Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Szeptember 30-ával kerül vissza az államhoz az E.ON gázüzletága

Szeptember 30-ával kerül vissza az E.ON gázüzletága a magyar államhoz - mondta a nemzeti fejlesztési miniszter.
Szeptember 30-ával kerül vissza az E.ON gázüzletága a magyar államhoz - mondta a nemzeti fejlesztési miniszter a Kossuth Rádiónak adott interjúban. Németh Lászlóné arról is beszélt, hogy az MVM-nek is nonprofit módon kell majd szolgáltatnia a lakosságnak.

A miniszter a G7 című gazdasági műsornak adott interjút, amelyből pénteken közölt részletet a 180 perc.

Németh Lászlóné elmondta: szeptember 30-ával kerül vissza az E.ON gázüzletága - a kereskedő és a tároló cég is - a magyar államhoz. Ezután már lehetősége lesz az államnak az ártárgyalásra, a tényleges kereskedelmi folyamatok befolyásolására a földgázimportnál.

Hozzátette: az áramszolgáltatásnál az állami tulajdonú MVM szerepe erősödni fog, és a cégnek is alkalmazkodnia kell majd ahhoz a szemlélethez, hogy a lakossági szolgáltatások nonprofitok legyenek.

Az energiaárakkal kapcsolatban kijelentette: a kormány szeretné biztosítani a lakosság számára, hogy az eddig megtett és az eddig bejelentett rezsicsökkentő lépések egy kiszámítható és hosszú folyamatban változatlanul megmaradjanak. A közművekre készülő szabályozás adja meg a törvényi keretet a lakosság biztonságához - mondta.

Németh Lászlóné közölte: újabb változásokra nem lesz szükség a kormány energiapolitikájában, a szolgáltatókkal a megvásárlásukról megkezdett tárgyalások meghatározzák az irányt.

Jelenleg hat-hét közműcég tulajdonosával tárgyalnak a visszavásárlásról, az év végéig már több részletet lehet majd erről megtudni - tette hozzá a nemzeti fejlesztési miniszter.

