Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Unió szerte a magyar áram a legolcsóbb

Az Európai Unió fővárosai közül Budapesten volt a legolcsóbb az áram és a második legalacsonyabb a földgáz euróban számított lakossági átlagára januárban.
Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közleménye szerint az európai uniós tagállamok fővárosai közül negyedik hónapja Budapesten a legalacsonyabb a lakosság villamos energia költsége, a lakossági fogyasztók földgázátlagára pedig egyedül Bukarestben alacsonyabb.

A nemzetközi összehasonlításban a MEKH szakértői az EU-tagországok fővárosaiban és a Belgrádban élő átlagfogyasztók villamosenergia- és földgázárait hasonlítják össze 2013 nyara óta az Eurostat, az Európai Bizottság statisztikai főigazgatósága által közzétett hivatalos adatok alapján.

Az MVM Csoport, a hazai energiaszektor meghatározó szereplője az elmúlt évek során hozzájárult ahhoz, hogy a lakosság energiaköltségei tartósan mintegy negyedével csökkenjenek a kormány energiapolitikájának megfelelően - fogalmaznak a közleményben.

Az átlagár-csökkentéshez az MVM Zrt. és az általa irányított társaságcsoport a többi között a hazai villamosenergia-termelés 53,6 százalékát adó, a magyarországi erőművek közül legalacsonyabb költségszinten működő paksi atomerőmű biztonságos üzemeltetésével, a kedvező beszerzési források folyamatos optimalizálásával, valamint egyes díjelemek csökkentésével járult hozzá - közölte az MVM.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felderítené a NAV a be nem jelentett automatákat

Célirányos ellenőrzésekkel derítené fel az adóhatóság a határidőig be nem jelentett… Tovább olvasom