, ha szükséges".
  •  

  • „Augusztusban elkészül? Azt biztos nem mondták, melyik év augusztusában. Mindent csak ígérgetnek".
  • Az adyvárosi a nyolcadik nyilvános illemhely lesz Győrben. A WC-ket 200 forint befizetése után szabadon használhatjuk.

    Az adyvárosi a nyolcadik nyilvános illemhely lesz Győrben. A WC-ket 200 forint befizetése után szabadon használhatjuk.

    Ami a Bisinger sétánynál és a Virágpiac mellett üzemelő illemhelyeket illeti: elmentünk és kipróbáltuk. Könnyen értelmezhető tájékoztató szövegek, korrekt tisztaság (egy nyilvános WC-hez képest), és megtöltött szappanadagoló volt az illemhelyeken.

    Az év elején a Bisinger sétányon telepítettek ilyen illemhelyet.

    Az év elején a Bisinger sétányon telepítettek ilyen illemhelyet.

    A kézszárító működött, a csapból normális mennyiségű víz folyt, aminek működéséhez hozzá sem kellett érni a berendezéshez. Így nincs olyan érzése az embernek, hogy kézmosás után koszosabb a keze, mint az előtt.

    „A szerkezetek vandálbiztos kialakításúak, mozgáskorlátozottak számára is használhatók, az üzemeltetésével járó szervizelési munkálatok egyszerűen elvégezhetőek, s mindegyik külső környezete rendőrség által kamerákkal megfigyelt" – írja a gyorszol.hu.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!