Olvasóink írták

 • 20. Dwatson 2013. szeptember 28. 11:51
  „http://www.vg.hu/penzugy/tozsde/eldolt-ujra-dollarmilliardos-hitelt-kell-felvennunk-411979
  http://www.mfor.hu/cikkek/Hova_tunt_az_IMF_elotorlesztes_fele_.html
  Úgy látszik van rá pénz.”
 • 19. dödike 2013. szeptember 28. 10:10
  „A 90-es években minden párt azt harsogta hogy az állam nagyon rossz gazda mert az állami vezetők nem tekintik tulajdonuknak a céget.Van benne igazság lásd.:BKV,MÁV stb. Ott az államnak kell a veszteséget utánapótolni az adófizetők pénzén,ennek ellenére a felső vezetés a privát szférát meghazudtoló módon keres.A melósnak ott is csak kévés jut.Állami árak meg bérek voltak a Kádár korszakban,abba buktak bele.”
 • 18. Vegita 2013. szeptember 28. 08:36
  „Ez a hír kicsit félrevezető!
  Eddig az volt, hogy csak a gáztározókat adta el az EON, azaz nem a teljes üzletágat. Kereskedő továbbra is marad az EON ott, ahol eddig ők voltak. Bár már a tv-ben is hallottam így, most akkor melyik igaz?
  Budaörsön amúgy nem a németek vannak, a hálózat felújítását ott mástól kell kérni, de szerintem mindegy melyik terület, és szolgáltató, azokat csak akkor javítják mikor hiba van rajtuk.
  Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy a választások után mi lesz. Ha kormányváltás akkor gondolom minden vissza, ha nem akkor meg azt mondja a fidesz, hogy sikerült most már leállhatunk?! Majd meglátjuk..”
 • 17. load 2013. szeptember 27. 22:13
  „10. Baxx
  " a kormány jó irányba halad velük akpcsolatban, csak a "meddig tart még" a kérdés!"
  Az ilyesmi mindíg a totális összeomlásig szokott tartani.
  Ez nem is kérdés.
  A hálózat karbantartások elmaradásakor - általában - ez a menetrend.”
 • 16. miracle 2013. szeptember 27. 17:43
  „Baxx
  Remélem te nem vásárolsz semmilyen külföldi terméket Mo-on, mert jaj mennyi profitot kivisz az országból az a külföldi gyártó, meg az áruházlánc is.
  Ugyanakkor bizonyára gyakran igénybe veszed az echte állami vállalatok és intézmények magas színvonalú szolgáltatását, úgy mint MÁV, Posta, egészségügy.
  Látszik, hogy a 70-es években nem tapasztaltad, hogy milyen volt az infrastruktúra, meg a kínálat az üzletekben.
  Éljen a fidesz cucializmus, államosítás, hatósági ár, tervgazdálkodás.”
 • 15. szimre50803 2013. szeptember 27. 17:29
  „Törvényben kellene tiltani, hogy ne emelhessék a kenyér, a hús, a többi létfontosságú élelmiszer árát! Azonkívül a víz, gáz, egyéb tüzelő, elektromos áram árát stb.!”
 • 14. Baxx 2013. szeptember 27. 16:06
  „mindigatutit! Tudod a baj az, hogy a németeknek nem mondhatod meg, hogy újítsd fel a hálózatot öreg, mert a szerencsétlen magyarok nem látnak a sötétben! Mert erre ő azt mondja: mi közöd hozzá, ez az enyém, azt csinálok vele amit akarok. És jogilag megáll a válasz. Lesarkítva.”
 • 13. mindigatutit 2013. szeptember 27. 15:36
  „Itt egy újabb mai "nemzeti " <moderálva> ala fidesz
  http://index.hu/gazdasag/2013/09/27/budaors_szembeszall_a_rezsibuntetessel/”
 • 12. mindigatutit 2013. szeptember 27. 15:22
  „Baxx
  Igazad van:)Mennyivel jobb pl a MÁV,BKV súlyos állami pénzekből dotált ,milliós jutalmakat kapó korrupt pártkatonák kifizető helyéül szolgáló állami bocs nemzeti szarkupacok??”
 • 11. kitiltottak 2013. szeptember 27. 13:10
  „Baxx
  Ez az igazság! ...és sajnos sötétség marad egy iszonyatos környéken!”
 • 10. Baxx 2013. szeptember 27. 13:01
  „Kevés a szerelő, elavult a technika, na meg úgy általánosságban napi szinten érezhető a piaci erőfölénnyel való visszaélés, amit pl. a Magyar Energia Hivatal is tud, de nem tesz semmit! Ha magyar tulajdon lenne, nyilván könnyeben lehetne nyomást gyakorolni. Az eon nem kis cég, súlya van a világban, a kormány jó irányba halad velük akpcsolatban, csak a "meddig tart még" a kérdés!”
 • 9. kitiltottak 2013. szeptember 27. 12:48
  „baxx
  odatartozik,már náluk is lett panasz téve! Mintha meg sem hallanák!”
 • 8. Baxx 2013. szeptember 27. 12:34
  „Nem mindegyik közvil hiba tartozik Győrben az eonhoz! Amúgy nagyon itt az ideje az áram szegmenst is átvenni! Hogy mennyi profitot vittek ki, sose tudjuk meg, de hogy hálózatfejlesztésre csak a kötelező minimumot fordították az biztos! Arról meg nem is beszélve, hogy a magyar(!) vezetés az eon cégeiben: hálózat, ügyfélszolgálat stb. kritikán aluli szinten van minden téren...”
 • 7. mindigatutit 2013. szeptember 27. 12:29
  „Törvényben tiltanák meg, hogy a bankok - az ingyenes készpénzfelvételre hivatkozva - emeljék szolgáltatásaik díjait, mondta Rogán Antal."
  De akkor minden más dolognak az árát is rögzíteni kell! Mert ha a beszállítók árai növekszenek, de a végterméké nem, akkor az illető vállalkozás - még ha bank is - csődbe megy.
  Pl. hogyan lehet bebetonozni a rezsicsökkentést, a szolgáltatók beszállítói árainak bebetonozása nélkül?
  Pl. az ivóvíz szolgáltatás ára végleges. De akkor a nagy teljesítményű szivattyúk ára sem növekedhet, meg a vízcsöveké sem, a laboratóriumi vizsgálatoké sem (vízkeménység, mikróbák száma, nitrát, nitrit mennyisége stb). Nem növekedhet a szivattyúk energiaellátása céljából átvett áram ára sem. A szolgálati és műszaki gépkocsik benzinjének ára sőt maguknak a gépkocsiknak az ára sem.,És végül nem növekedhet a vízművek dolgozóinak a fizetése sem.
  Eszerint a természeti törvényeket a magyar törvények felülírják?”
 • 6. Mazzola 2013. szeptember 27. 12:03
  „Azert lett most visszavasarolva ,hogy majd kesöbb megint ellehessen adni jopenzert.
  Valtoznak az idök ,egyszer igy egyszer ugy, ami nemvaltozik az ,hogy mindig a polgar fizeti
  a cechet.”
 • 5. xverax 2013. szeptember 27. 11:39
  „2. Acélvakond1 2013.09.27. 10:30

  elő kellene venni azt aki eladta....”
 • 4. kitiltottak 2013. szeptember 27. 10:58
  „Visszakerülhetne az áram is és akkor talán lenne világítás a Bán Aladár utcában is! Mert az E.ON az már nem akar csinálni semmit! <moderálva>”
 • 3. miracle 2013. szeptember 27. 10:39
  „A nonprofit egyébként sem azt jelenti, hogy valami olcsó.
  Vagy ha mégis az akar lenni - lásd Kádár-éra - akkor 5-10 év múlva valaki majd triplán jól megfizeti az árát.
  Persze tisztában vagyok, hogy ezt a Nem.Egy.Működő rendszer nagy ívben <moderálva>”
 • 2. Acélvakond1 2013. szeptember 27. 10:30
  „Üveggyöngyökért privatizáljuk, egy-két évtizedig hagyjuk, hogy a profitot kivigyék az országból, majd jóval a piaci ár felett visszavesszük. Tanítják ezt valahol?”
 • 1. Babybogyo86 2013. szeptember 27. 09:38
  „"lakossági szolgáltatások nonprofitok legyenek" Én pedig ezt el is hiszem :-D.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Inflációs jelentés: a fogyasztóiár-index a 3 százalékos cél alatt maradhat

A Magyar Nemzeti Bank aktuális inflációs jelentése szerint az export és az import gyorsulva bővül, a… Tovább olvasom