Győr és környéke

2018.07.05. 08:25

Fotókon mutatjuk a felújított vécét a győri vasútállomáson

Az újranyitás napján, szerda reggel példás tisztaság volt a győri vasútállomás aluljáróhoz közeli vécéjében. Reméljük, hónapok múlva is hasonló higiéniás körülményekkel találkoznak az utasok.

Szeghalmi Balázs

Mint arról szerdán beszámoltunk, új kormányablak nyílik ősszel Győrben, így a lepukkant állapotú vasútállomás korszerűsítése, akadálymentesítése kis lépéssel elkezdődött. Szerdai írásunkban jeleztük, hogy a régi mosdót felújítják és a jelenlegi pénztárak mellett létesítenek egy akadálymentes, új mellékhelyiséget is. Utóbbira a kormányablak ősz végi nyitásáig várni kell.


10 éve hajléktalanok lakták 


A MÁV sajtóosztálya felhívta a figyelmünket, hogy a régi illemhely modernizálása befejeződött, a vécé július 4-én újra nyitott. A sajtóosztály felajánlotta, hogy tekintsük meg a mosdót. Éltünk a lehetőséggel, hisz Olvasóink korábban többször kritikát fogalmaztak meg a vasútállomás mellékhelyiségéről.


A viszonyok 2007-ig minden túlzás nélkül borzalmasak voltak. A helyzet annyira eldurvult, hogy bő fél évre lezárták a vécét, mivel a rossz állapotú mosdóba hajléktalanok költöztek. Ezekben a hónapokban mobilvécé várta az utasokat a peronon. Végül egy helyi vállalkozó bérbe vette az illemhelyet és 2007 nyarára végzett a szükséges munkákkal.

A győri vasútállomás mosdója az aluljáró felől közelíthető meg, használati díja 200 forint.

Rajtunk is múlik


Eltelt 11 év és a mosdót újra tatarozták. Szerda reggel letisztult tér fogadott bennünket a férfi illemhelyen. Az egyszerű dizájn a célnak megfelelő, a vécé nyitási tisztasága pedig követendő példa. Hogy ez így marad-e a jövőben, rajtunk is múlik. A férfi illemhelyen két ülő és három álló vécét alakítottak ki.

3500-4000 utas naponta


A győri vasútállomáson hétköznap átlagosan körülbelül 3500 utas fordul meg. Hétvégenként ez a szám eléri vagy meghaladja a 4000 embert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!