Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Vietnámban létesít húsfeldolgozó üzemet egy körmendi cég

Több mint 2,5 milliárd forintos beruházással létesít húsfeldolgozó üzemet és száz húsüzletből álló kereskedelmi hálózatot, a magyar ízeket népszerűsítve Vietnamban a körmendi székhelyű Babati és Társa Kft. - közölte az MTI-vel csütörtökön a Vas Megyei Iparkamara által rendezett vietnami-magyar üzletember találkozó és fórum szünetében Babati Zoltán, a cég tulajdonosa.
A nyolcezer négyzetméter alapterületű üzemben a tervek szerint óránként 120 disznót tudnak majd levágni, naponta 600 mázsa készterméket állíthatnak elő, ezer embernek adhatnak munkát és megélhetést - mondta a tavaly mintegy 2,5 milliárd forint árbevételt és csaknem 8 millió forint adózott eredményt felmutató kft. tulajdonosa.

Hozzáfűzte: a beruházásról már három éve tárgyalnak a vietnami féllel, akik többször is jártak a Babati Kft. körmendi üzemében.

Babati Zoltán szólt arról is, kormoly kihívásnak kell megfelelniük, hiszen Vietnamban teljesen más az éghajlat, a hőmérséklet és a páratartalom, amihez a gyártási technológiát is igazítani kell, és a tevékenység is más léptékű, hiszen csak Hanoi 9-10 milliós felvevőpiac.

Az ügyvezető-igazgató elmondta, az új üzem építése napokon belül megkezdődhet, a szükséges gépeket és berendezéseket Magyarországról szállítják. A termelés a tervek szerint a jövő év elején kezdődhet meg a vietnami húsüzemben.

A körmendi székhelyű Babati és Társa Húsfeldolgozó és Kereskedelmi Kft. 180 embert foglalkozat, évente 40 ezer sertést vág le, naponta 30-70 mázsa húskészítményt állít elő.

Pham Viét Són, a Vietnami-Magyar Kereskedelmi és Szolgáltató Rt. elnöke szerint a magyar húsipari termékeknek nagy sikerük lehet Vietnamban, a kolbászok markáns fűszerezése, sajátos ízvilága ugyanis nagyon tetszik a vietnami embereknek.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által rendezett üzleti fórumon, amelyen részt Nguyen Thanh Tuan, Vietnam magyarországi nagykövete is, a két ország gazdasági kapcsolatairól szólva úgy fogalmaztak: abban mindkét oldalról sok a kiaknázatlan lehetőség.

A nagykövet azt ígérte, mindent megtesznek a jövőben azért, hogy elősegítsék a magyar vállalkozók megjelenését Vietnamban.

A fórumon elhangzott, hogy míg korábban Magyarország elsősorban gépeket, berendezéseket, gyógyszereket szállított Vietnamba, egyre nőnek az értékesítési lehetőségei az élelmiszeripari termékeknek, a boroknak és pálinkának, a kozmetikai termékeknek, de a víztisztítással, szennyvízkezeléssel és a megújuló energiákkal kapcsolatos komplett technológiák értékesítésének is. Az ázsiai országból továbbra is a textiltermékek, a ruházati cikkek, cipők és elektronikai termékek behozatala a jellemző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bulgária gázmegállapodást köt Görögországgal

A megállapodás keretében egy csaknem 180 kilométer hosszú gázvezetéket építenek, hogy… Tovább olvasom