Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Mit kíván a magyar gazdaság most? - Kiáltvány a megyei kamarában

A kamara felhívja minden politikus figyelmét, hogy tegyen meg minden, hogy az Európai Bizottság kohéziós támogatás csökkentési javaslata ne lépjen érvénybe.
Mihalicz Antal a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kedden sajtótájékoztatón ismertette az a kiáltványt, amit a tizenhárom tagú elnökség közösen fogalmazott meg.

A kamara felhívja minden politikus, szakember és Európában elismert, köztiszteletben álló személy figyelmét, hogy tegyen meg minden annak érdekében, hogy az Európai Bizottság kohéziós támogatás csökkentési javaslata ne lépjen érvénybe.

A gazdaságnak minden forrásra szüksége van ahhoz, hogy talpon maradjon, fejlődjön. A sajtó tájékoztatón felmerült kérdésekre válaszolva Mihalicz Antal elnök hangsúlyozta, hogy a kiáltvány célja a politika mentes felhívás az összefogásra a magyar gazdaság érdekében.


Az elnökság
Az elnökság


A kiáltvány teljes szövege

Mit kíván a magyar gazdaság most?

Az Európai Bizottság kezdeményezte az uniós felzárkóztatási
támogatásunk csökkentését. Ez súlyos hátrányokat jelent a
lakosságnak és a vállalkozásoknak is.

A helyzet nagyon komoly!

A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara
elnöksége nyomatékosan felhívja
- a politikusok,
- a szakemberek,
- az Európában elismert honfitársaink figyelmét,
haladéktalanul tegyenek meg mindent azért, hogy ez a
büntetés ne lépjen életbe!

A vállalkozások tudják a dolgukat! Mi a kirótt adók és
kötelezettségek befizetésével felelősséget vállalunk az ország
jövőjéért!

A széthúzás, az egymás lejáratása, a harc kioltja a jó
kezdeményezések, a munka eredményét.

Felelősségteljes magatartást kívánunk tehát mindenkitől, aki
szavaival, tetteivel befolyásolja eredményességünket, és a
magyarság jövőjét!

Itt az ideje az összefogásnak mindannyiunk érdekében!
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
elnöksége nevében:
Mihalicz Antal elnök

Győr, 2012. február 27.

