Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Nem élénkült a hazai ipar - Elemzés: máj. 4-10.

Védekezett Európa: az unió 750 milliárd eurós pénzügyi mentőcsomagot szavazott meg, az ECB is beszáll a védekezésbe.

A KSH előzetes adatai szerint havi szinten 0,4%-kal csökkent az ipari termelés márciusban. Év/év alapon 2,8%-os növekedést mértek, amely elmarad a piac által várt kb. 4,7%-tól.

A februári éves növekedési adatot +8,4%-ról 8,1%-ra korrigálta a KSH, ehhez képest is erőteljes lassulás mutatkozik márciusban. Igaz, ebben most egy ellentétes bázishatás is szerepet játszik: a tavaly márciusi adat átmeneti pozitív kiugrást mutatott (+4,7% hó/hó). Összességében az adat óvatosságra inthet a hazai gazdaság és ezen belül az ipar élénkülésére vonatkozó várakozásokat illetően.

Az unió közbelépett

Az eurozóna pénzügyi vezetői a hétvégi maratoni tárgyalások eredményeképpen példátlan mentőcsomagról állapodtak meg, hogy megakadályozzák az adósságválság továbbgyűrűződését. Az eurozóna és az IMF összesen 750 milliárd euro értékben vállal finanszírozást a későbbiekben esetlegesen rászoruló tagállamok részére. Az eurozóna vezetői egyöntetűen kiálltak az eurozóna mellett, és jelezték, hogy készek megvédeni az eurót és a bajba jutott eurozóna tagállamokat a spekulánsokkal szemben.

A 750 milliárdos összegből 250 milliárdot biztosít az IMF, 60 milliárdot az EU költségvetése fedez, míg a maradékot a tagállamok biztosítják hitelkeretek és garanciavállalások formájában.

A Buda-Cash részletes heti gazdasági elemzése, máj 4-10. >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adózási ötletek - KDNP: családi adózás

Harrach Péter szerint a családi adózásról szóló javaslatot az adórendszer általános reformjának… Tovább olvasom