Győr és környéke

2018.02.19. 22:11

Egész hétre elhalasztották a turbókörforgalom aszfaltozását Győrben

Ezen a héten biztosan nem lesz útzár a csomópontban és a 82-es főút győri szakaszának egy részén.

Szeghalmi Balázs

Kedd, 9.22 - Szerdától a buszok az eredeti útvonalon járnak


"Az autóbuszok szerdától, azaz február 21-től hajnaltól az eredeti menetrend szerint közlekednek" - közölte Domanyik Eszter, a győri Városháza szóvivője.


Az 5, 5B, 5R, 14B, 32, 34, 36, 37 jelzésű helyi, valamint a 82-es és 83-as főúton közlekedő helyközi autóbuszjáratok szerdától tehát újra eredeti útvonalukon és megállóhelyeiket érintve közlekednek Győrben.


Kedd, 7.05 - A buszok kedden terelőútvonalon közlekednek


"Tekintettel a várható havazásra, az a döntés született kedd reggel, hogy ezen a héten nem aszfaltozzák a bővített csomópontot a Szauter út és Szent Imre út találkozásánál" - közölte portálunkkal Máthé-Tóth Péter.


A Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke hozzátette: a buszok egyelőre terelőútvonalon közlekednek. Amint visszatérnek a buszok az eredeti útvonalaikhoz, értesítjük Olvasóinkat.


A turbókörforgalmat az elkövetkező 2-3 hétben be akarják fejezni a szakemberek, de konkrét, új időpont egyelőre nincs. Úgy tűnik, ebben a kérdésben Tél tábornok fog dönteni.   


Hétfő, 21.12. - Kedd reggel 7 órakor dől el, hogy aszfaltozzák-e a turbókörforgalmat Győrben


A kisalfold.hu-n kedd reggel 7 óra után pár perccel olvasható lesz, hogy életbe lép-e az útzár a 82-es főút győri szakaszán.


​​​​​Mint arról múlt héten többször hírt adtunk, aszfaltozni készülnek Győr új turbókörforgalmát a 82-es főút és a Szauter út találkozásánál. A csomópontot a tervek szerint keddtől csütörtökig lezárják és ezzel együtt teljes útzár lép életbe a 82-es főút győri szakaszán a Szauter út és a József Attila út között. A kedd reggelre várható havazás miatt azonban kérdőjelessé vált, hogy a szakemberek el tudják-e kezdeni aszfaltozni a körforgalmat.


Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke hétfő este azt közölte portálunkkal, hogy három forgatókönyv van a keddi napra.


1. Ha nem esik jelentős mennyiségű hó éjszaka, akkor útjára indulnak a munkagépek és életbe lép az útzár. Ezen időszakra az autósok számára javasolt terelőútvonal: 83. sz. főút - Nagy Imre u. - Vasvári Pál u., Tihanyi Árpád u. - Jereváni u. - József Attila u. A járdák használhatók lesznek. A buszok ezen a terelőútvonalon fognak közlekedni.


2. Elkezdik a lánctalpas gépek a munkát, de az erős havazás miatt félbe kell szakítani az aszfaltozást. Kedden legkevesebb 5 órán át aszfaltoznának a csomópontban.


3. Az erős havazás miatt elhalasztják a tervezett munkát. Erről kedd reggel 7 órakor fog döntés születni.


Amint határoznak a szakemberek, 7 óra után pár perccel a kisalfold.hu-n olvasható lesz a friss hír, hogy életbe lép-e az útzár. Így indulás előtt mindenki információt szerezhet arról, milyen közlekedési viszonyokra, forgalomra számítson Győr egyik közlekedési ütőerén. Folyt. köv. innen.

 

A bővített körforgalom célegyenesben van, már csak az kell, hogy a burkolat kopóréteget kapjon. Kérdés, hogy mikor. Fotó: H. Baranyai Edina

A bővített körforgalom célegyenesben van, már csak az kell, hogy a burkolat kopóréteget kapjon. Kérdés, hogy mikor. Fotó: H. Baranyai Edina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!