Olvasóink írták

 • 19. dorombolok 2012. március 09. 09:31
  „A magyar gazdaság most legfőképp azt kívánja ,hogy az ország miniszterelnöke minden körülmények között őrizze meg az eszét , nyugalmát és ne ócsárolja azt közösséget ahova valamikor bekéredzkedtünk.
  Ne vitassa azok legitimitását ne vitassa vezetőképességüket akikhez pénzért kuncsorgunk , magyarul ne legyen bunkó, faragatlan , és ne csodálkozzon , hogy nem keresik a kegyeit és kapcsolatot vele!Mi szeretnénk pénzhez jutni , nem az EU. szeretné ránk erőszakolni!Ki tudná kiszámolni , hogy eddig is mennyi kárt okozott az értelmetlen kurucos örökös harcban állás ?”
 • 18. szipirtyóka 2012. március 08. 17:24
  „Folytatnám a gondolatot: "alig 40 km-re nyugatra" több, mint 100 éve kötelező a kamarai tagság, a cégek, vállalkozások összefognak. Így aztán van is gazdasági erejük, hatásosan el tudják látni a tagjaik érdekképviseletét.
  Itthon eltörölték a kötelező tagságot évekkel ezelőtt. Megyei szinten 1300-an mégis önkéntesen vállalták a tagságot a velejáró díjakkal, munkaidőből elvett társadalmi munkákkal, próbálnak összefogni, több, kevesebb sikerrel. Ezek a cégek többnyire sikeresek, elismertek. Aztán közzétesznek egy felhívást, ami összefogásra szólít fel mindenkit egy olyan ügyben, aminek hátrányos kimenetelű döntése esetén mindenkinek fájni fog. Ahelyett, hogy a felhívás tartalmán elgondolkodnának, néhányan erős kritikájuknak adnak hangot.
  Véleményem: úgy nem fognak megoldódni a vállalkozások gondjai, és csak elenyésző esetben tudják a hibás törvények módosítását elérni, hogyha csendben, tétlenül várják, oldódjon meg a probléma magától és közben szidják a rendszert.
  A kamarának itthon is lehet majd egyszer nagyobb gazdasági súlya, ereje. Ehhez változást akaró cégeknek csatlakozni kellene a kamarához, ott a saját szakmai tagozatukon belül elmondani, mit szeretnének elérni, aztán minél gyakrabban hallatni a kamara hangját a célokért. Persze türelemre és bizalomra is szükség lenne, hiszen ehhez évek kellenek és nem hetek.
  Ez sajnos csak vízió jelenleg, hiszen sokkal könnyebb tovább panaszkodni, kritizálni másokat. Közben nyugati szomszédaink ismét feljebb kapcsolnak egy sebességgel és elhúznak mellettünk...”
 • 17. szocdem 2012. március 08. 16:43
  „A legnagyobb tisztelettel teli kíváncsisággal olvastam a kiáltványt.
  Ekkorát még nem csalódtam. Azt hittem ez nem a régi KISOSZ elvtársak cége, hanem egy valódi szakértő társaság. De tévedtem.
  Ezek konkrétan hiszik, hogy a gazdaságot tovább lehet működtetni a jelenlegi konzum idióta verzióban: drága magánhitel a mindenkori kormány haverjaitól, aztán olcsó államközi hitelből visszafizetés. Közben a vállalkozói tábor a munkaerőbázis mind kevesebb és mind kevesebb javadalmazására versenyezget, ami öli a piacot, szükíti a fizetőképes keresletet, gyilkolja a vállalkozásokat mint egy öngerjesztő , önmegsemmisítő folyamat.... Ezt nem az EU-nak kell megállítania, hanem a JÓZAN ÉSZNEK!
  Van minta alig 40 kilométerre nyugatra látható bármerre is megyünk. Le kéne képezni, aztán kiáltványozni.
  Szerintem.”
 • 16. szipirtyóka 2012. március 06. 06:53
  „hidas
  Kérdezd meg a kamarádat, hogy ők miért nem írják jóvá az önkéntes tagdíjadból a regisztrációs díjat. A gymskik oldalán olvastam, hogy a március 15-én fizetendő önkéntes tagdíjból jóváírja.
  Az 5000 Ft-os reg. díj fizetéséről a kormány hozott törvényt, így az logikusan sajnos adónak számít. Szerintem a NAV sem ad számlát a törvényben előírt adók befizetéséről a vállalkozásoknak.
  Első kérdésedre annyit tudok mondani, hogy sosem voltam beteg, mágis évtizedek óta fizetem béremből a TB-t, én is felteszem sokszor a kérdést, minek kell fizetnem, ha nem veszem igénybe a szolgáltatást. A kérdés persze költői. A törvény az törvény...”
 • 15. Goldmund 2012. március 05. 20:00
  „A vállalkozások tudják a dolgukat! Mi a kirótt adók és
  kötelezettségek befizetésével felelősséget vállalunk az ország
  jövőjéért!

  Gondolom, itt a tőlünk kötelezően beszedett 5000 Ft-okra is gondolnak.
  Hát inkább ne kéne ezt fizetnem, és cserébe elnézném nekik, hogy ne írjanak semmiféle kiáltványt!
  Ócska gittegylet, semmivel sem különbek, mint az állami bürokrácia!”
 • 14. hidas 2012. március 05. 16:35
  „13.szipirtyóka
  Nagyon szépen fogalmaztál és próbálod megvédeni a kamarákat, de:
  -ha én nem szeretném igénybe venni a kamara által nyújtott szolgáltatásokat akkor miért kell fizetnem a semmiért?
  -kicsit téves az információd, ugyanis az egyik kamarának fizetem a tagdíjat, a másiknak a regisztrációs díjat, miért?
  -vajon miért nem adnak számlát a befizetett regisztrációs díjért?
  -a regisztrációs díjat azzal indokolják, hogy pontos nyilvántartást szeretnének kapni a vállalkozókról. Ha viszont nem regisztrálok akkor figyelmeztetést küldenek, hogy nem regisztráltam! Akkor mégis van nyilvántartás? (persze, hogy van pl. a NAV-nál)”
 • 13. szipirtyóka 2012. március 01. 16:08
  „Infamousnak:
  El vagy tévedve, a kamara elnöksége társadalmi munkában dolgozik! Ráadásul vállalkozásuk árbevétele alapján évek óta önkéntes tagdíjat fizetnek a kamarának, mint ahogy a megyei ker.kamara többi kb. 1300 tagja. Nem 5000 Ft-ot, hanem az árbevételük arányában 10-100 ezres nagyságrendű tagdíjat. A kettő nem ugyanaz! Te mit csinálsz társadalmi munkában?

