Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Októbertől módosultak a Start értékpapír-számla nyitásának feltételei

Fontos változások léptek életbe 2012. október 1-jétől kezdve a Start értékpapír-számla kapcsán, mely az újszülötteknek járó állami támogatáson felül lehetővé teszi a megtakarítások további növelését.

Ettől az időponttól kezdődően már csak a Magyar Államkincstárnál nyitható ilyen típusú számla.

Eddig kizárólag a 2005. december 31. után született gyermek javára lehetett számlát nyitni, ezt követően a szabályozás lehetővé teszi, hogy a korábban született gyermekeknek is nyitható legyen.

Ebben az esetben azonban nincs egyszeri állami támogatás, és 25.000 forintot a számla megnyitásakor be kell fizetni.

A számlát nyitóknak azonban így is előnyös az ily módon történő takarékosság, hiszen évente megkapják a befizetések 10 százalékát, a maximum 6.000 forint állami támogatást, illetve a gyermek 18 éves koráig a számlán elhelyezett összeg mentes a kamatadó alól.

A számlára befizethetnek magánszemélyek (szülők, rokonok), sőt akár települési önkormányzatok is.

Kibővült a számlanyitásra jogosultak köre, hiszen a fenti időponttól a hozzátartozók is jogosultak a számlanyitásra, a számlanyitáshoz szükséges adatok ismeretében és a leendő számlatulajdonos gyermek adóigazolványa birtokában.

Megszűnik továbbá az évi 120 ezres befizetési korlát is. További részletekért a Magyar Államkincstár győri Állampénztári Irodájánál lehet érdeklődni (9022 Győr, Czuczor G. u. 26., telefon: 96/314-066, e-mail: api.gyo@allamkincstar.gov.hu), valamint bővebb információk találhatók a Magyar Államkincstár honlapján is.

Olvasóink írták

  • 2. kuugor 2012. október 15. 07:50
    „A malacpersely korul miert is latok kanadai 1, 5 es 25 centeseket?”
  • 1. öröksoproni 2012. október 04. 10:27
    „Megszűnik a 120 ezres maximum határ. Fizessünk be minél többet, állami kezelésbe. Aztán majd a rettenetes gazdasági állapotokra hivatkozva benyelik ezt is. Vagy az infláció miatt töredékét fogja érni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alig változtak az árfolyamok szerdán

Az eurót délután fél ötkor 286,27 forinton jegyezték, míg délelőtt fél tízkor 286,35 forinton. Tovább olvasom