  Panzerfaust:
  A megyei kamara nem az államé, hanem az önkéntes tagoké, akik fizetik a tagdíjat, és ezt nyilván nem véletlenül teszik. A kamarák eddig is működtek, a kötelező regisztráció nélkül is. A kamarai székház sem az államé, hanem a kamaráé, tehát az önkéntes tagoké is, akik büszkék erre. Tőlük is sajnálod? Lehetne a tiéd is...
  Az önkéntes tagok nem passzióból fizetik hosszú évek óta az önkéntes tagdíjat. Kapnak érte szolgáltatásokat. Már aki bemegy, megkérdezi mit kaphat és aztán él vele! (pl. a termekben saját cégeik rendezvényeit is megtarthatják kedvezményesen, hiszen övék a székház). A kötelező regisztráltakra ezek a kedvezmények nem vonatkoznak.

  A kormány írta elő törvényben, hogy a kötelező az 5000 Ft-os kamarai regisztrációt.
  Ezt fizetik a mérnökök is a mérnökkamara felé, az orvosok is az orvosi kamara felé, a mezőgazdászok is az agrárkamara felé, az ügyvédek is az ügyvédi kamara felé. Akkor ezek a kamarák mind gittegyletek?
  Ha olvastad volna a törvényt, tudnád: a kötelező regisztrációért a kamara kb. 3 szolgáltatást ingyen köteles biztosítani (pl. pályázati tanácsadás). Melyik tanácsadó cég dolgozik havi 417 Ft-ért?! (5000/12 ~ 417)

  A hotel ibis a kamarai székház szomszédjában van, de tudtommal semmi köze a kamarához.
  Tájékozódj, mielőtt másokat leszólsz!”
 • 12. FrankieBoy 2012. március 01. 10:06
  „Először is, a befizetett ötezer forintok nem maradnak a kamarában, tisztelt kormányunk lenyúlja, állítólag csökkentik az államadósságot...
  Másodszor: én elég sokat járok a kamarába, dőzsölést nem nagyon láttam, normális, színvonalas programokat viszont többet...
  Harmadszor: természetesen sokkal egyszerűbb "sírni-ríni", várni a sült galambot, mint utána menni a dolgoknak, keresni a lehetőségeket, építeni a kapcsolatokat.
  Ha egy vállalkozó/vállalkozásvezető itt: http://www.gymskik.hu/index.php?id=3826 nem talál hasznos programot, akkor inkább menjen el alkalmazottnak....”
 • 11. bojtár 2012. február 29. 09:57
  „Félnek kimondani a maffiózók nevét a képviselők
  2012.02.29. 08:00
  Állítása szerint maffiózók miatt mondott le Ángyán József vidékfejlesztési államtitkár. Konkrétumokat azonban sem ő, sem mások nem mondanak.
  Ángyán József maradásáért január 23-án száz civil szervezet írt petíciót Orbán Viktor kormányfőnek. Ángyán mégis távozott. Levelében az érte kiálló zöld szervezeteknek többek között a következőket írja: Az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt "maffiahálózat" mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig.

  ?Mindent vinni akar a vidéki, helyi közösségek, családok elől, és magam, munkatársaim valamint az emberekkel közösen kidolgozott Nemzeti Vidékstratégiánk e zsákmányszerzés útjában álltunk - írja Ángyán. Mohó, korrupt gazdasági érdekcsoportokról, maffiacsaládok, spekuláns nagytőkés oligarchák és a volt téeszeket, állami gazdaságokat elprivatizáló nagybirtokos zöldbárók koalíciójáról ír.

  ?De vajon kik az az Ángyán által emlegetett oligarchák? Erre kerestük a választ a Parlamentben. Miután Ángyán József hallgat erről, a parlamenti pártok véleményét kérdeztük: személy szerint kik lehetnek ezek a nagy hatalommal bíró emberek? Ha valaki, a pártok képviselői tudják, kikre gondolt az államtitkár, ám a neveket még véletlenül sem akartak a szájukon kiejteni.

  ?Kíváncsiak voltunk, mit szól Ángyán szavaihoz a minisztérium. Semmitmondó választ kaptunk. - Ángyán József lemondásának okát a tárca vezetőjének mindeddig nem indokolta meg. Ángyán távozásával a kormány birtokpolitikája, valamint a hosszú távra szóló vidékstratégia és a végrehajtására épülő Darányi Ignác terv nem változik - válaszolták kérdésünkre a vidékfejlesztési tárcánál.”
 • 10. @Gabben 2012. február 29. 09:04
  „Mit kíván a magyar gazdaság most?
  :D mondjon le mindenki!!!!!!!!”
 • 9. Panzerfaust 2012. február 29. 07:55
  „Gittegylet,ülnek és várják a pénzt. Bevernek mindenkit a kamarába,fizet nekik a sok vállalkozó,kapnak cserébe egy újságot,ami semmire nem való. Építenek maguknak egy szállodát,ko(h)nferenciatermet a vállalkozók pénzén és jól ellesznek belőle.”
 • 8. tovari 2012. február 29. 07:40
  „Mit kíván a magyar gazdaság most?
  monnyon le mindenki :D”
 • 7. dara78 2012. február 28. 21:54
  „Ingyen élő, semmire kellő banda! A fidesz támogatásával fejik a vállalkozókat. Vissza nem adnak semmit. Fujj.”
 • 6. Infamous 2012. február 28. 19:52
  „a sok ingyenélő...most legalább tudom kiket fizetnek az 5e forintból...a jó k. anyukátokat azt!”
 • 5. urbaniastapista 2012. február 28. 19:43
  „Most akkor mit is tegyünk?
  Zavarjuk el a kormányt?
  Vagy az EU-t?
  Ja, azt mégsem, onnan van a pénz.
  Ami most nem lesz.
  Miért nem lesz?
  Akkor mégiscsak ...”
 • 4. acsali 2012. február 28. 17:49
  „A győri kamara ingatlan bérbeadásból dőzsöl!”
 • 3. brcsike 2012. február 28. 17:26
  „Na ezt már nem tudom szó nélkül hagyni. Inkább arról beszéljen a kamara hogy mijen alapon lobbizták ki hogy a vállalkozásoknak kötelező legyen a regisztrálás és persze ezt még megfejelték kötelező 5000Ft befizetésével ,amiért nem kapunk semmit ,csak a süket dumát .Nem szégyelik magukat már maguk is beáltak a vállalkozók lehúzásába.Sok kicsiből nagy összeg jön ám össze.Mit kapnak ebből vissza a vállalkozók (semmit).A vállalkozóknak minden kötelező ami nem jó nekik ,szégyeljék magukat ha még tudják mi az.Remélem orvosságra fogják költeni!!!”
 • 2. creat 2012. február 28. 15:45
  „Toncsika!
  Ügyes vagy! Ez egy szép nagy nyalintás volt a kamarától azért a pár milliárdért, amit most a vállalkozóktól lenyúltok!
  Egyszer látnám már, hogy tized ekkora gőzzel valamit tennétek a vállalkozókért is!
  Köszönöm 300 forintosok!”
 • 1. agoston1754@freemail.hu 2012. február 28. 15:29
  „Nesze neked DK. Akkor csináljátok vissza amit tettetek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

75 milliárd forint K+F+I támogatásra

A hazai kutatás-fejlesztés-innováció (K+F+I) támogatásra idén mintegy 75 milliárd forint vállalati… Tovább olvasom